Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Περιμένουν πολλά από τον Κριστιάν Τσάβεζ

Πολλά περιμένουν φέτος στον ΠΑΣ από τον Κριστιάν Τσάβεζ


Αναδημοσίευση από τον ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ











Η αποχώρηση των δύο Αλβανών διεθνών Άντι Λίλα και Εμιλιάνο Βίλα που δημιούργησαν ένα κλίμα δυσαρέσκειας στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων, αναμένεται να επισπεύσει τα μεταγραφικά ζητήματα του ΠΑΣ και ενδεχομένως ακόμα και μέχρι αύριο που θα γίνει ο Αγιασμός και η πρώτη προπόνηση να υπάρξουν ανακοινώσεις.
Δηλαδή να ανακοινωθεί μια ακόμα μεταγραφή για να υπάρξει και συνέχεια τον επόμενο καιρό. Υπάρχουν έντονες πιέσεις προς τον Γιώργο Χριστοβασίλη από κάθε κατεύθυνση, να αυξήσει το μεταγραφικό μπάτζετ και να ενισχύσει την ομάδα εκεί που έχει αδυναμίες ώστε και να απορροφηθούν οι κραδασμοί από την ξαφνική αποχώρηση των Λίλα, Βίλα αλλά κυρίως να δυναμώσει το ρόστερ για να έχει και ο Γιάννης Πετράκης περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στα χέρια του. 

Τουλάχιστον οι τρεις θέσεις που δικαιούται ο ΠΑΣ άνω των 24 ετών να καλυφθούν με έτοιμους παίκτες και κοντά σ’ αυτούς και τους υπόλοιπους στυλοβάτες της ομάδας που είναι μαζί τα τελευταία χρόνια να ενσωματωθούν και οι νέοι παίκτες για να αποκτήσει η ομάδα την δυναμική που πρέπει για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του νέου πρωταθλήματος. Όσο για τους δύο Αλβανούς διεθνείς οι απαιτήσεις τους βάσει των προτάσεων που είχαν από το εξωτερικό ήταν έξω από τα δεδομένα του ΠΑΣ. Ο Άντι Λίλα θα πάει στην Ριέκα της Κροατίας, μια ομάδα με την οποία έπαιξε ο ΠΑΣ το 1979 για το Βαλκανικό κύπελλο. Άγνωστο είναι που θα καταλήξει ο Βίλα. 

Στο μεταξύ από χτες άρχισαν οι παίκτες να περνούν ανά γκρουπ υπό την επίβλεψη του γυμναστή Βασίλη Αλεξίου από ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά, κάτι που θα συνεχιστεί και σήμερα. Το ευχάριστο είναι ότι επέστρεψε έγκαιρα ο Κριστιάν Τσάβεζ υποσχόμενος ότι φέτος θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Στον ΠΑΣ πραγματικά τρίβουν τα χέρια τους, γιατί θα είναι μια νέα… εσωτερική μεταγραφή. Πέρσι ο Τσάβεζ δεν έκανε προετοιμασία και αυτό είχε ως συνέπεια να έχει πολλαπλούς τραυματισμούς και θλάσεις. Τώρα αν κάνει προετοιμασία, είναι τόσο καταρτισμένος τεχνικά παίκτης, που αν τον βοηθήσει λίγο η τύχη μπορεί να γίνει από τα πρώτα βιολιά όχι μόνο του ΠΑΣ αλλά και του νέου πρωταθλήματος. 

Σε σχέση με πέρυσι οριστικά παρελθόν αποτελούν οι Λεάντρο, Κίτσου, Αμπάρης, Σονγκό, Κυβελίδης. Μένει ο Απόστολος Σκόνδρας που συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του για τα επόμενα δύο χρόνια. Πέρσι είχε μόνο 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο, αλλά συμφώνησε και ο Πετράκης στην παραμονή του γιατί είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει. Είναι 26 ετών και πριν από τον ΠΑΣ αγωνίστηκε σε Λάρισα, Θρασύβουλο Φυλής, Διαγόρα, Παναργειακό, Παναιγιάλειο και Ατρόμητο Περιστερίου. Είναι αδελφός του Γιάννη Σκόνδρα που είναι στον ΠΑΟΚ, του Νίκου Σκόνδρα που ήταν στην Καλαμάτα και του Γιώργου Σκόνδρα που αγωνίζεται σε ερασιτεχνικές ομάδες των Αθηνών. Η πρώτη προπόνηση και ο Αγιασμός θα γίνουν αύριο το βράδυ στο ΠΕΑΚΙ και θα είναι το ξεκίνημα της προετοιμασίας για τη νέα σαιζόν. 

Χτες ο Γιάννης Πετράκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε σεμινάριο που οργάνωσε ο σύλλογος προπονητών Ιωαννίνων. Σε ένα γεμάτο ακροατήριο με πολλούς προπονητές από τα Γιάννινα και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, ο Κρητικός τεχνικός ανέπτυξε το θέμα σχετικά με την προετοιμασία των ομάδων. Ενδεχομένως το σεμινάριο να έχει και β’ φάση ως προς την πρακτική πλευρά του, να βρεθούν οι προπονητής και στην προπόνηση του ΠΑΣ.