Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πως έχουν τα μεταγραφικά και ποιους παίκτες εξετάζουν

Για τα μεταγραφικά του ΠΑΣ ταξίδεψε από Κρήτη για Αθήνα ο Γιάννης Πετράκης



Αναδημοσίευση από τον ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ









Ένα ακόμα ήσυχο Σαββατοκύριακο αναμένεται να περάσουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς από Δευτέρα με Τρίτη που θα έρθει στα Γιάννινα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, αναμένεται να «τρέξουν» και οι εξελίξεις σε πολλά επίπεδα.
Όπως γράψαμε και άλλη φορά, ίσως κάνει τις πρώτες μεταγραφικές ανακοινώσεις, να ενημερώσει τον κόσμο για το θέμα της αδειοδότησης και να λύσει απορίες και παράλληλα να έχει σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες, πραγματοποιώντας και εθιμοτυπική επίσκεψη στον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα. 

Ήδη στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες έγιναν απανωτές συσκέψεις για τα μεταγραφικά, με την παρουσία του Γιώργου Χριστοβασίλη και του Γιάννη Πετράκη που ανέβηκε για το λόγο αυτό από την Κρήτη στην Αθήνα. Στις συσκέψεις αυτές ήταν συνεργάτες της διοίκησης και του τεχνικού τημ, μεταξύ αυτών και ο γιός του προέδρου Παναγιώτης Χριστοβασίλης που θα έχει ενεργό ρόλο στα διοικητικά της ΠΑΕ. Ενδεχομένως να έκλεισαν οι πρώτες μεταγραφές που κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει στα Γιάννινα ο πρόεδρος της ομάδας, επιβεβαιώνοντας πλήρως παλιότερο ρεπορτάζ του «Η.Α» που ανέφερε ότι ο ηγέτης του «Άγιαξ» χτυπά στόχους πάντα από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και μετά. Όσο για τους μεταγραφικούς στόχους, πολλά ονόματα γράφηκαν αλλά από την ΠΑΕ λένε ότι τα πιο πολλά δεν ισχύουν και τα υπόλοιπα είναι απλά επισημάνσεις και όχι επίσημο ενδιαφέρον. Ίσως είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τέτοια στεγανά για το μεταγραφικό κομμάτι και τα ονόματα δεν διέρρευσαν προς τα έξω. 

Επίσης μυστήριο καλύπτει και την ταυτότητα του 22χρονου παίκτη που λένε ότι έκλεισε ο ΠΑΣ. Η μόνη διαρροή που έγινε είναι η ηλικία και ότι είναι από τη… Λατινική Αμερική! Είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει ο οποιοσδήποτε συσχετισμός με την ταυτότητα κάποιου ποδοσφαιριστή. Προχτές στην Αθήνα που έγινε η τελευταία σύσκεψη, συζητήθηκαν κάποια ονόματα που προτάθηκαν από Ελλάδα και εξωτερικό και συμφώνησαν να μη γίνουν βιαστικές κινήσεις, να αποκτηθούν καλοί παίκτες σε θέσεις κλειδιά, αλλά να συνεχιστεί και το σαφάρι για απόκτηση ελλήνων παικτών νεαρής ηλικίας για να αναδειχτούν μέσα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Για τους Έλληνες παίκτες έχουν κατασταλάξει σε κάποια ονόματα και εντός των ημερών θα γίνουν επαφές. 

Για την κατηγορία των έμπειρων παικτών που θα αποκτηθούν χτες βράδυ έγινε γνωστό ότι σε καλό δρόμο είναι επαφές με σέντερ φορ από ομάδα της σούπερ λίγκα που είναι ελεύθερος. Η σκέψη μπορεί να πάει και στο Δημήτρη Παπαδόπουλο που αποχωρεί από τον Ατρόμητο, αλλά χωρίς να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο από τον ΠΑΣ. Επίσης από γραφεία μάνατζερ προτάθηκαν ακόμα δύο Αργεντίνοι επιθετικοί, ο ένας είναι σε ομάδα Α’ κατηγορίας της Ουρουγουάης και ο άλλος σε ομάδα Β’ κατηγορίας της Αργεντινής. Όλα αυτά ασφαλώς με τις ανάλογες επιφυλάξεις και υπό μορφή πληροφοριών. 

Όσον αφορά το αν θα παραχωρηθούν παίκτες και ποιοι, πηγές της ομάδας το ξεκαθάρισαν ότι θα φύγει παίκτης μόνο με πρόταση που θα ικανοποιεί πλήρως τον ΠΑΣ αλλά και τον ίδιο. Και πάντα αναφέρουν ως παράδειγμα την περίπτωση του Μάριου Οικονόμου με την Κάλλιαρι. Αλλά για να έρθουν προτάσεις άνω των 300.000 ευρώ, θα χρειαστεί να υπάρξει κυρίως ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Μέχρι τώρα τα σενάρια που υπήρξαν ήταν για τους Βελλίδη, Κοροβέση και τελευταία μπορεί να υπάρξουν προστάσεις για τον Κρητικό αν τον βοηθήσει και λίγο η τύχη, που πάντα χρειάζεται στο ποδόσφαιρο, κάνοντας καλές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που γίνεται στα γήπεδα της Πορτογαλίας. 

Περισσότερες πιθανότητες πάντως να φύγει έχει ο Κοροβέσης, γιατί ενδιαφέρονται από Ελλάδα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και από την Ιταλία γράφτηκε στα εκεί ΜΜΕ ότι τον έχει ψηλά στη μεταγραφική της λίστα η Τζένοα. Αν όμως ο Κρητικός με την εθνική νέων στην Πορτογαλία κάνει παιχνίδια σύμφωνα με όσα μπορεί λόγω προσόντων να αποδώσει, δεν αποκλείεται να γίνει ο πιο περιζήτητος παίκτης του ΠΑΣ στο εξωτερικό, αφού όπως γράψαμε και χτες, αυτά τα πρωταθλήματα νέων παρακολουθούνται από πολλούς σκάουτερ ομάδων αλλά και γραφείων μάνατζερ.