Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η Ξάνθη κέρδισε 2-1 τον Βόλο και έμεινε στη σούπερ λίγκα

Η Ξάνθη παρότι έμεινε με 10 παίκτες κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου. Έτσι θα αγωνίζεται και του χρόνου στη σούπερ λίγκα.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr









Πιο έμπειρη η Ξάνθη, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο νίκησε τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-1 και παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ. Σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία από τους Βολιώτες.

Με οδηγό την εμπειρία η Skoda Ξάνθη νίκησε Ολυμπιακό, αριθμητικό μειονέκτημα και απραξία για να πανηγυρίσει στο τέλος του μπαράζ την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Οι παίκτες του Κεχαγιά έπαιξαν για (σχεδόν) ένα ημίχρονο με 10 παίκτες, ωστόσο κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να "χτυπήσουν" στο 82' με τον Ράνο. Ένα τέρμα που αποκτά ιστορική αξία, καθώς χαρίζει στην Ξάνθη την παραμονή σε μόνο ματς, όπως είναι το μπαράζ. Δικαιολογημένα τα παράπονα των ανθρώπων του Βόλου για το γκολ της ισοφάρισης των Ακριτών (45+3'), καθώς ο Γούτας βρίσκεται σε εμφανή θέση οφ σάιντ.

Με 4-2-3-1 και οι δύο ομάδες για τον αγώνα που θα έκρινε την παραμονή της Ξάνθης ή την άνοδο του Βόλου στα μεγάλα σαλόνια. Η 25λεπτη καθυστέρηση επηρέασε και τους δύο κατά την έναρξη του ματς. Καθυστέρηση εκ του μη όντως, καθώς το πρόβλημα με τους πάγκους δεν θα έπρεπε να είχε υπάρξει καν ή τουλάχιστον να είχε λυθεί εν τη γενέσει του με άμεση αλλαγή. Εφ όσον ο Ολυμπιακός κληρώθηκε ως γηπεδούχος αυτή θα έπρεπε να ήταν η ομάδα που θα καθίσει στον πάγκο της γηπεδούχου ομάδα. Στην χώρα μας ωστόσο τα αυτονόητα χρειάζονται διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων για να ...διαλευκανθούν.

Σαν να μην έφτανε αυτό υπήρξε και διακοπή, πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 2 λεπτά αγώνα. Ένα αντικείμενο βρήκε τον δεύτερο βοηθό, Ακρίβο, με αποτέλεσμα να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα.
Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα έγινε η πρώτη αξιόλογη φάση, αλλά ο Γκίτκος πρόλαβε τον Μαρίν πριν αυτός μαρκάρει. Η Ξάνθη άρχισε να πατάει καλύτερα και έφτιαξε δύο-τρεις φάσεις, οι οποίες εξουδετερώθηκαν από την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Νίκου Παντελή στήριξαν πολλά στις αντεπιθέσεις. Συνήθως αποδέκτης ήταν ο Μόνχε, ωστόσο η πρώτη φάση του 28' είχε ως πρωταγωνιστές τον Ζέρη που έκανε το γύρισμα και τον Νικολιά που σούταρε μόλις άουτ.
Ο Βόλος άρχισε να ανεβαίνει και κυρίως να εκμεταλλεύεται τις καθυστερημένες επιστροφές του κέντρου άμυνας της Ξάνθης. Σε μία από τις αντεπιθέσεις (ίδια ευθεία ο Μόνχε έδειξε το ριπλέι) η μπάλα έφτασε στον Γκούρμα ο οποίος σούταρε η μπάλα διέγραψε εξαιρετική τροχιά και καρφώθηκε στην εστία του Κυριακίδη! Απίστευτό γκολ (δοκάρι και μέσα) και προβάδισμα για τους Βολιώτες. Η Ξάνθη αντέδρασε άμεσα. Πανομοιότυπο σουτ του Κάλβο στο 42' εξοστρακίστηκε μετά από πρόσκρουση στη συμβολή των δοκών. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η ισοφάριση για την Ξάνθη. Ο Κάλβο εκτέλεσε φάουλ στην πλάτη άμυνας, ο Γούτας με το κεφάλι νίκησε τον Γκίτκο παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα. Ένα γκολ χρυσάφι για τους Ακρίτες, τέρμα ωστόσο που αμφισβητήθηκε έντονα από τους Βολιώτες. Και είχαν δίκιο! Το ριπλέι έδειξε ότι ο Γούτας βρίσκεται σε εμφανή θέση οφ σάιντ όταν η μπάλα φεύγει από το πόδι του Κάλβο, συνεπώς το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει.
Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου προέβη σε σχεδόν ...καθιστική διαμαρτυρία. Επέλεξαν να βγουν με καθυστέρηση 10 λεπτών στον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία, κάτι που επικαλούνται και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η κόκκινη κάρτα στον Μάνταλο άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες και πήγε το παιχνίδι σε πιο χαμηλό ρυθμό. Ο παίκτης της Ξάνθης, στο τελευταίο του παιχνίδι με την Ακριτική ομάδα, αντίκρισε την απευθείας κόκκινη για σπρώξιμο στον Ζέρη. Το ριπλέι έδειξε ότι ο Βασιλακάκης εμπλέκεται περισσότερο στο γκρέμισμα του αντιπάλου του. Όπως και να χει, οι Ξανθιώτες συνέχισαν με δέκα παίκτες και ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία. Όχι για πολύ και σίγουρα χωρίς ουσία καθώς δεν έφτιαξε φάση της προκοπής, πριν η ομάδα του Παντελή οπισθοχωρήσει ανεξήγητα.
Συμπερασματικά περισσότερο αποσυντονίστηκαν οι Βολιώτες από την κόκκινη. Παραχώρησαν αρκετό χώρο στη Ξάνθη, η οποία ούσα πιο έμπειρη έψαξε τη στημένη φάση, επί της ουσίας την παραμικρή φάση που θα την έφερνε στην περιοχή του Βόλου. Την βρήκε στο 82' με τον Κάλβο να σεντράρει και τον Ράνο να πιάνει δυνατή κεφαλιά ψαράκι, με τα απαραίτητα φάλτσα για να νικήσει τον Γκίτκο! Γκολ, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον σκόρερ και τους φίλους της Ξάνθης. Γκολ που σήμαινε μία κατηγορία.
Στις καθυστερήσεις (90+1) ο Ολυμπιακός απώλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Το γύρισμα του Μπρέσκα στο ύψος του πέναλτι οδήγησε σε σουτ του Ιωάννου και μεγάλη ενστικτώδη επέμβαση του Κυριακίδη.
Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (86' Κατσίκης), Μόνχε (86' Ράννος), Νικολιάς, Γκούρμα.
Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχάγιας): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (94' Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54' Ράνος), Παΐτο (87' Βάλλας), Σολτάνι.
Γκολ: 34' Γκούρμα/ 45+ Γούτας, 83' Ράννος
Κίτρινες κάρτες: 43' Ρόκας, 45+ Μελίσσης, 47' Αρβανίτης/83' Ράνος, 87' Παϊτό
Κόκκινες κάρτες: 47' Μάνταλος

ΠΗΓΗ: pamesports.gr