Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ερώτημα στην ΕΠΟ για τις άδειες ΠΑΣ και Παναθηναϊκού

Η σημερινή συνεδρίαση της σούπερ λίγκα
Πολύωρη και ιδιαίτερα σημαντική ήταν η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας. Σε αυτή συζητήθηκαν πολλά θέματα, ωστόσο τα δύο από αυτά ήταν και τα πιο σημαντικά.
Το πρώτο αφορούσε τους Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα με τον Συνεταιρισμό μετά από ψηφοφορία να αποφασίζει να γίνει σχετικό ερώτημα στην ΕΠΟ για το αν ισχύουν οι άδειες που έδωσε η Ομοσπονδία, προκειμένου να γνωρίζουν αν οι «πράσινοι» και οι Γιαννιώτες μπορούν να κάνουν κανονικά μεταγραφές ή με περιορισμούς.
Θυμίζουμε πως η ΟΥΕΦΑ δεν έδωσε τις σχετικές άδειες στις δύο ομάδες, οι οποίες και δεν θα αγωνιστούν στην Ευρώπη της νέα χρονιά. Από τον Παναθηναϊκό πάντως ήταν σίγουροι πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, από την στιγμή που είχαν πάρει κανονικά άδεια και επισημαίνουν πως όλο αυτό το θέμα ανακινείται για επικοινωνιακούς λόγους.

«Να μάθουμε αν η απόφαση της ΟΥΕΦΑ επηρεάζει Παναθηναϊκό και ΠΑΣ»

Ο πρόεδρος της Λίγκας με δηλώσεις του σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα επισήμανε: «Το θέμα αυτό έχει δύο σκέλη και για εμένα το πιο σοβαρό είναι πως πρέπει να υποβάλλουμε πρόταση στην ομοσπονδία για το πως η Λίγκα σκέφτεται το μέλλον. Για παράδειγμα αν οι αδειοδοτήσεις πρέπει να βγαίνουν πριν από τα play off και όσες ομάδες δεν παίρνουν να μην παίζουν και μετά να δούμε και τις ποινές. Θα στηθεί μια επιτροπή, θα μελετήσουμε το θέμα και θα υποβάλλουμε συνολική πρόταση.
Το δεύτερο σκέλος αφορούσε τη μη αδειοδότηση δύο ομάδων και θα υποβάλλουμε ερώτημα στην ομοσπονδία. Να πω κάπου εδώ πως τα πράγματα είναι σαφή... Η Super League εισηγείται τις ποινές και η ομοσπονδία είναι η υπεύθυνη για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Εμείς θα κάνουμε ερώτημα ποιες ομάδες πήραν άδεια και αν η απόφαση της UEFA για Παναθηναϊκό και ΠΑΣ επηρεάζει».

Αγωνία για ΟΠΑΠ

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα, ήταν αυτό της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Ο βασικός χορηγός του πρωταθλήματος δεν έχει απαντήσει ακόμα και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης ανέφερε πως η Λίγκα δεν μπορεί να περιμένει για πάντα στον Οργανισμό και αν συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό, τότε θα κοιτάξει να προασπίσει τα συμφέροντά της. Το σίγουρο πάντως είναι πως όσο αργεί ο ΟΠΑΠ, τόσο μεγαλώνει και η αγωνία στην Σούπερ Λίγκα.

«Θα διεκδικήσουμε ότι γίνεται και στην Ευρώπη»

Όσον αφορά το θέμα με τον ΟΠΑΠ ο Γιάννης Μώραλης επισήμανε πως στην Ευρώπη οι ομάδες παίρνουν ποσοστό από το στοίχημα και η Σούπερ Λίγκα θα διεκδικήσει κάτι παρόμοιο: «Το ζήτημα της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και θέλω να διευκρινίσω πως το θέμα δεν είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή, κάτι που είναι γνωστό, αλλά το γεγονός πως δεν έχουμε λάβει ούτε απάντηση για τη χορηγία στις φανέλες. Δεν ζητάμε χρήματα που δεν δικαιούμαστε ούτε ζητάμε να μας χαριστούν. Οι ΠΑΕ συμμετέχουν στο στοίχημα και ο οργανισμός έχει έσοδα και κέρδη.
Πλέον δεν υπάρχει το ποσοστό όπως υπήρχε κάποτε από το ΠΡΟ-ΠΟ και για τον λόγο αυτό διαφημίζεται ο ΟΠΑΠ για να παίρνει και προβολή και οι ομάδες να παίρνουν το ποσό που διακινούνται. Σε περίπτωση μη απάντησης ή αρνητικής απάντησης, η Λίγκα θα κινηθεί για να προασπίσει τα δικαιώματά της. Στην Ευρώπη οι ομάδες παίρνουν ποσοστά από το στοίχημα και θα διεκδικήσουμε κάτι παρόμοιο».

«Δίπλα μας η NOVA όπως είμαστε και εμείς δίπλα της»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μίλησε και για άλλα θέματα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έγινε ένα πολύ ωραίο συμβούλιο και συζητήσαμε αρκετά σημαντικά θέματα. Στα τηλεοπτικά, είμαστε σε συζητήσεις με τη Nova για κάποιες αλλαγές, τροποποιήσεις ακόμα και επέκταση. Η Nova είναι στο πλευρό μας και εμείς επίσης. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, συνεχίζουμε τις επαφές.
Σε θέματα κανονισμών, εν όψει της ΓΣ, συζητήσαμε τι θέση πρέπει να πάρω εκπροσωπώντας τον συνεταιρισμό. Έχουμε διαφορετική άποψη σε κάποια θέματα, όπως οι διαφωνίες και αντιρρήσεις στην αφαίρεση βαθμών για δυσφήμηση».

Στις 11 Ιουλίου στην Αθήνα η κλήρωση

Ο επικεφαλής του Συνεταιρισμού γνωστοποίησε πως η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου στην Αθήνα και όχι στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο όπως ακουγόταν.

Η ανακοίνωση της Super League:

To Δ.Σ. της Super League αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1.  Η κλήρωση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Αθήνα.
2.  Θα ζητηθούν διευκρινίσεις από την ΕΠΟ αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σε σχέση με την αδειοδότηση ΠΑΕ-Μελών της Super League.
3.  Το Δ.Σ. της ΣΛ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του του αναφορικά με το ζήτημα της καθυστέρησης υπογραφής συμβάσεων ανταποδοτικής διαφήμισης στις εμφανίσεις των ομάδων, καθώς αυτό είναι κρίσιμο, τόσο για τον προγραμματισμό, όσο και για τη βιωσιμότητα των ΠΑΕ-Μελών της Super League και ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση. Το Δ.Σ. εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η συμμετοχή των ΠΑΕ-Μελών της Super League στο «Πάμε Στοίχημα» χωρίς να υπάρχει ποσοστό ή εν γένει έσοδο για τις ομάδες (όπως ίσχυε επί δεκαετίες με το ΠΡΟ-ΠΟ) αντιβαίνει κάθε οικονομική λογική. Ως εκ τούτου, αν το ζήτημα δεν διευθετηθεί τις προσεχείς ημέρες, η Super League θα επανεξετάσει τη στάση της για το εν λόγω θέμα.
ΠΗΓΗ:Gazzetta.gr