Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Λόκο και Λιάκος με την Εθνική στην Αυστραλία

Σαν σήμερα, 11-6-1978 οι Νίκος Λιάκος (φωτο) και Εδουάρδο Κοντογιωργάκης φόρεσαν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος σε τουρνουά που έγινε στην Αυστραλία.



Αναδημοσίευση από τον ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ











Σαν σήμερα και πριν από 36 χρόνια η εθνική Ελλάδος με προπονητή τον αείμνηστο Αλκέτα Παναγούλια, ξεκινούσε τουρνουά στην Αυστραλία, έχοντας στις τάξεις της και δύο παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Τους Εδουάρδο Κοντογιωργάκη και Νίκο Λιάκο. Και οι τρεις αγωνίστηκαν βασικοί και στα τρία παιχνίδια με τους επίλεκτους της Βιτόρια, την εθνική Αυστραλίας και την ομάδα επιλέκτων της Νέας Ορλεάνης. Λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο ο Παναγούλιας στο επίσημο ματς με τη Ρωσία για τα προκριματικά του EURO 1980 είχε και τον Κοντογιωργάκη στην εθνική. Όπως και τον Λιάκο, ο οποίος όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε μείνει εκτός αποστολής. Στις 11 Ιουνίου 1978 η Εθνική κέρδισε 2-1 τους επίλεκτους της Αυστραλίας. Οι Κοντογιωργάκης και Λιάκος ήταν βασικοί. Οι Αυστραλοί προηγήθηκαν στο 62’ με τον Κολ. Στο 63’ ισοφάρισε η Ελλάδα 1-1 με τον Υφαντίδη και στο 78’ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-1. Στο 38’ ο Εδουάρδο Κοντογιωργάκης είχε σουτ στο δοκάρι. Δοκάρι είχε και ο σκόρερ Υφαντίδης στο 74’. 
ΕΘΝΙΚΗ: Χρηστίδης, Κυράστας, Καψής, Ραβούσης, Πάλλας, Τερζανίδης, Καραβίτης, Λιάκος, Κοντογιωργάκης, Γκέσιος, Υφαντίδης. Αγωνίσθηκαν και οι Αλεξιάδης, Ζιάκος, Ξανθόπουλος. 
Ακολούθησαν ακόμα δύο παιχνίδια με βασικούς τους παίκτες του ΠΑΣ και συγκεκριμένα: Εθνική Αυστραλίας – Εθνική Ελλάδας 0-1, Επίλεκτοι Νέας Ορλεάνης – Εθνική Ελλάδας 1-1.