Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Πέρσι άνοιξε το μεταγραφικό χορό ο Βελλίδης. Φέτος ποιος;

Πέρσι ο Μάρκος Βελλίδης άνοιξε το μεταγραφικό χορό του ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν ίσως ο κορυφαίος σε απόδοση και διάρκεια παίκτης. Για να δούμε φέτος τι θα γίνει...


Αναδημοσίευση από τον ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ



Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι λογικό να εντείνονται και περισσότερο τα μεταγραφικά σενάρια για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τόσο για έτοιμους παίκτες που θα καλύψουν βασικές ανάγκες, απ’ αυτές τις λεγόμενες πρωτοκλασάτες μεταγραφές, όσο και για νεαρούς παίκτες μικρότερων κατηγοριών που μπορεί να αποτελέσουν ευχάριστες εκπλήξεις
όπως έγινε με Κοροβέση, Κολοβέτσιο, Κρητικό. Παίκτες οι οποίοι όταν ήρθαν στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχαν το πλούσιο βιογραφικό ούτε το βαρύ όνομα, αλλά έγιναν σημαντικοί παίκτες μέσα από τη δουλειά και τα παιχνίδια που πήραν στον ΠΑΣ. Κι ένας από τους λόγους που ενδέχεται ο ΠΑΣ να κλείσει έναν 22χρονο Λατινοαμερικάνο παίκτη είναι κι αυτός. Ότι στα Γιάννινα τα τελευταία χρόνια επικρατεί μια διαφορετική αντίληψη, ότι δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά και ο μάνατζέρ του στην Ελλάδα μετέφερε όλα αυτά στον ξένο παίκτη που θέλει μέσω του ΠΑΣ να ανοίξει μια νέα σελίδα στην Ελλάδα αλλά και στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με την μετεξέλιξη που θα έχει.

Για τον ξένο παίκτη ακούγονται καλά λόγια στα Γιάννινα. Πέρα από την περίπτωση αυτή, υπάρχουν επαφές και με άλλους παίκτες από την Ελλάδα και χτες διέρρευσε ότι ίσως με τον Λατινοαμερικάνο παίκτη να ανακοινωθεί και ένας άλλος νεαρός από εγχώρια ομάδα. Χτες είδε το φως της δημοσιότητας και το όνομα του 24χρονου τερματοφύλακα Βαγγέλη Δημαράκη του Γιούχτα Χανίων που φέρεται να παρακολουθεί ο Γιάννης Πετράκης. Ο ΠΑΣ θα χρειαστεί έναν ακόμα γκολκίπερ αφού αναμένεται να αποχωρήσει ο Γιώργος Αμπάρης λόγω του ότι λήγει το συμβόλαιό του και ο ΠΑΣ δεν θέλει να κλείσει μια από τις τρεις μεταγραφικές θέσεις παικτών άνω των 24 ετών που δικαιούται μ’ αυτή την ανανέωση.

Επίσης πολύς λόγος έγινε τελευταία και για το Νίκο Τσουμάνη που έκανε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος από τον Άρη. Στην αρχή υπήρξε ενδιαφέρον από τον ΠΑΣ, αλλά ατόνησε τον τελευταίο καιρό  με τις πληροφορίες από το κυανόλευκο στρατόπεδο να αναφέρουν ότι υπάρχουν άλλες μεταγραφικές βλέψεις. Ο Γιαννιώτης αμυντικός σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες φέρεται να είναι πιο κοντά στον Πανθρακικό, παρά στον ΠΑΣ.


Υπάρχουν με λίγα λόγια ένα σωρό σενάρια για τα μεταγραφικά του «Άγιαξ» αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδα, που μπαίνει και ο Ιούνιος, όπου είναι ο μήνας που ο Χριστοβασίλης ανασηκώνει τα μανίκια, παίρνει αποφάσεις και τρέχει τις εξελίξεις. Και ενόψει ότι την άλλη εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν και τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σαιζόν, ενδεχομένως να υπάρξουν και οι πρώτες μεταγραφικές ανακοινώσεις για να αναθερμανθεί και το ενδιαφέρον του κόσμου. Όπως έγινε πέρσι, που η πρώτη μεταγραφή ήταν ο γκολκίπερ Μάρκος Βελλίδης, που έκανε καταπληκτική χρονιά και ίσως να διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της τοπικής ομάδας, αν γίνει μια σύνθεση όλων των αγώνων και βγει ένας συντελεστής.