Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Γιάννης Αναστασίου: Κερδίσαμε από τη θέληση των παικτών

http://www.leoforos.gr/sites/default/files/imagecache/teaser/article/2013_11/1049896.jpgΣτη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου δήλωσε τα εξής:
Για το παιχνίδι: Έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, παρόλο που δεν είχε κόσμο να το ευχαριστηθεί. Η διακοπή δεν φάνηκε να μας επηρεάζει, δείξαμε ότι θέλαμε τη νίκη, ήμασταν κυρίαρχοι, ειδικά στο πρώτο μέρος και μπορέσαμε να προηγηθούμε χωρίς να απειληθούμε.
Στο ημίχρονο είπαμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να μην χαλαρώσουμε, γιατί κάθε φορά το πληρώνουμε. Βλέποντας την εικόνα στα πρώτα πέντε λεπτά του β’ μέρους, δεν σημειώσαμε το 2-0 και για ένα ανεξήγητο λόγο, δεχτήκαμε ένα εύκολο γκολ.

Το λέω εύκολο γιατί μία μπαλιά 50-60 μέτρων, ο αντίπαλος πήρε τη μπάλα εύκολα, γύρισε εύκολα, έκανε εύκολη πάσα, εμείς δεν δείξαμε καμία αντίσταση και αυτό με προβλημάτισε, γιατί δείχναμε καλύτεροι. Εκεί λειτούργησε η θέληση των παιδιών να νικήσουν. Ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους. Είχαμε κάποια προβλήματα όμως με τη βοήθεια των αλλαγών, του Καρέλη και του Ατζαγκούν και πήραμε τη νίκη. Σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς τον κόσμο μας. Πάντα μετά τη διακοπή είχαμε ένα θέμα με την εικόνα μας, αλλά φάνηκε να μην έχουμε αυτή τη φορά, πετύχαμε τρία γκολ για πρώτη φορά, μπορούσαμε περισσότερα και αυτό είναι σημαντικό για την προσπάθεια που κάναμε.
Για το αν ένιωσε φόβο μετά την ισοφάριση: Φόβο δεν είχα, γιατί είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα. Είναι λίγο περίεργο το συναίσθημα όταν δίνεις ένα γκολ, να οπισθοχωρείς και μετά να ανεβάζεις ξανά ταχύτητα. Αυτό το νεκρό διάστημα δεν το καταλαβαίνω, το συζητώ με τους παίκτες, θέλω απάντηση και δεν τη έχω.
Για το νεκρό διάστημα μετά την ισοφάριση: Αυτό με προβλημάτισε γιατί όταν δεχόμαστε ένα γκολ, για 10 λεπτά αποσυντονιζόμαστε. Εκεί δεν αντιδράσαμε σωστά, γενικά το έχουμε αυτό σαν ομάδα.
Για την βελτίωση της ομάδας σε κάθε παιχνίδι: Θα έλεγα ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχε αμφισβήτηση για όλους στην ομάδα, στο πλάνο που χαράξαμε. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει όλος ο Παναθηναϊκός είναι ότι έχουμε υγεία. Τη βγάζουμε σε όλες τις εκδηλώσεις. Η ομάδα έχει υγεία, πλάνο και ηρεμία.
Για την αντιμετώπιση των νεκρών διαστημάτων: Είμαστε μία νέα ομάδα, ο ένας μαθαίνουμε τον άλλο, και με τους έμπειρους ποδοσφαιριστές προσπαθούμε να βοηθήσουμε, προσπαθούμε να τα περιορίσουμε και να μην τα έχουμε. Τα νεκρά διαστήματα περιορίζονται, αλλά παραμένουν προβληματικά.
Για την εικόνα του Μέντεζ και τα γκολ του Καρέλη: Δεν μου αρέσει να μιλάω μεμονωμένα για έναν παίκτη. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και ο σχεδιασμός γίνεται κάθε φορά ανάλογα το παιχνίδι. Τον Μέντεζ δεν τον αντιμετωπίζουμε αλλιώς. Δούλεψε πάρα πολύ, έχει καλή νοοτροπία, τα ελληνικά τον βοηθούν και αντιλαμβάνεται τους συμπαίκτες του και το κλίμα και παιχνίδι με παιχνίδι, βελτιώνεται. Ο Καρέλης ήρθε σε μία μεγάλη ομάδα, συνηθίζει σταδιακά το κλίμα. Εμείς τον πιστεύουμε. Δεν είναι έτοιμος στο επίπεδο να παίζει βασικός σε κάθε ματς. Εμείς τον βοηθάμε, έχει καλή νοοτροπία και κατανοεί ότι χρειάζεται δουλειά. Βελτιώνεται συνέχεια και κάθε παιχνίδι είναι και καλύτερος. Πέτυχε πολλά γκολ σε μία εβδομάδα.
Για τη ζαλάδα του Καπίνο: Ο Καπίνο απλά ζαλιζόταν, δεν ζήτησε αλλαγή. Ήθελε να κάνει εμετό.
Για το ποιος θα αναλάμβανε γκολκίπερ, εάν δεν συνέχιζε ο Καπίνο: Από περιέργεια, αυτό δεν είναι εύκολο να το πω. Το σημαντικό ήταν να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να πάρουμε τους τρεις πόντους.

Για το αν ο Φιγκερόα τραυματίστηκε ή εκνευρίστηκε: Ο Λούτσο έφαγε μία κλωτσιά, δεν μπορούσε. Δεν κατάλαβα αν ήταν εκνευρισμένος. Δεν το είδα, δεν ξέρω.