Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τι έδειξαν οι 23 μέρες προετοιμασίας στον "Άγιαξ"

Το πρώτο τσεκάρισμα του ΠΑΣ μετά από 23 ημερών προετοιμασία σε Καρπενήσι και Γιάννινα.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σήμερα το πρωί ο ΠΑΣ θα κάνει την τελευταία προπόνηση στο Καρπενήσι και το μεσημέρι θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για τα Γιάννινα. Ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει για το Σαββατοκύριακο ρεπό στους παίκτες για να ξεκουραστούν.
Σήμερα ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ολοκληρώνει το πρώτο βασικό στάδιο προετοιμασίας, που ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου στα Γιάννινα και συνεχίστηκε στο Καρπενήσι. Οι πρώτες εντυπώσεις στις 23 πρώτες μέρες προετοιμασίας, που συνοδεύτηκαν και με τρία φιλικά παιχνίδια κόντρα σε ομάδες σούπερ λίγκα (Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Πανιώνιος) είναι θετικές.


Όπως είπε και ο Γιάννης Πετράκης είναι ακόμα νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις είναι θετικές. Βγήκε μια δύσκολη προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς, οι μέρες στο Καρπενήσι πέρασαν μέσα σε οικογενειακό κλίμα, η προσπάθεια των παικτών ήταν πολύ μεγάλη για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, εκτός από το ματς με τον Πανιώνιο που δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, γι’ αυτό προήλθε και η ήττα με 2-1, στα άλλα δύο ματς με Λεβαδειακό και Πλατανιά, όπου ο «Άγιαξ» κέρδισε αντίστοιχα με σκορ 3-1, 2-0, η εικόνα ήταν καλή. Μπορεί στα πρώτα φιλικά να μη δίνεται μεγάλη σημασία στα αποτελέσματα, αλλά ο ΠΑΣ έδειξε ότι έχει ένα καλό κορμό παικτών που παίζουν μαζί τα τελευταία 2-3 χρόνια που θα αποτελέσει τη βάση για να χτιστεί το οικοδόμημα της νέας χρονιάς.

Όπως υπογράμμισε πολλές φορές και ο Πετράκης, το ότι αρκετοί παίκτες είναι μαζί τα τελευταία χρόνια είναι το μεγάλο όπλο για τον ΠΑΣ, με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η κοπιώδης προσπάθεια και θα υπάρξουν ακόμα 2 καλές μεταγραφικές προσθήκες. Στο αγωνιστικό κομμάτι υπήρξαν και αδυναμίες κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά πάνω σ’ αυτό που λέμε μοντάρισμα της ομάδας, θα πέσει βάρος στο υπόλοιπο πρόγραμμα προπονήσεων και στα πέντε φιλικά που θα γίνουν μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τα φιλικά θα είναι με Βέροια, Παναιτωλικό, Κέρκυρα και η αρχή αυτού του κύκλου θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη με τη «Βασίλισσα» στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Όπως τονίσαμε και χτες ο Γιάννης Πετράκης πολύ σύντομα θα πάρει αποφάσεις για τους παίκτες που δοκιμάζονται, για να διαμορφωθεί και το ρόστερ, που θα έχει μοναδικές εκκρεμότητες μόνο τους δύο παίκτες άνω των 24 ετών που αναμένεται να αποκτηθούν. Το ποιοι θα είναι αυτοί, παραμένει ακόμα άγνωστο. Επί του παρόντος ο ΠΑΣ είναι η μοναδική ομάδα στη σούπερ λίγκα που έχει κάνει μόνο μία μεταγραφή, αυτή του Σαπαλίδη από τους Τράχωνες και ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια ο Λίλα και για δύο ο Σκόνδρας.


Στον ΠΑΣ έχουν προταθεί αρκετοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν φαίνεται κάτι στους ορίζοντες. Πήγε να ανεβεί η αδρεναλίνη των φιλάθλων με την περίπτωση του Ουκρανού Αρτέμ Μιλέφσκι που είχε καλό βιογραφικό με συμμετοχές στη Ντιναμό Κιέβου και την εθνική της χώρας του, αλλά πολύ γρήγορα μπήκε πάγος, αφού ήταν ανέτοιμος λόγω αγωνιστικής απραξίας και ήθελε πολύ καιρό για να βρεθεί στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Οι αναζητήσεις του «Άγιαξ» στρέφονται κυρίως στην ξένη αγορά και εξετάζονται με προσοχή περιπτώσεις που έχουν προταθεί. Για όλους τέθηκε ως απαραίτητη προϋπόθεση, πρώτα να δοκιμαστούν για να τσεκάρει ο Πετράκης και οι συνεργάτες του σε τι κατάσταση είναι και μετά να προχωρήσουν στην απόκτηση.