Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Φινάλε θρίλερ σήμερα στην Α' Ερασιτεχνική ΕΠΣΗΠ

Ποιος το περίμενε ότι θα έφτανε η 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ για να αναδειχτεί ο πρωταθλητής που θα λάβει μέρος στα μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική; Κι όμως σήμερα έχουμε ένα πραγματικό θρίλερ που θα παιχτεί σε δύο γήπεδα στους αγώνες Σερβιανά – Βελισσάριο και Α. Ε. Μικρασιατών – Ανατολή.
Και από τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών θα κριθεί ο πρωταθλητής, καθώς Σερβιανά, Βελισσάριο ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 69 βαθμούς και ακολουθεί η Ανατολή με 68 βαθμούς. Η τέταρτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα που είναι ο ΠΑΟ Κρύας έχει μείνει πίσω με 58 βαθμούς οπότε η μάχη για τον τίτλο θα δοθεί από τις τρεις πρώτες ομάδες. Όλοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα. Το σούπερ ντέρμπι Σερβιανά – Βελισσάριο θα γίνει στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ και ο αγώνας Μικρασιάτες – Σερβιανά στο γήπεδο «Χαμένες Πατρίδες» της Νεοκαισάρειας. 


Τριπλή ισοβαθμία δεν πρόκειται να υπάρξει, ούτε η Ανατολή μπορεί να ισοβαθμίσει με κάποιον από τους δύο πρωτοπόρους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας Σερβιανών και Βελισσαρίου (με την προϋπόθεση ότι δεν θα κερδίσει η Ανατολή) το πλεονέκτημα έχει ο Θρίαμβος Σερβιανών που κέρδισε το ματς του α’ γύρου στην έδρα του Βελισσάριου με σκορ 2-1. Παρόλα αυτά τα Σερβιανά δεν μπορούν να ποντάρουν μόνο στην ισοπαλία, γιατί αν λήξει ισόπαλο το ντέρμπι και κερδίσει η Ανατολή τους Μικρασιάτες τότε παίρνει τον τίτλο η Ανατολή! Αν υπάρξει νικητής στο ντέρμπι Βελισσαρίου – Σερβιανών τότε ο νικητής παίρνει τον  τίτλο και η Ανατολή βγαίνει απέξω ακόμα και με νίκη. 

Οι καλύτερες δυνατές περιπτώσεις για την κάθε ομάδα είναι: 
1) Για τα Σερβιανά ιδανικότερη περίπτωση είναι  να κερδίσουν το Βελισσάριο και ως δεύτερο σενάριο να πάρουν ισοπαλία και να μη κερδίσει η Ανατολή. 

2) Ο Α. Ο. Βελισσαρίου θέλει μόνο νίκη για να εξασφαλίσει τον τίτλο και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα είναι καταδικαστικό, χωρίς καν να τον ενδιαφέρει τι θα κάνει η Ανατολή. 

3) Η Ανατολή δεν κρατά απόλυτα την τύχη στα χέρια της, γιατί ακόμα και να κερδίσει, πρέπει το άλλο ματς Σερβιανά – Βελισσάριο να λήξει ισόπαλο. Μόνο σ’ αυτή την περίπτωση και μ’ αυτό τον συνδυασμό θα πάει τον τίτλο.

Ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να στήσει ένα τόσο εντυπωσιακό φινάλε, σαν αυτό που θα έχουμε σήμερα στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΗΠ. Ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί και πέρσι που ο πρωταθλητής Α. Ο. Βελισσαρίου ανακηρύχτηκε στην προτελευταία αγωνιστική. Είναι αυτονόητο ότι στα τρία στρατόπεδα των πρωτοπόρων ομάδων επικρατεί οργασμός και η αγωνία ασφαλώς φτάνει στο κόκκινο. Αλλά και γενικότερα οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να δουν σήμερα ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης που όποια ομάδα κερδίσει παίρνει τίτλο ενώ αν δεν υπάρξει νικητής τα κινητά θα πάρουν φωτιά για να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα του αγώνα Α. Ε.  Μικρασιατών – Α. Ο. Ανατολής. Μπορεί τα επεισόδια που έγιναν φέτος σε πολλά γήπεδα κατά την εξέλιξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων του νομού να ήταν ένα μελανό σημείο που θα πρέπει όλοι  να το δουν με προσοχή, αλλά έγιναν και σημαντικά παιχνίδια, σε πολλά ματς παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, οι γηπεδικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, έγινε ένας τελικός με Αγγλικό στυλ ανάμεσα στην Πίνδο Κόνιτσας και την Ανατολή που κρίθηκε στα πέναλτι και τώρα πέφτει η αυλαία με ένα φινάλε θρίλερ. 

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει σήμερα και ποιος θα αναδειχτεί πρωταθλητής, αναμφισβήτητα η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος είναι ο Θρίαμβος Σερβιανών που έκανε μια εντυπωσιακή παρουσία, δεδομένου ότι δεν έχει και καμία ιδιαίτερη προϊστορία επιτυχιών στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Τα περισσότερα χρόνια ήταν σε μικρότερες κατηγορίες. Όμως η οργάνωση που υπήρξε και η καλή λειτουργικότητα συνέτειναν στο να γίνει ένα καλό σύνολο και ως φυσική απόρροια όλων αυτών να έρθει η καλή πορεία.  Οι άλλες δύο ομάδες, Ανατολή και Βελισσάριο, θεωρούνται παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της περιοχής. Μάλιστα πέρσι, η Ανατολή κατέκτησε το κύπελλο και ο Α.Ο.Β το πρωτάθλημα, χωρίς όμως να τα καταφέρει στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Παλιότερα η ιστορική ομάδα των Σεισμοπλήκτων ήταν η πρώτη μετά τον ΠΑΣ που ανέβηκε σε επαγγελματική κατηγορία, όπως τη σαιζόν 93-94 που ανέβηκε στην επαγγελματική Γ’ Εθνική κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Δ’ Εθνική σε ένα όμιλο με πολύ δυνατές ομάδες όπως Αναγέννηση Άρτας ΠΑΣ Πρέβεζα, Όλυμπος Κέρκυρας, Θεσπρωτός, Καναλάκι, Τηλυκράτης Λευκάδας, Θύελλα Ελεούσας, Θύελλα Κατσικά και άλλες.


Οι διαιτητές στα ντέρμπι

Στα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια της ημέρας που θα κρίνουν τον πρωταθλητή, οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι:

 Θρίαμβος Σερβιανών – Α. Ο. Βελισσαρίου διαιτητής ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης με βοηθούς τους Δημήτριο Τάτση και Δημήτριο Γούκο. 

Α. Ε. Μικρασιατών – Α. Ο. Ανατολής διαιτητής ο Βασίλειος Ντάρας με βοηθούς τους Αθανάσιος Κόλλια και Βασίλειο Ορφανό.





Με ποιους θα παίξει ο πρωταθλητής ΕΠΣΗΠ

Ο πρωταθλητής ΕΠΣΗΠ που θα αναδειχτεί από τους σημερινούς αγώνες, θα λάβει μέρος στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αντίπαλοί του θα είναι το Φλαμούλι Τρικάλων, ο Α. Ο. Σιναράδων Κέρκυρας και η Δόξα Γαρδικίου Θεσπρωτίας. Είναι ο 5ος όμιλος και οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Κυριακή 11 Μαΐου. Το πρόγραμμα: 

1η αγωνιστική 11/5: Πρωταθλητής ΕΠΣΗΠ – Φλαμούλι, ΑΟ Σιναράδων – Δόξα Γαρδικίου. 
2η αγωνιστική 14/5: Φλαμούλι – ΑΟ Σιναράδων, Δόξα Γαρδικίου – Πρωταθλητής ΕΠΣΗΠ. 
3η αγωνιστική 21/5: ΑΟ Σιναράδων – Πρωταθλητής ΕΠΣΗΠ, Φλαμούλι – Δόξα Γαρδικίου, 
4η αγωνιστική 28/5: Φλαμούλι – Πρωταθλητής ΕΠΣΗΠ, Δόξα Γαρδικίου – ΑΟ Σιναράδων. 
5η αγωνιστική 1/6: ΑΟ Σιναράδων – Φλαμούλι, Πρωταθλητής ΕΠΣΗΠ – Δόξα Γαρδικίου. 
6η αγωνιστική 4/6: Πρωταθλητής ΕΠΣΗΠ – ΑΟ Σιναράδων, Δόξα Γαρδικίου – Φλαμούλι. Στον β’ γύρο οι αγώνες θα είναι αντιστρόφως.


Οι χτεσινοί αγώνες
Για την 34η αγωνιστική η Προοδευτική Περάματος κέρδισε 5-2 τη Λαψίστα και ο Ατρόμητος συνέτριψε 6-1 την πάλαι ποτέ κραταιά Θύελλα Κατσικά.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σάββατο 26-4-2014 (Ώρα 17:00)
Ροδοτόπι – Κάστρο
Σερβιανά – Βελισσάριο
Θύελλα Ελεούσας – Κόντσικα
Πεδινή – Κουτσελιό
Χαροκόπι – Κρύα
Μικρασιάτες – Ανατολή
Καλπάκι –Πίνδος Κόνιτσας



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 33 αγώνες)
Θρίαμβος Σερβιανών 69
----------------------------------------------------
Α. Ο. Βελισσαρίου  69
Α. Ο. Ανατολής 68
Κρύα 58
Πέραμα 57
Ελεούσα 56
Καλπάκι 49
Μικρασιάτες 49
Ροδοτόπι 48
Κάστρο 47
Κουτσελιό 46
Κόντσικα 46
Χαροκόπι 46
Πίνδος Κόνιτσας 45
Θύελλα Κατσικά 37
---------------------------------------------------------
Ατρόμητος 21
Λαψίστα 12
Πεδινή 8


Το ρεπορτάζ είναι αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ