Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Εντυπώσεις από το οδοιπορικό στην Ευρυτανία

Θετικές οι εντυπώσεις από το οδοιπορικό στην Ευρυτανία. Στο στιγμιότυπο ο Γιάννης Πετράκης με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο.


ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ








Βρεθήκαμε και φέτος στο «κρησφύγετο» του ΠΑΣ που είναι στο Καρπενήσι, ετοιμαζόμενος εντατικά για τη νέα περίοδο.
Εκεί είχε κάνει προετοιμασία πέρσι, αλλά και το 2005 που ήταν στη Γ’ Εθνική. Φύγαμε άγρια χαράματα από τα Γιάννινα την Τρίτη με σκοπό να προλάβουμε την πρωινή προπόνηση για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Φοβερή η διαδρομή μέσω του Κομποτίου Άρτας, αλλά θέλει πολύ προσοχή σε κάποια σημεία ο δρόμος, μετά τη Φλωριάδα, όπου υπάρχουν πολλές λακκούβες και είναι επικίνδυνο να μείνεις στο δρόμο. Η πρώτη μας στάση πάνω από το Ελαιόφυτο όπου σε ένα σημείο του βουνού φαίνεται ο κάμπος της Άρτας και ο Αμβρακικός κόλπος. Στην πρωινή ησυχία ακουγόταν μόνο οι μηχανότρατες των ψαράδων που πήγαιναν για το μεροκάματο. Και μετά τα βουνά της Ευρυτανίας όπου πραγματικά «σκαρφαλώσαμε» για να φτάσουμε στο Καρπενήσι. Αξίζει τον κόσμο αυτή η διαδρομή, φοβερό είναι το τοπίο και στη γέφυρα Τατάρνας με την τεχνητή λίμνη, αλλά είπαμε, προσοχή στις λακκούβες!

Υπέροχο το κλίμα στην κυανόλευκη οικογένεια

Δεξιά ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο στην προπόνηση του ΠΑΣ




Αν έχει καταφέρει κάτι ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια, είναι το καλό κλίμα στην ομάδα. Και σ’ αυτό συνετέλεσε στο ότι έγιναν επιλογές όχι μόνο καλών παικτών αλλά και καλών χαρακτήρων. Αυτό το διαπιστώσαμε και στο τελευταίο διήμερο που βρισκόμαστε στο Καρπενήσι. Δείχνει ενότητα και καλή εικόνα ο ΠΑΣ με τον τρόπο που συνεργάζονται οι παίκτες, το πώς περνούν τις ελεύθερες ώρες και πως είναι οι παρέες τους. Δεν είμαστε και χτεσινοί να πέφτουμε έξω. Τριάντα και πάνω προετοιμασίες του ΠΑΣ καλύψαμε, μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα χλωρά από τα ξηρά. Το καλό κλίμα πάντα παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα. Πέρασαν ασφαλώς και κάποια «αγκάθια» τα τελευταία χρόνια, αλλά ευτυχώς δεν είναι τα τελευταία 2-3 χρόνια στην ομάδα και δεν πρόλαβαν να «μολύνουν» και τους άλλους υπό την έννοια της κακής συμπεριφοράς που είχαν.

Καλές οι συνθήκες στο Καρπενήσι

Άλλο ένα στιγμιότυπο από την προετοιμασία του ΠΑΣ



Φύγαμε με βροχή από τα Γιάννινα και μέχρι την Άρτα ψιχάλιζε. «Αν βρέχει εδώ στον κάμπο, στο Καρπενήσι που είναι στους πρόποδες του Βελουχίου, θα βρούμε…χιόνι» είπαμε μέσα μας! Κι όμως φτάνοντας στο Καρπενήσι, βρήκαμε πολύ καλύτερο καιρό. Εντάξει, η θερμοκρασία πάντα είναι σε μέτρια επίπεδα, δεν υπάρχουν οι καύσωνες άλλων περιοχών αλλά είχε πιο γλυκό καιρό σε σχέση με την Ήπειρο. Έβρεξε για λίγο το απόγευμα της Τρίτης και η απογευματινή προπόνηση στον πρώτο κύκλο της έγινε υπό βροχή. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, τι παραπάνω βρίσκουν οι άλλες ομάδες στο εξωτερικό, από αυτά που υπάρχουν στην Ευρυτανία. Και ο καιρός είναι καλός και οι αθλητικές υποδομές είναι σε καλά επίπεδα. Το ξενοδοχείο που διαμένουν ΠΑΣ και Λεβαδειακός έχει δικό του ιδιόκτητο γήπεδο, υπάρχει μέσα στην πόλη γήπεδο κανονικών διαστάσεων με πλαστικό τάπητα που παίζει η τοπική ομάδα «Βελούχι» και στο δημοτικό αθλητικό κέντρο που είναι στο δρόμο πλου πάει για Λαμία έξω από την πόλη υπάρχουν τρία γήπεδα ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων με φυσικό χόρτο.

Δοκιμάζονται παίκτες από τον Πετράκη

Παίκτες από ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας δοκιμάζονται σε καθημερινή βάση από τον Γιάννη Πετράκη στον τόπο προετοιμασίας. Άλλοι κόβονται και παίρνουν το δρόμο της επιστροφής και άλλοι συνεχίζουν. Από προχτές δοκιμάζεται αριστερός μπακ από ομάδα της Βόρειας Ελλάδας και άφησε καλές εντυπώσεις. Θα προπονηθεί και τις επόμενες μέρες. Όπως είπε ο Γιάννης Πετράκης κάτι καλό μπορεί να προκύψει απ’ αυτές τις δοκιμές.

Σε μεγάλα κέφια ο Κριστιάν Τσάβεζ

Ο Κριστιάν Τσάβεζ με τον Σταμάτη Σαπαλίδη



Σε μεγάλα κέφια είναι ο Κριστιάν Τσάβεζ από τη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία μέχρι τώρα. «Να μη τον ματιάσουμε» λένε όλοι στην ομάδα, καθώς ο Αργεντινός μέσος στις προπονήσεις δίνει τον καλύτερο εαυτό του και είναι πολύ διαφορετικός απ’ ότι πέρσι. Προφανώς διευθέτησε κάποια προσωπικά θέματα που είχε και έδωσε όλη τη βαρύτητα στον τομέα της προετοιμασίας. Κι επειδή είναι ένας παίκτης που ξέρει καντάρια μπάλα, με παραστάσεις από τη Νάπολι και το Καμπιονάτο, αν όλα πάνε καλά, με τις δυνάμεις που θα έχει από την καλή προετοιμασία που γίνεται, μπορεί να αποτελέσει την αποκάλυψη στη νέα σαιζόν. Ο Τσάβεζ μας είπαν ότι στενοχωρήθηκε που η Αργεντινή δεν πήρε το παγκόσμιο κύπελλο (ποιος Αργεντίνος δεν θέλει άλλωστε να σηκώσει τρόπαιο μέσα στη Βραζιλία;), αλλά το ξεπέρασε. Με όλα τα παιδιά έχει καλές σχέσεις αλλά λόγω γλώσσας περισσότερο μιλά με το Νόε Ακόστα που είναι Ισπανός.

Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο

Ο Μπράνα Ίλιτς δείχνει φέτος πολύ δυνατός



Παρακολουθώντας επί διήμερο τις προπονήσεις, αλλά και βλέποντας τη γενικότερη εικόνα της ομάδας, οι εντυπώσεις μας είναι κάτι παραπάνω από θετικές σε ότι έχει σχέση με την προσπάθεια που γίνεται. Παίκτες και τεχνικό τημ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και ότι περνά από το χέρι τους το κάνουν. Αν βγουν οι δύο – τρεις μεταγραφές που θα γίνουν, έχουμε την αίσθηση ότι ο ΠΑΣ θα πάει καλά και στο νέο πρωτάθλημα. Για κάθε έναν ξεχωριστά θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά πράγματα, αλλά δεν θα μας έφτανε ούτε ολόκληρη η εφημερίδα. Τι να πεις για τις δύο «παλιοσειρές» Ντάσιο και Μιχαήλ που φροντίζουν και για τους υπόλοιπους παίκτες, τους Τζημόπουλο, Τσουκαλά που ζυμώθηκαν μέσα σ’ αυτή την ομάδα, για τον Μπράνα Ίλιτς που δείχνει σαν «μαινόμενος ταύρος» και είναι από τους πρώτους στις προπονήσεις, τον Λίλα που ξαναγύρισε δριμύτερος στην ομάδα, τον Μπέριο που ξεχωρίζει για το πάθος και τη δύναμη, τον Στρούνα που παρότι ξεκίνησε πιο αργά την προετοιμασία πολύ σύντομα κάλυψε το χαμένο έδαφος, τον Ακόστα που δείχνει σα να είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, τον Σκόνδρα που έμεινε στην ομάδα για να κερδίσει θέση σ’ αυτή, για τον Κοροβέση που παρότι ηχούν οι σειρήνες για μεταγραφή, αυτός δεν δίνει σημασία και συνεχίζει απτόητος στον ΠΑΣ, για τους Γιάκο, Αυγενικού που δείχνουν ώριμοι για να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, για τη γενιά των νέων παικτών όπως οι Κρητικός, Χαρίσης, Μουσκάϊ, Ιωάννου, Νάκος που διψάνε για να διακριθούν και να χτίσουν το μέλλον τους, για τους γκολκίπερ Βελλίδη, Σωτηρίου, Κολιοφούκα, Παππά που κάνουν ξεχωριστή προπόνηση με τον Χρήστο Τσελιόπουλο, για τους δύο νέους παίκτες Σαπαλίδη, Ηλιάδη που μπήκαν αμέσως στην παρέα των υπόλοιπων παικτών και τα νέα παιδιά από τις ομάδες νέων Τάχια, Πασχάλη που οι εμπειρίες σ’ αυτή την προετοιμασία είναι πολύτιμες και σημαντικές. Για τον Τσάβεζ ήταν επιβαλλόμενο να γίνει ξεχωριστή αναφορά, γιατί ήταν και από τους παίκτες που δέχτηκαν μεγάλη κριτική στην περσινή σαιζόν.

 Θερμές ευχαριστίες στην ΠΑΕ


Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, τον υπεύθυνο επικοινωνίας Αλέκο Καρύτσα, τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο, για την άδεια που μας έδωσαν να βρεθούμε στον τόπο προετοιμασίας του ΠΑΣ και να κάνουμε αυτό το αφιέρωμα, όπως και άλλα που θα ακολουθήσουν. Πολλές ευχαριστίες στον Γιάννη Πετράκη, τους συνεργάτες του Γιώργο Γεωργουλόπουλο, Βασίλη Αλεξίου, Χρήστο Τσελιόπουλο και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για τη συνεργασία που είχαμε.