Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Μέσα στην Κομοτηνή η επιστροφή στη Β' Εθνική

Από τη φιέστα ανόδου που ακολούθησε στο στάδιο Ιωαννίνων για την επιστροφή στη Β' Εθνική. Στο στιγμιότυπο ο Αλέξης Κούγιας με τους ποδοσφαιριστές. Μία από τις σημαντικές στιγμές των νεώτερων χρόνων του θρυλικού "Άγιαξ της Ηπείρου".








Σαν σήμερα (14-5-2006) και πριν από 8 χρόνια, ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στη Β’ Εθνική κατηγορία, δίνοντας τέλος στην «άγονη γραμμή» της Γ’ Εθνικής. Αφού κατάφερε το 2004 με την σωτήρια επέμβαση του Αλέξη Κούγια να σωθεί από τη διάλυση, στις 14 Μαίου 2006 επέστρεψε στη Β’ Εθνική και δύο χρόνια μετά στη σούπερ λίγκα.
Η σημερινή επέτειος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» γιατί άνοιξε νέους ορίζοντες και παράλληλα έδωσε τέλος σε μια μεγάλη περιπέτεια, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει ακόμα και τη διάλυση. Τον ΠΑΣ ακολούθησαν στην Κομοτηνή πάνω από 600 φίλαθλοι, χωρίς να είναι φτιαγμένο τότε το 70% από τον άξονα της Εγνατίας οδού και σε δύσκολες συνθήκες στο γήπεδο του Πανθρακικού όπου κυριάρχησε φανατισμός και πετροπόλεμος.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από σημερινό αφιέρωμα της εφημερίδας «ΦΩΣ»


Στιγμιότυπο από αγώνα Πανθρακικού - ΠΑΣ στην Κομοτηνή. (ΦΩΤΟ: bluevayeros.gr)








14-5-2006: Στην Κομοτηνή Πανθρακικός και ΠΑΣ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 και με την ισοπαλία αυτό ο ΠΑΣ ανέβηκε στη Β’ Εθνική. Πρόεδρος ο Αλέξης Κούγιας και προπονητής ο Γιάννης Γούναρης. Στο 4’ ο Κοντογουλίδης το 0-1, στο 45’ Σουάνης 1-1. Διαιτητής ο Βασιλείου που στο 59’ απέβαλε τον Τρούλη του ΠΑΣ και στο 89’ τον Μπαχαρίδη του Πανθρακικού. Για το παιχνίδι αυτό γράψαμε τότε στο «ΦΩΣ»: Με το που έληξε το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και ο «Αγιαξ της Ηπείρου» εξασφάλισε την επιστροφή του στην Β’ Εθνική εκατοντάδες φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Νομαρχία και δεκάδες αυτοκίνητα ξεχύθηκαν στους δρόμους με το σύνθημα «και του χρόνου τέτοια μέρα στην Α’ Εθνική». 

14-5-2006: Η μάχη των ηρωϊκών φιλάθλων στις εξέδρες του σταδίου Κομοτηνής.



Στην Κομοτηνή μόλις ο διαιτητής Βασιλείου (για τον οποίο οι Γιαννιώτες έχουν πολλά παράπονα ειδικά για τις αποβολές Τρούλη, Γούναρη) οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι και μπροστά από τους 600 οπαδούς άνοιξαν τις σαμπάνιες που είχαν μαζί τους. Στις τάξεις των 600 ηρωικών φιλάθλων που αψήφησαν εκατοντάδες χιλιόμετρα υπήρξε στο τέλος παραλήρημα ενθουσιασμού, παρά την κούραση, την ταλαιπωρία και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ντέρμπι.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Καρκάνης, Κωνσταντινίδης, Γεμενετζής, Μπαχαρίδης, Ρομπίνιο, Αθανασιάδης (75’ Μποταίτης), Σουάνης (70’ Σωτηρίου), Αντρέεφ (65’ Σαπαλίδης), Κυριακίδης, Στοίνοβιτς, Μουρατίδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Γούναρης): Τόλιος, Ντάσιος, Τρούλης, Κούσας, Τσιγιάννης, Τάτσης, Μάγγος, Μπελά, Καούνος (52’ Μιχαλόπουλος), Βιλανάκης (40’ Κρόνχαρντ – 63’ Μιχαήλ), Κοντογουλίδης.