Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιώργου Χριστοβασίλη

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δίνει απαντήσεις σε πολλά θέματα. Από αριστερά διακρίνεται ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παπαγεωργίου και δεξιά ο υπεύθυνος επικοινωνίας Αλέκος Καρύτσας

ΠΗΓΗ: super-fm.gr



Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης και όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε τόσο σε προβλήματα που είχαν να κάνουν με την αδειοδότηση όσο και σε φορολογικά θέματα που ανέκυψαν ξαφνικά για χρήσεις στις οποίες είχε γίνει περαίωση.
Τόνισε, πάντως, ότι έχουν γίνει διακανονισμοί για χρέη στην εφορία και ότι η ομάδα δεν έχει προσφυγές, πλην του Ντεμόλ, ο οποίος την κέρδισε πριν από λίγες μέρες.
Για τους Κρητικό και Κοροβέση είπε ότι υπάρχει μόνο για τον Κρητικό πρόταση από το εξωτερικό, η οποία όμως δεν φαίνεται να ικανοποιεί, παρ' όλα αυτά το θέμα αυτό είναι ανοιχτό.
Ο κ. Χριστοβασίλης άφησε ανοιχτό και φέτος, όπως και πέρυσι, το ενδεχόμενο να πουλήσει την ομάδα, αν βρεθεί ενδιαφερόμενος και ζήτησε να γίνεται η κριτική στον ίδιο, αλλά να μην πειράζουν την ομάδα.
Τέλος, τόνισε ότι ακόμα η ομάδα "πληρώνει" την απόφασή της να προσφύγει στο CAS πέρυσι, κάτι που προφανώς δεν άρεσε σε ορισμένους και αναφέρθηκε στον κίνδυνο να αφαιρεθούν βαθμοί στην ομάδα, αν δημοσιοποιήσει στοιχεία του φακέλου.
Ο κ. Χριστοβασίλης ξεκίνησε την τοποθέτηση του λέγοντας τα εξής:
«Είναι η έβδομη σεζόν που βρίσκομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα και πιστέψτε ότι όλα αυτά τα χρόνια και παρ' όλο που η ομάδα τα περισσότερα χρόνια βρίσκεται στη Super League, το μόνο που αποκομίζω από αυτή την ομάδα είναι μόνο πίκρες, και κάθε χρόνο καινούργια προβλήματα επικρατούν.
Βέβαια αυτό δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Το μόνο που ασχολείται ο κόσμος είναι μόνο αν η ομάδα πηγαίνει καλά. Πως η ομάδα κάθε χρόνο θα είναι πιο ισχυρή.
Αλλά πιστέψτε με, γίνεται πάρα πολύ αγώνας, στις κρίσιμες αυτές εποχές τα τελευταία χρόνια, όπου όλοι μας υποφέρουμε από διάφορα πράγματα. Επόμενο είναι και στο ποδόσφαιρο να υπάρχει μεγάλη αναταραχή. Βλέπουμε όλοι τα γήπεδα να έχουν αδειάσει. Χορηγοί που κάποτε υπήρχαν και επιλέγαμε, δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστοι που να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Πιστέψτε ότι ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, αλλά πιστεύω ότι εμείς είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε στη Super League, γιατί αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Είναι η τρίτη-τέταρτη χρονιά που οι παίκτες θα παραμείνουν σ' αυτή την ομάδα και με κάποιες λίγες προσθήκες, πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά, η οποία και θα είναι πιο δύσκολη, αφού σ' αυτή τη σεζόν τέσσερις ομάδες θα υποβιβαστούν στη Β' Κατηγορία, και πρέπει πέρα από τη διοίκηση και την ομάδα, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την ομάδα σ' αυτές τις δύσκολες εποχές.
Είναι πολύ κακό τα γήπεδα να είναι άδεια και ο κόσμος να είναι εκτός γηπέδου και το μόνο που να κάνει είναι να κατακρίνει κάθε φορά οποιαδήποτε κίνηση κάνει αυτή η ομάδα.
Γι' αυτό το λόγο η πολιτική φέτος στα διαρκείας είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε, γιατί τον χρειάζεται πάρα πολύ τον κόσμο η ομάδα φέτος, ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες εποχές.
Η ομάδα πολεμιέται τα τελευταία χρόνια και υπό τη μορφή της αδειοδότησης που είναι η τρίτη χρονιά που την αρνούνται σ' αυτή την ομάδα, παρόλο που θεωρούμε ότι εν συγκρίσει με άλλες ομάδες, τα στοιχεία μας είναι πάρα πολύ καλύτερα. Και είναι η μόνη ομάδα που πέρυσι δείχνει στον ισολογισμό της ότι έχει κέρδη μετά τον Ολυμπιακό. Εν συγκρίσει με ομάδες που πήραν την αδειοδότηση, και τα τελευταία χρόνια δεν έχουν κάνει καν ισολογισμό. Αλλά αυτό είναι κάτι που άλλοι αποφασίζουν και δεν είναι στη δικιά μας δύναμη να δούμε για ποιο λόγο δεν παίρνουμε αδειοδότηση.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει -και δεν το κρύβουμε- ότι υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα μας. Αλλά όπως είπα, εν συγκρίσει με άλλες ομάδες, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Και το είδατε ότι αμέσως μετά την αδειοδότηση άρχισαν οι προσφυγές σε άλλες ομάδες.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα εδώ και τρία χρόνια έχει μία προσφυγή, του κ. Ντεμόλ, η οποία τελικώς βγήκε η απόφαση μετά την αδειοδότηση, περίπου 15 ημέρες, και πρέπει να πληρώσουμε κάποια χρήματα επιπλέον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για μία προσφυγή πρέπει κάθε χρόνο να τραβάμε αυτά που τραβάμε.
Για κάποιες άλλες προσφυγές που ακούγονται, ότι έχουν κάνει ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν φύγει, δεν υπάρχει τίποτα. Παρ' όλα αυτά η Επιτροπή βασίζεται σ' αυτά.
Δεν θέλω να μείνω σ' αυτό το κομμάτι, γιατί πιστεύω ότι η ομάδα, έχει το υλικό που χρειάζεται να μπορέσει και την επόμενη χρονιά να ανταγωνιστεί, να επικρατήσει και να παραμείνει στην κατηγορία.

Τελευταίως είχαμε μία άλλη απόφαση οικονομικής φύσεως από την Εφορία. Για κάποιο λόγο η Εφορία αποφάσισε να κάνει έλεγχο στα χρόνια τα οποία έχουν κλείσει με περαίωση, το 2010. Και αυτό είναι για τα πρώτα δύο χρόνια που δεν ήμουν στην ομάδα, 2006-07 και 2008. Και για κάποιο ανορθόδοξο τρόπο, και βάσει νομοθεσίας, δεν μπορεί να γίνει έλεγχος σε χρονιές που έχουν κλείσει με περαίωση. Υπάρχουν στοιχεία διασταύρωσης, τα οποία δεν υπήρχαν.
Βγάλανε κάποιες αποφάσεις χωρίς να γίνει καν έλεγχος. Είναι ένα θέμα που θα πάρει τη δικαστική μορφή, και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε σ' αυτό το κομμάτι.
Την ομάδα όταν την αγόρασα, είχε πάρα πολλά χρέη, και αυτό το γνωρίζω και εγώ ο ίδιος. Αλλά υπάρχουν οι εγγυήσεις και στα συμφωνητικά που έχουμε κάνει ότι τις χρονιές αυτές, την ευθύνη την έχει κάποιος άλλος, και γι' αυτό στο τέλος θα δικαιωθούμε και γι' αυτό.
Θα ήθελα την καινούργια χρονιά όσο μπορεί όλος ο κόσμος να βοηθήσει με τον τρόπο του. Αυτοί που δεν θέλουν να βοηθήσουν, τουλάχιστον να μην κάνουν κακό στην ομάδα.

Για τα όσα είπε ο Γιώργος Σαρρής σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM, ότι ο φάκελος του ΠΑΣ κόπηκε σε λεπτομέρειες, και τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΣ για να τις εξαλείψει:
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Εμείς έχουμε φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Τώρα αν προκύψουν ότι υπάρχουν και άλλες οφειλές, για να πάρουμε ενημερότητα πρέπει να τις πληρώσουμε, το οποίο και θα γίνει.
Το πρόβλημα δεν ήταν στα φορολογικά. Ούτε στις εισφορές στο ΙΚΑ, ούτε εκεί οφείλουμε. Οι λεπτομέρειες είναι πάρα πολύ μικρές, όπως είπε και ο κ. Σαρρής. Κάποιες ατέλειες του γηπέδου, κάποιες προσφυγές οι οποίες είναι φάντασμα και δεν υπάρχουν. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον Ντεμόλ που βγήκε απόφαση 18 ημέρες μετά την αδειοδότηση ή ότι κάποιοι στο μέλλον θα κάνουν προσφυγή. Τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι να γίνει οριστικό. Και πέρυσι μας κόψανε, κομμάτι από την αδειοδότηση ήταν, ότι οφείλαμε χρήματα για ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν πριν 3 χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και είχε δοθεί δανεικός για έξι μήνες στην Καρδίτσα (Κάρλος Στούκας), και τελικά τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, δικαιωθήκαμε από την UEFA. Επομένως για ποιο λόγο να πληρώνουμε χρήματα πριν οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.
Και η αδειοδότηση αυτό λέει, μόνο τελεσίδικες αποφάσεις πρέπει να είναι πληρωμένες και όχι αυτές που μελλοντικά ίσως γίνουν.
Από εκεί και πέρα κάποιες άλλες λεπτομέρειες που υπήρχαν για τις ατέλειες τις οποίες θεωρεί πολύ μικρές ο κ. Σαρρής, δεν μας είπε για τις άλλες ομάδες που είναι μεγάλες, γιατί παίρνουν αδειοδότηση».

Για το αν αισθάνεται αδικημένος για τη μη αδειοδότηση:
«Οπωσδήποτε αυτό μας κάνει να στεναχωριόμαστε όλοι. Φαίνεται ότι σε κάποιους δεν αρέσει αυτή η ομάδα να βρίσκεται στη Super League. Ίσως γιατί δεν μας θέλουν σ' αυτή την κατηγορία και γίνεται αυτός ο πόλεμος. Και οπωσδήποτε ανθρώπινο είναι να μας στεναχωρεί αυτό».
Για πιθανές αποχωρήσεις από το ρόστερ με μεταγραφές και σε τι βαθμό μπορεί να είναι η αποδυνάμωση:
«Πάρα πολλοί παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ακουστεί για μεταγραφή. Αυτή τη στιγμή πέρα από τη μεταγραφή του Κολοβέτσιου στην ΑΕΚ, η οποία έγινε αφού εξαγόρασε το συμβόλαιο του, πρόταση για κάποιον άλλο παίκτη αυτή τη στιγμή δεν έχουμε.
Ακούγονται διάφορα ονόματα, όπως για τον κ. Κοροβέση, αλλά πρόταση στην ομάδα δεν έχει έρθει για εξαγορά.
Ενδεχομένως η μόνη μεταγραφή που μπορεί να πραγματοποιηθεί, είναι του Κρητικού όπου υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, το οποίο όμως είναι αβέβαιο αν θα γίνει. Και είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν είχε συμμετοχές στην ομάδα πέρυσι».

Ποιος πρέπει να είναι ο βοηθητικός  ρόλος του δημοσιογράφου κατά τη γνώμη του προς την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και τι θα πρέπει να ρωτάει:
«Αυτό που είπα είναι ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι για να καλύπτουν τον πρόεδρο της ομάδας. Αυτό που με στεναχωρεί είναι που οι δημοσιογράφοι δεν καλύπτουν την ομάδα. Ομάδες σαν τον ΟΦΗ με 80 προσφυγές, και δεν βλέπω δημοσιογράφους στην Κρήτη να λένε γι' αυτό.
Αντιθέτως, εδώ αυτό γίνεται. Όλοι εδώ στην πόλη αγαπούμε τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Το να καλύψω την ομάδα είναι κάτι για την ομάδα και όχι για τον πρόεδρο.
Μόνο το κακό βγαίνει σ' αυτή την πόλη, και κάτι καλό δεν βγαίνει ποτέ».

Για το άνοιγμα του φακέλου και για ποιο λόγο δεν ανοίγει:
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Αλ. Καρύτσας, παρενέβη και διευκρίνισε ότι ουδέποτε η ΠΑΕ είπε ότι δεν μπορεί να ανοίξει ο φάκελος επειδή είναι 700 σελίδες και ζήτησε να μην αφήνονται εντυπώσεις.
«Είναι κάποια πράγματα που δεν πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα. Από τη στιγμή που ξεκινάμε διάλογο για το φάκελο, ξέρετε ότι θα τιμωρηθούμε και με αφαίρεση βαθμών. Μπορεί ο κ. Σαρρής και άλλοι να λένε να ανοίξουμε το φάκελο, αλλά πιστέψτε με το επόμενο βήμα θα είναι η αφαίρεση.
Πληρώνουμε ακόμη την προσφυγή στο CAS, να ξέρετε. Όλο το χρόνο γι' αυτό το πράγμα μιλάνε, γιατί ο ΠΑΣ προσέφυγε στο CAS. Γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να φτάσουμε στο σημείο να ανοίξει ο φάκελος, διότι δεν πρόκειται να δείτε τίποτα παραπάνω από αυτό που ήδη ξέρετε».

Αν υπάρχουν χρέη στην ομάδα προς παίκτες, ΙΚΑ, εφορία:
«Χρέη προς το ΙΚΑ δεν υπάρχουν. Στην εφορία έχουν γίνει διακανονισμοί και έχουμε κάθε μήνα φορολογική ενημερότητα.
Κάποια χρέη σε ποδοσφαιριστές υπάρχουν, αλλά είναι ενήμεροι ότι θα πάρουν τα χρήματα τους σύντομα. Σε παλιούς ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν χρέη, πέρα απ' αυτά που διακανονίσαμε για τον κ. Πατσατζόγλου».

Για το πως μπορεί να γίνει πρότυπο ομάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα και για τα λάθη που γίνονται:
«Έτσι το βλέπετε εσείς. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι σ' αυτήν την ομάδα, και οι φίλαθλοι και η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές, αλλά δυστυχώς υπάρχουν διαφορετικές γνώμες από όλες τις πλευρές. Σαν διοίκηση προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Αν αυτό δεν είναι σωστό, δεν σημαίνει ότι είμαστε και τέλειοι. Πάντα προσπαθούμε για κάτι καλύτερο. Κάθε χρόνο να καλυτερέψουμε. Όλα αυτά τα εμπόδια που βρίσκουμε κάθε μέρα, αρχίζουν και δημιουργούν προβλήματα, και όσο καλή θέληση να υπάρχει, διερωτόμαστε για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά. Δεν υπάρχει μεγάλη βοήθεια προς τη διοίκηση. Λίγα άτομα είμαστε. Ότι καταφέραμε την ομάδα να την έχουμε στην κατηγορία, πιστεύω ότι είναι κατόρθωμα και οφείλεται στο καλό κλίμα των αποδυτηρίων. Οι ποδοσφαιριστές έχουν αγαπήσει την ομάδα περισσότερο από όλους τους άλλους».
Για το αν φοβάται για το μέλλον της ομάδας:
«Ανησυχία πάντα υπάρχει. Και κάτω από τις συνθήκες που όλοι ζούμε και δεν ξέρουμε τι θα επικρατήσει την επόμενη ημέρα. Όσο καιρό βρίσκομαι εδώ θα προσπαθήσω να μη γίνει τίποτα κακό στην ομάδα.
Και μακάρι όπως είπα και πέρυσι, αν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει την ομάδα, να βγει μπροστά και αν είναι καλύτερος από εμένα να αποχωρήσω και να αναλάβει την ομάδα, αλλά βλέπω ότι ένα χρόνο μετά είμαστε όπως και πέρυσι».
Για τις υποδομές, τον κ. Λαδιά, τη συνεργασία με άλλες Ακαδημίες, τον ερασιτέχνη ΠΑΣ και τη δημιουργία Κ-15:
"Οι υποδομές είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Ο κ. Λαδιάς δεν είχε ειδοποιηθεί για τις δοκιμές γιατί δεν θα συνέχιζε στην ομάδα, οπότε δεν υπήρχε λόγος να ειδοποιηθεί. Έγινε ένα λάθος της διοίκησης που δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως ότι δεν θα συνεχίσει.
Από εκεί και πέρα, αν και δεν είναι υποχρεωτικό, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα λάβει μέρος με την Κ-15. Η ομάδα αυτή θα έχει την υποστήριξη της ΠΑΕ, η ΠΑΕ θα τη φτιάξει. Από τον ερασιτέχνη ή τις συνεργαζόμενες Ακαδημίες, όπου χρειάζεται κάποια βοήθεια, θα γίνει, αλλά η ΠΑΕ θα έχει υπό την ευθύνη της και την Κ15".