Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Στρακόσια και Μπελά θυμήθηκαν τα παλιά

Αριστερά ο Φώτης Στρακόσια και δεξιά ο Μπελά έτοιμοι για να παίξουν ποδόσφαιρο με φίλους τους. Μάθετε για την περιπέτεια του Στρακόσια στον ΠΑΣ










Μια φωτογραφία που ανάρτησε στο facebook ο Αριάν – Γιάννης Μπελά, δείχνει τον ίδιο μαζί με τον μεγάλο διεθνή γκολκίπερ Φώτη Στρακόσια με αθλητική στολή και για ποδόσφαιρο. Αν ήταν και ο Αριάν Τζούμπα θα ξανάσμιγε η «παλιοπαρέα» του ΠΑΣ Γιάννινα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που φορούσαν την κυανόλευκη φανέλα.
Μόνο που ο Φώτης Στρακόσια δεν έμεινε για πολύ στον ΠΑΣ. Ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό τη σαιζόν 90-91 στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής, όπου έκανε φοβερές αποκρούσεις και απέκρουσε το πέναλτι του Σαραβάκου, έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Και ως δια μαγείας η ΕΠΟ μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, ανακάλεσε το δελτίο του ποδοσφαιριστή που η ίδια είχε εκδώσει λίγο πριν, με το αιτιολογικό ότι ο ΠΑΣ δεν κατέθεσε όλα τα δικαιολογητικά της μεταγραφής και κυρίως τη μπλε κάρτα. Η υπόθεση έφτασε στο τότε ΑΣΕΑΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών) που ακύρωσε τη μεταγραφή Στρακόσια στον ΠΑΣ, ο διεθνής με την Εθνική Αλβανίας γκολκίπερ έμεινε ελεύθερος, εντάχτηκε στη συνέχεια στον Εθνικό Πειραιώς, περνώντας στη συνέχεια από Ολυμπιακό, Ιωνικό και Πανιώνιο. Οι υπόλοιποι δύο, Τζούμπα και Μπελά έπαιξαν πολλά χρόνια στον ΠΑΣ και ειδικά ο Μπελά έκανε πολλές συμμετοχές με την κυανόλευκη φανέλα. Μια παράδοση που συνεχίζουν τώρα Λίλα και Βίλα.