Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Οι τελευταίες σημειώσεις του Γιάννη Πετράκη

Φιλικό παιχνίδι με τη Βέροια θα δώσει ο ΠΑΣ σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στο προπονητικό κέντρο του ΠΕΑΚΙ, όπου ο προπονητής Γιάννης Πετράκης θα περάσει από ένα τεστ τους παίκτες του, λίγο πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές και ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα σαιζόν.
Ο αγώνας θα γίνει σε ένα από τα τρία γήπεδα του ΠΕΑΚΙ και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αφού χτες έβρεχε κατά διαστήματα. Σε όποιο γήπεδο θα είναι καλύτερος ο αγωνιστικός χώρος θα γίνει το παιχνίδι που έχει ανεπίσημο χαρακτήρα και είναι στο πλαίσιο του προγράμματος προπονήσεων που κάνουν οι δύο ομάδες. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν και στη Βέροια την ερχόμενη Τετάρτη 30 Απριλίου.
Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Τάσης (Ηπείρου) με βοηθούς τους Παπαδημητρίου, Κόλλια (Ηπείρου) και τέταρτο διαιτητή τον Ζαμπαλά (Ηπείρου). Ο Γιάννης Πετράκης στο σημερινό παιχνίδι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ίλις, Ακόστα και τον Λεάντρο που είναι με άδεια. Όπως ανάφερε χτες το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ο Ίλιτς έχει ενοχλήσεις στον ραπτικό μυ, ενώ ο Ακόστα ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο. Κυρίως ο Γιάννης Πετράκης θα χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν είχαν πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αφού θα υπάρξει μέχρι ενός σημείου αναδιάρθρωση του έμψυχου δυναμικού και κάποιοι παίκτες θα πρέπει να αποχωρήσουν.
Συνεπώς ο Κρητικός τεχνικός πριν κάνει τις τελικές εισηγήσεις του στη διοίκηση, μέσω αυτών των φιλικών μπορεί να κάνει και κάποιες δεύτερες σκέψεις. Οι παίκτες που θα αποχωρήσουν σίγουρα είναι οι δανεικοί, δηλαδή ο Κίτσου από τη Γαλλική Βαλενσιέν και ο Λεάντρο από τον Ολυμπιακό. Και οι δύο εντάχθηκαν στο δυναμικό του ΠΑΣ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αλλά χωρίς να κάνουν έντονη την παρουσία τους και με λίγες συμμετοχές. Ο Κίτσου περισσότερο ακούστηκε για το γκολ που έβαλε στις καθυστερήσεις στο ματς με τον Παναιτωλικό όπου χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0 στο στάδιο «Ζωσιμάδες», παρά για την γενικότερη παρουσία του στους αγώνες της ομάδας. Ο δε Λεάντρο έπαιξε μόνο σε δύο παιχνίδια σαν αλλαγή με Πλατανιά για 7 λεπτά και Πανιώνιο για 68.

Επίσης λήγουν και τα συμβόλαια των Σκόνδρα και Αμπάρη, περιπτώσεις που θα εξεταστούν. Όλα αυτά θα συζητηθούν μόλις κλείσει το θέμα προπονητή και ξεκαθαρίσει το θέμα της αδειοδότησης, περιμένοντας να εκδικαστεί η έφεση του ΠΑΣ κατά της πρωτόδικης απόφασης της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ που δεν τον αδειοδότησε. Όσον αφορά το θέμα προπονητή, λόγω της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της σούπερ λίγκα που έγινε χτες, παρέτεινε για λίγες μέρες την άφιξή του στα Γιάννινα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Καλώς εχόντων των πραγμάτων το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση με τον Γιάννη Πετράκη με σκοπό την ανανέωση της συνεργασίας για ένα ακόμα χρόνο. Δεν φαίνεται να βιάζονται και οι δύο πλευρές για να κλείσουν το θέμα αυτό, σημάδι ενδεικτικό ότι δεν έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους και η συζήτηση θα ξεκινήσει από τη βάση επέκτασης της συνεργασίας και στη νέα σαιζόν.