Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μέτρησε στα μπαράζ και η βαριά φανέλα της Αναγέννησης

Οι παίκτες της Αναγέννησης Άρτας πανηγυρίζουν στα αποδυτήρια την άνοδο στη Γ' Εθνική. (ΦΩΤΟ Εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 





Μέχρι και το ιστορικό γεφύρι της Άρτας φωταγωγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης για την επιστροφή της θρυλικής Αναγέννησης στη Γ’ Εθνική, μετά από απουσία 5 ετών περιπλάνησης στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και στην αφάνεια.
Στο καθοριστικό παιχνίδι των αγώνων κατάταξης με τον Αστέρα Ιτέας η Αναγέννηση έβγαζε φωτιές, συντρίβοντας με 4-0 τον αντίπαλό της, κόβοντας πρώτη το νήμα του τερματισμού. Προχτές περίπου 2000 φίλαθλοι στο γήπεδο της Άρτας, πανηγύρισαν για τη μεγάλη επιστροφή της Αναγέννησης στη Γ’ Εθνική, μια κατηγορία που κατά ένα μέρος ικανοποιεί τις φιλοδοξίες αυτής της ομάδας, μέχρι να συνέλθει και να βάλει πλώρη για κάτι παραπάνω. Στις εξέδρες ήταν άνθρωποι κάθε ηλικίας και ασφαλώς παρόντες οι τοπικοί άρχοντες. 

Μετά τη λήξη του αγώνα επισκέφθηκαν τα αποδυτήρια της Αναγέννησης ο νυν Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης που συνεχάρησαν την ομάδα για την επιστροφή στη Γ’ Εθνική. Εκεί όπου για τελευταία φορά αγωνίστηκε τη σαιζόν 2008-2009 χωρίς να βγάλει τη χρονιά, εγκαταλείποντας στη μέση την προσπάθεια. Οι παίκτες στα αποδυτήρια με σαμπάνιες μπουγελώθηκαν μεταξύ τους, όπως το ίδιο έκαναν και στον πρόεδρο Ηλία Καρίνο που αναγκάστηκε να κλειστεί για λίγο στα αποδυτήρια μέχρι να του φέρουν νέα ρούχα από το σπίτι για να φορέσει. Πολλά συγχαρητήρια δέχτηκε και ο προπονητής Δημήτρης Μπαλάφας, παλιός άσσος της Βέροιας, Κέρκυρας, Νίκης Βόλου και άλλων ομάδων που μόνο μετά το 4-0 ηρέμησε στον πάγκο με τον συνεργάτη του Σωτήρη Καλογήρου. 

Αναγέννηση - Αστέρας Ιτέας 4-0. Οι παίκτες των δύο ομάδων εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο (ΦΩΤΟ: εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ)












Οι ένθερμοι οπαδοί δημιούργησαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα ενώ οι παίκτες έδωσαν ραντεβού μετά το ματς του μπάσκετ σε κεντρικό καφέ της Άρτας, συνεχίζοντας τους πανηγυρισμούς με διασκέδαση, ποτό και χορό, όπως επιβάλουν οι περιστάσεις. Το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην Άρτα θα φανεί σε λίγο, αλλά επί του παρόντος προέχει η χαρά για αυτή την επιτυχία, καθώς όπως είπαν στον «Η.Α» όλοι οι άνθρωποι της ιστορικής ομάδας, βγήκε μια δύσκολη χρονιά και η επιτυχία της ανόδου είναι μεγάλη. Όλοι αναφωνούσαν: «Επιτέλους άλλαξε σελίδα η ομάδα, γιατί δεν άρμοζε σε ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό σωματείο να είναι κομπάρσος στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία της Άρτας. Είναι καιρός να μπουν βάσεις για το κάτι παραπάνω». 

Μέτρησε και η βαριά φανέλα

Τόσο ο προπονητής της Αναγέννησης Δημήτρης Μπαλάφας, όσο και ο προπονητής του Αστέρα Γιάννης Λύτρας, συμφώνησαν ότι σ’ αυτούς τους αγώνες μπαράζ, πέρα από τακτικές και αποδόσεις μέτρησε το μέταλλο και η βαριά φανέλα της ιστορικής ομάδας. Όπως σημειώνουμε και σε άλλο σημείο, δεν είναι μικρό σωματείο η Αναγέννηση. Φέτος κλείνει τα 54 χρόνια, καθώς ιδρύθηκε το 1960 με τη συγχώνευση των ομάδων Αετός, Παναμβρακικός και Ολυμπιακός Άρτας. Στη δεκαετία του ’60 με παίκτες από την Άρτα και την γύρω περιοχή μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας που στις αρχές της δεκαετίας του ’70 πρωταγωνιστούσε στη Β’ Εθνική, χάνοντας για ένα πόντο την άνοδο στην Α’ Εθνική. Στα χρόνια που ακολούθησαν αγωνίστηκε με επιτυχία πολλά χρόνια στη Β’ και Γ’ εθνική και πάντα ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη. Και ανέδειξε μεγάλους παίκτες που έφτασαν σε μεγάλες ομάδες και στην εθνική όπως οι Αντώνης Νικοπολίδης, Γιώργος Βαίτσης, Μήτσος Νταλάκας, Λάμπρος Γεωργιάδης και άλλοι. Η Αναγέννηση μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι το μεγαλύτερο σωματείο στην Ήπειρο με μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα.

Ρεσιτάλ διαιτησίας από Γρατσάνη


Το ματς Αναγέννησης – Αστέρα Ιτέα ήταν  φωτιά καθώς ελπίδες ανόδου είχε και η φιλοξενούμενη ομάδα στην περίπτωση που κέρδιζε μέσα στην Άρτα και έχανε το Καναλλάκι στον Όμηρο Νεοχωρίου. Όμως ο διαιτητής Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα και οι συνεργάτες του Νταλούκας και Τζάνης έδωσαν ρεσιτάλ διαιτησίας, χωρίς να τους φύγει ούτε μία φάση. Και χωρίς να υπάρξει η παραμικρή διαμαρτυρία από τους ποδοσφαιριστές. Πιστεύουμε να συμφωνεί μ’ αυτό και ο Περικλής Βασιλάκης που ήταν στις εξέδρες του σταδίου της Άρτας παρέα με τον γνωστό προπονητή Βαγγέλη Γκαρτζονίκα. Και στις μικρότερες κατηγορίες υπάρχουν ταλαντούχοι διαιτητές που χρειάζεται να τους προσέξει η ΚΕΔ.