Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Όλα τα μάτια πάνω σε Τσάβεζ και Κρητικό

Ο Τάσος Κρητικός που διακρίνεται στο μέσον ανάμεσα σε Μιχαήλ και Κοροβέση, αν δεν φύγει με μεταγραφή, αναμένεται να είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο φέτος για τον ΠΑΣ


Αναδημοσίευση από τον ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ







Αρχίζουν πλέον να ανεβαίνουν οι στροφές στην προετοιμασία του ΠΑΣ, που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και καθημερινά το πρόγραμμα αρχίζει να ξεδιπλώνεται περισσότερο.
Μάλιστα προχτές βράδυ έγινε και δίτερμα μικρής διάρκειας στο μισό γήπεδο, με την παρουσία και φιλάθλων στο ΠΕΑΚΙ και άλλες ασκήσεις τακτικής με τη μπάλα. Ειδικό πρόγραμμα ακολουθούν οι τερματοφύλακες με τον εκπαιδευτή τερματοφυλάκων Χρήστο Τσελιόπουλο. Απουσιάζει με άδεια ο Στρούνα που θα επιστρέψει από τη Σλοβενία στις 12 Ιουλίου. Στο δίτερμα πολλά μάτια ήταν πάνω στον Κριστιάν Τσάβεζ ο οποίος ξεκίνησε με μεγάλη διάθεση την προετοιμασία για να μπορέσει να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στη νέα σαιζόν. Κι όπως σημειώσαμε και άλλη φορά, ο Αργεντινός μέσος που είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα, με αρκετές συμμετοχές στο Καμπιονάτο με τη Νάπολι, θα είναι η νέα μεγάλη εσωτερική μεταγραφή του ΠΑΣ, αφού μέσα από την προετοιμασία θα μπορέσει να ανεβάσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του. Μάλιστα στο δίτερμα πέτυχε ένα γκολ και έβγαλε αρκετές κάθετες πάσες. Ο καλός Τσάβεζ απαλλαγμένος από τα περσινά προβλήματα τραυματισμών (δεν είχε κάνει προετοιμασία) είναι βέβαιο ότι θα αναλάβει στρατηγικό ρόλο στη μεσαία γραμμή του «Άγιαξ».

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή υπάρχει και στον Κρητικό που πέρσι δεν πήρε τις ανάλογες ευκαιρίες, αλλά δεν παύει να είναι ένας αξιόλογος παίκτης που μπορεί να γίνει και το πρόσωπο της χρονιάς, αν μείνει στον ΠΑΣ, γιατί υπάρχουν προτάσεις από το εξωτερικό, όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό ο Χριστοβασίλης. Είναι οι πρώτες μέρες προετοιμασίας που είναι δύσκολες για τους παίκτες καθώς προέρχονται από τις καλοκαιρινές διακοπές και χρειάζεται ένα στάδιο προσαρμογής. Πάντως στον ΠΑΣ υπάρχει μεγάλη διάθεση όλων για σκληρή δουλειά, ώστε μέσα απ’ αυτή να βγει η δυναμική της ομάδας στο δύσκολο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα.

Στο πρώτο τριήμερο των προπονήσεων όλα πήγαν καλά. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στο ΠΕΑΚΙ μέχρι που θα γίνει η αναχώρηση για το Καρπενήσι. Ο Γιάννης Πετράκης είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις πρώτες εντυπώσεις της προετοιμασίας και παράλληλα έχει εκφράσει και δημόσια την εμπιστοσύνη του στο υπάρχον ρόστερ που μπορεί να σηκώσει το βάρος της ομάδας,  με τις 2-3 προσθήκες που θα γίνουν.  Αυτή τη στιγμή κάνουν προπονήσεις 6 παίκτες από την ομάδα νέων που θα αξιολογηθούν. Ο Κρητικός τεχνικός το ξεκαθάρισε ότι στο ρόστερ θα υπάρχουν 24 παίκτες συν 4 τερματοφύλακες.

Τι γίνεται με τα μεταγραφικά

Παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι εντείνονται και οι προσπάθειες στο μεταγραφικό μέτωπο για να κλείσουν κάποιοι παίκτες που έχουν επιλεγεί και είναι σε διαπραγματεύσεις ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Χριστοβασίλη ότι ενδέχεται να υπάρξει κάποια μεταγραφική ανακοίνωση τις επόμενες μέρες, άρχισε πάλι η μεταγραφολογία γύρω από τον ΠΑΣ. Χτες σε ιστοσελίδες των Ιωαννίνων αναγράφηκαν ως μεταγραφικοί στόχοι ο Χρήστος Μανιάς του Άρη εφόσον μείνει ελεύθερος από τους κιτρινόμαυρους και ο Μάρκο Μαρκόφσκι που παλιότερα αγωνίστηκε σε Δόξα Δράμας και Ξάνθη. Τα μεταγραφικά θα τραβήξουν ακόμα, πιστεύοντας στην ΠΑΕ ότι θα υπάρξουν καλές ευκαιρίες με καλούς παίκτες και σε προσιτές τιμές και για το λόγο αυτό δεν θα γίνουν βιαστικές κινήσεις. Κάτι παρόμοιο που έγινε και πέρσι στον ΠΑΣ. Όσοι παίκτες θα μεταγράφονται θα πηγαίνουν απευθείας στο Καρπενήσι.

Ο Πετράκης ζήτησε κι άλλα φιλικά

Επειδή οι μεταγραφές θα γίνουν σταδιακά, ο Πετράκης ζήτησε να κλειστούν επιπρόσθετα φιλικά, πλην των έξι που θα γίνουν με Πλατανιά, Λεβαδειακό, Πανιώνιο, Παναιτωλικό, Κέρκυρα, Βέροια, για να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και οι παίκτες που δεν θα είναι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Για το φιλικό με τη Βέροια η ΠΑΕ διευκρίνισε χτες ότι στη Βέροια θα γίνει στις 30 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στα Γιάννινα στις 13 Αυγούστου στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Ήσυχο Σαββατοκύριακο


Κατά τα άλλα ήσυχα αναμένεται να περάσει και αυτό το Σαββατοκύριακο στα Γιάννινα. Η αδρεναλίνη είχε ανεβεί την Πέμπτη που έγινε ο Αγιασμός όπου περίπου 50 φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν στον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη για την μη ανανέωση της συνεργασίας με τους Βίλα, Λίλα και τη δυστοκία που υπάρχει, αλλά τις τελευταίες μέρες ηρέμησε η κατάσταση. Τέλος η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της προηγούμενης σεζόν, που επιθυμούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους, να ανανεώσουν τις κάρτες τους έως τις 15 Ιουλίου 2014.