Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ποιοι παίκτες δεν θα είναι στο νέο ραντεβού;

Ορισμένοι απ' αυτούς δεν θα είναι στη νέα σαιζόν











Ελεύθερα πουλιά θα είναι από σήμερα οι παίκτες του ΠΑΣ, καθώς ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές για να ξεκουραστούν και να ανανεώσουν τις δυνάμεις τους για τη νέα δύσκολη χρονιά που θα ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου.
Μάλιστα χτες το μεσημέρι παρακάθισαν όλοι μαζί σε γεύμα που τους παρέθεσε ο Γιάννης Πετράκης. Στη νέα σαιζόν ίσως να μη είναι όλοι κάτω από την ίδια στέγη, αφού ορισμένοι αναμένεται να αλλάξουν στρατόπεδα. Είτε γιατί ορισμένων παικτών λήγουν τα συμβόλαια (Σονγκό, Λεάντρο, Κυβελλίδη, Σκόνδρα, Αμπάρη, Κίτσου) και υπό τις παρούσες συνθήκες σε συνάρτηση με τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω της μη αδειοδότησης είναι δύσκολο να μείνουν και άλλοι όπως οι Βελλίδης, Κρητικός, Κοροβέσης ενδέχεται να παραχωρηθούν αν υπάρξουν καλές μεταγραφικές προτάσεις.

Επίσης ο Κολοβέτσιος έκλεισε στην ΑΕΚ από τον Ιανουάριο ενώ ο Τσάβεζ σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν ξεκαθάρισε αν μείνει στον ΠΑΣ λέγοντας ότι θα πάει πρώτα για διακοπές στην Αργεντινή και μετά θα αποφασίσει αν μείνει ή όχι στην ομάδα. Χτες κυκλοφόρησε μια φήμη στα Γιάννινα ότι ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Ίλιτς από άλλες ομάδες, αλλά δεν είναι δυνατόν τόσους παίκτες να βγάλει στο σφυρί η διοίκηση γιατί θα υπάρξει μεγάλη αποδυνάμωση της ομάδας. Αυτό τον καιρό και όσο θα πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, είναι λογικό να κυκλοφορούν σενάρια και φήμες για τα μεταγραφικά, χωρίς να σημαίνει ντε φάκτο ότι λέγεται και γράφεται είναι και η απήχηση της πραγματικότητας.

Το τι θα γίνει, τι αλλαγές θα υπάρξουν και πως θα γίνει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, θα φανεί με την είσοδο του Ιουνίου, όπου στο μήνα αυτό θα υπάρξουν αρκετές ανακατατάξεις, ώστε όταν ξεκινήσει στις αρχές Ιουλίου η προετοιμασία να είναι διαμορφωμένο κατά 70 με 80% το ρόστερ για τη νέα σαιζόν και να υπάρχουν ανοιχτές κάποιες θέσεις για να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής.


Όπως είναι γνωστό, λόγω της μη αδειοδότησης, ο ΠΑΣ στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού μπορεί να πάρει 3 παίκτες άνω των 24 ετών και ανεξαρτήτως εθνικότητας, όσους παίκτες θέλει κάτω των 24 ετών αρκεί να έχουν Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικής ομάδες, να κάνει δύο ανανεώσεις συμβολαίων μέχρι τέλος της επόμενης σαιζόν και να υποστεί μείωση 20% από διάφορες πηγές εσόδων. Είναι εμφανές ότι είναι ένα πρόβλημα όλοι αυτοί οι περιορισμοί, αλλά στον ΠΑΣ πιστεύουν ότι και μ’ αυτά τα δεδομένα μπορούν να ισχυροποιηθούν στη νέα σαιζόν, με επιλεγμένες μεταγραφές άνω και κάτω των 24 ετών.