Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ο Βελλίδης ήταν από τις καλύτερες μεταγραφές

Μάρκος Βελλίδης και Βαγγέλης Γυφτόπουλος πέρσι τον Ιούλιο στο Καρπενήσι











Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την απόκτηση του Μάρκου Βελλίδη από τον Άρη.
Μια μεταγραφή που αρχικά πήγε κι αυτή να απαξιωθεί από μια μικρή μειοψηφία που δεν βλέπει τίποτα καλό στον ΠΑΣ, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε η καλύτερη μεταγραφή. Κατά την άποψή μας ο Μάρκος Βελλίδης στη χρονιά που έφυγε κατά μέσο όρο απόδοσης σε όλα τα παιχνίδια βγάζει τον καλύτερο συντελεστή και είναι ο κορυφαίος της χρονιάς. Πιστεύουμε ότι ο Σάντος τον αδίκησε γιατί σ' αυτή την εθνική ομάδα είχε θέση και ο Μάρκος Βελλίδης βάσει των εμφανίσεων που έκανε στο πρωτάθλημα και είχε μεγαλύτερη σταθερότητα και καλύτερη απόδοση από τον Γλύκο του ΠΑΟΚ.

Παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ στις 14 Ιουνίου 2013 από τον «Ηπειρωτικό Αγώνα»

«Τον διεθνή τερματοφύλακα Μάρκο Βελλίδη του Άρη απέκτησε για δύο χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα και η μεταγραφή του ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ. Υπάρχει ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιο και ο Νίκος Μπαμπανιώτης. Διαφορετικά μπορεί να προωθηθεί σαν τρίτος τερματοφύλακας, αν υπογράψει και ο Φεγκρούς, κάποιος από την ομάδα νέων. Όσο για τον Μάρκο Βελλίδη από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον Άρη ήταν κλεισμένη και η μεταγραφή του στον ΠΑΣ. Μάλιστα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στα πλέι οφ ο Βελλίδης ήταν στα επίσημα του σταδίου «Ζωσιμάδες» και τότε αναπτύχθηκε η πρώτη μεταγραφική φιλολογία με τον Γιώργο Χριστοβασίλη να κάνει τον…. ανήξερο και δηλώνει: «Ήρθε σαν φίλαθλος να δει το παιχνίδι…». Τότε έγιναν οι συζητήσεις και χτες επισημοποιήθηκε η συνεργασία. Ο Μάρκος Βελλίδης γεννήθηκε στις 4-4-1987 στην Κορησό Καστοριάς και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού στην Παιανία.

Τη σαιζόν 2006-2007 ήταν δανεικός στο Κορωπί έχοντας 17 συμμετοχές με προπονητή τον Σπύρο Μαραγκό και συμπαίκτη τον Γιάννη Ζαραδούκα. Στη συνέχεια έμεινε ελεύθερος από τους πράσινους και στην τριετία 2007-2010 με τη φανέλα του Διαγόρα Ρόδου είχε 95 συμμετοχές στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής και 6 συμμετοχές στο κύπελλο. Το καλοκαίρι του 2010 μετακόμισε στον Άρη, όπου την πρώτη χρονιά (2010-11) ήταν στη σκιά του Μιχάλη Σηφάκη αλλά ακολούθως έγινε βασικός και μάλιστα τη χρονιά που έφυγε ήταν ο αρχηγός των κιτρινόμαυρων της Θεσσαλονίκης. Συνολικά στον Άρη την τελευταία τριετία (2010-2013) είχε 48 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ και 3 στο κύπελλο Ελλάδος. Παράλληλα έχει και μια συμμετοχή με την εθνική ελπίδων στο ματς με τις Φερόες Νήσους στις 9-9-08 όπου η Ελλάδα κέρδισε με 1-0. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν οι μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΣ. Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ υπογράμμισε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο κύριο Χριστοβασίλη για την εμπιστοσύνη που εισέπραξα ως άνθρωπος και ως αθλητής και ανυπομονώ να φορέσω την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα που με την παρουσία του αντιπροσωπεύει και τιμά μια ολόκληρη πόλη».