Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Με λίγη προσοχή μπορούσε να αποφύγει την ήττα

Ίλιτς: «Μας δίνει πολλά ο Τσιώλης» | onsports.grΜε σκορ 3-1 έχασε στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα παιχνίδι αρκετά καλό σε γενικές γραμμές. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή με το ξεκίνημα του αγώνα και στο πρώτο ημίωρο βρήκε ένα ΠΑΣ που προσπαθούσε να βρει πατήματα στο γήπεδο.
Στο 32’ ο Πράνιτς από ελεγχόμενη θέση οφσάϊντ (δεν υπήρξε ριπλέι στην ευθεία για να έχουμε καλύτερη εικόνα) έκανε το δυνατό σουτ απέκρουσε ο Βελλίδης και στην επαναφορά ο Μπέργκ με τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε 1-1 στο 51 όταν ο Ίλιτς έκανε «κουτό» τον Τριανταφυλλόπουλο με μια καταπληκτική τρίπλα από δεξιά, έκοψε τη μπάλα στον Ντε Βινσέντι που ήταν ακάλυπτος και ο Αργεντινός με στριφογυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο. Ο ΠΑΣ κατάφερε να σταθεί όρθιος και μέχρι το 83’ κρατούσε το 1-1 φλερτάροντας με την ισοπαλία προσπαθώντας να ανακόψει τις πολλές επιθέσεις του Παναθηναϊκού και με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους για την ανατροπή. Όμως στη φάση του 83’ ο Καρέλης σε κάθετη μπαλιά του Πράνιτς με μια καταπληκτική προσποίηση απέφυγε τους αμυντικούς του ΠΑΣ και με συρτό αριστερό σουτ στη γωνία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη και έκανε το 2-1. Από το σημείο αυτό και μετά ο ΠΑΣ έπαιξε πιο επιθετικά για να ισοφαρίσει, με συνέπεια να δεχτεί ακόμα ένα γκολ στο 91’ πάλι από τον Καρέλη. Δημιουργός ήταν ο Μπεργκ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και ενώ ήταν απέναντι στον Βελλίδη έδωσε πιο αριστερά τη μπάλα στον Καρέλη που ανενόχλητος την έστειλε στα δίχτυα του Βελλίδη κάνοντας το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο ΠΑΣ έχασε έδαφος μέχρι να λυθεί το πρόβλημα από την αριστερή πλευρά όπου δεν ξεκίνησε ο Μιχαήλ αλλά ο Βίλα για τη θέση αυτή. Όμως ο Παναθηναϊκός από εκεί έκανε όλες τις επιθέσεις κυρίως με τον Μαρινάκη με συνέπεια και με αφορμή ένα πρόβλημα του Τσάβεζ, έβγαλε τον Αργεντινό στο 25’ και πέρασε τον Ρουμπουλάκου αριστερό μπακ και στην περιφέρεια πέρασε ο Βίλα. Και στο β’ μέρος υπήρχε πρόβλημα στη θέση αυτή με συνέπεια στο 60’ να περάσει ο Κεϊτά στη θέση του Ρουμπουλάκου. Με τον Λίλα σαν αριστερό μπακ η κατάσταση βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα άκρα, αλλά στον άξονα ο ΠΑΣ είχε πρόβλημα και έτσι τα δύο τελευταία γκολ μπήκαν από κάθετες μπαλιές που δεν μπόρεσαν να ανακόψουν οι αμυντικοί του ΠΑΣ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει επιθετικές βλέψεις. Στο 8’ ο Φιγκερόα έφτασε απειλητικά προ του Βελλίδη και ανέκοψε σωτήρια ο Κολοβέτσιος. Νέα ευκαιρία του Παναθηναϊκού με κοντινή κεφαλιά του Μπέργκ που απέκρουσε θαυμάσια ο γκολκίπερ του ΠΑΣ. Η πρώτη καλή επίθεση για τον ΠΑΣ ήταν στο 22’ όταν διπλό σουτ του Κοροβέση αποκρούσθηκε από σώματα αμυντικών του Παναθηναϊκού. Στο 38’ σε λάθος γύρισμα του Σίλντενφελντ πήγε να εκμεταλλευτεί ο Ίλιτς αλλά βγήκε και απέκρουσε ο Καπίνο. Και η σκηνή του α’ μέρους έκλεισε στο 43’ όταν πάλι οι πράσινοι απείλησαν με γκολ αλλά το κοντινό σουτ του Μπεργκ έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο α’ ημίχρονο ήταν σαφώς ανώτερος ο Παναθηναϊκός, απειλητικός απέναντι σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα που έχασε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, δεν μπορούσε να πρεσάρει ψηλά με συνέπεια να υπάρχει συνεχόμενη υπεροχή από τους γηπεδούχους.
Άντεξε μέχρι το 83’
Με εσωτερικές αλλαγές στην επανάληψη ο Σάκης Τσιώλης προσπάθησε να βελτιώσει την κατάσταση και την εικόνα της ομάδας. Έτσι στο 51’ ήρθε η ισοφάρισε με το ωραίο σε εκτέλεση γκολ του Ντε Βινσέντι μετά από καταπληκτική προσπάθεια του Ίλιτς. Από το 1-1 και μετά έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, ο ΠΑΣ οργανώθηκε καλύτερα για να κρατάει σε απόσταση τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού με βασικό στόχο να κρατήσει το αποτέλεσμα και αν του δοθεί η ευκαιρία να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 74΄ο Ιλιτς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ αφού βρήκε το πόδι του Τριανταφυλλόπουλου και στο 79’ ο Κεϊτά έκανε ένα μακρινό σουτ πάνω από τα δοκάρια. Στο 80’ ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη όταν ο Ατζαγκούν έκλεψε τη μπάλα από παίκτη του ΠΑΣ, μπήκε μόνος του στα καρέ αλλά το πλασέ απέκρουσε ο Βελλίδης. Στο σημείο αυτό του αγώνα ίσως να ήταν και στο μυαλό του Σάκη Τσιώλη το πέρασμα στον αγώνα και του Μπέριου για να ενισχυθεί η αμυντική ικανότητα, αλλά όλα ανατράπηκαν στο 83’ που έγινε το 2-1 από ατομική προσπάθεια του Καρέλη και όχι από οργανωμένη επίθεση. Το γκολ αυτό άλλαξε και τα πλάνα. Μπήκε ο Κρητικός στη θέση του Ντάσιου για να ανοιχτεί ο ΠΑΣ με σκοπό την ισοφάριση. Τελικά δεν μπόρεσε ο ΠΑΣ να φτάσει στην ισοφάριση, τουναντίον στο 91’ δέχτηκε και το 3ο γκολ από τον Καρέλη.
Καλύτερος ο Παναθηναϊκός
Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει καμιά σχέση με το περσινό του φάντασμα, πίεσε, ήταν αποφασιστικός και έδειξε μια καλύτερη ποιότητα σαν ομάδα. Ο ΠΑΣ προσπάθησε για κάτι καλύτερο, είχε καλές και άσχημες στιγμές, το πάλεψε το παιχνίδι, αλλά δεν άντεξε στο τέλος και το τελευταίο δεκάλεπτο αναγκαστικά παρέδωσε τα όπλα. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Ίλιτς, καλός ο Ντε Βινσέντι, μαχητής ο Λίλα, σταθερός ο Βελλίδης που δεν φταίει για κανένα γκολ που δέχτηκε. Τουναντίον σε 3-4 φάσεις έκανε καλές επεμβάσεις.
Μέτριος ο Λιαχούδης
Μέτρια η διαιτησία του Λιαχούδη από το σύνδεσμο Μακεδονίας. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σίλντενφελντ, Ντα Σίλβα, Ζέκα (Παναθηναϊκού) και στον Ντε Βινσέντι (ΠΑΣ). Πιο κραυγαλέα λάθη του ήταν ένα σκληρό φάουλ που έγινε στον Ντε Βινσέντι και δεν δόθηκε και η κίτρινη κάρτα στο 59’ ήταν άδικη στον Αργεντινό μέσο αφού πάνω στον Καπίνο που τραυματίστηκε έπεσε ο Σίλντενφελντ.
Οι συνθέσεις
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (60' Κουτρουμπής), Νάνο, Λαγός (70' Ατζαγκούν), Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (61' Καρέλης), Μπεργκ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΑ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Βίλα, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Τσάβες (24' Ρουμπουλάκου, 60' Κεϊτά), Ίλιτς.