Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Κρίσιμες εξετάσεις θα δώσει ο ιστορικός ΠΑΣ

Αποφασιστικής σημασίας για τον ΠΑΣ θα είναι η νέα περίοδος.


Αναδημοσίευση από τον ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ









Σήμερα στις 8 το βράδυ θα γίνει ο Αγιασμός και η πρώτη προπόνηση στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού χτες ολοκληρώθηκαν οι ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά.
Πλέον ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ανοίγει την πρώτη σελίδα της νέας σαιζόν όπου τον περιμένουν πολύ δύσκολες και κρίσιμες εξετάσεις στην προσπάθεια που θα κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Είναι κοινή αντίληψη στα Γιάννινα ότι τα τελευταία δύο χρόνια τα οικονομικά του ΠΑΣ για το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι πολύ περιορισμένα γιατί πρέπει να εξυπηρετηθούν και υποχρεώσεις στην εφορία για χρέη που υπάρχουν και είναι σε ρύθμιση, με συνέπεια να υπάρξει τα δύο τελευταία χρόνια αποδυνάμωση με την φυγή σημαντικών ποδοσφαιριστών, τα κενά των οποίων δεν αναπληρώθηκαν. 

Σε σχέση με την ομάδα που τερμάτισε πρόπερσι στην 5η θέση έχουν αποχωρήσει σταδιακά σημαντικοί παίκτες όπως οι Γεωργίου, Φεγκρούς, Πάντος, Τζάνης, Οικονόμου, Κεϊτά, Ντε Βινσέντι, Λίλα, Βίλα, Κολοβέτσιος. Σε αντιστάθμισμα αυτών από τις μεταγραφές που έγιναν πέρσι το καλοκαίρι μόνο ο Βελλίδης έκανε τη διαφορά, οι Στρούνα, Μπέριος βοήθησαν σε πολλά παιχνίδια, ενώ ο Τσάβεζ που ήρθε σαν το βαρύ όνομα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έχοντας πολλούς τραυματισμούς συν η φυγή του για 1,5 μήνα στην Αργεντινή τα Χριστούγεννα που τον έφερε ακόμα πίσω. Τον Κρητικό που είναι ταλαντούχος παίκτης δεν τον πίστεψαν οι προπονητές και τον είχαν μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ενώ τώρα ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν ομάδες του εξωτερικού, οι δε μεταγραφές του περασμένου Ιανουαρίου πέρασαν απαρατήρητες και δεν έχουν βοηθήσει καν την ομάδα. Ο μόνος που αγωνίστηκε ήταν ο Νόε Ακόστα αλλά χωρίς να δείξει πολλά πράγματα και να ξεπεράσει τη μετριότητα. 

Παρότι ο ΠΑΣ, έχει ακόμα ένα κορμό καλών παικτών, η αποδυνάμωσή του είναι εμφανής και σε συνδυασμό ότι μέχρι τώρα δεν κινείται και κάτι το ιδιαίτερο στα μεταγραφικά, εκτιμάται στα Γιάννινα ότι ο άλλοτε μεγάλος «Άγιαξ της Ηπείρου» στην 4η συνεχόμενη χρονιά του στη σούπερ λίγκα θα περάσει από δύσκολα και ανηφορικά μονοπάτια για να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία. Για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί οι πιέσεις προς τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη να ενισχύσει το ρόστερ με κάποιους αξιόλογους παίκτες, καθώς ο Γιάννης Πετράκης για τον μεταγραφικό σχεδιασμό είχε πει ότι η ομάδα θέλει λίγους μεν αλλά ποιοτικούς παίκτες. Ειδικά μετά τη φυγή των Λίλα, Βίλα, είναι έντονη η δυσαρέσκεια που υπάρχει σε πολύ κόσμο των Ιωαννίνων για το ότι η ομάδα χάνει βασικούς παίκτες, χωρίς να υπάρχουν ενισχύσεις, κάτι που το εισπράττουν καθημερινά τα στελέχη της ΠΑΕ στην ζωή της πόλης. 

Και βέβαια γνώστης αυτής της κατάστασης, είναι και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που αποτελεί και τον κινητήριο μοχλό των εξελίξεων. Από την ΠΑΕ διαβεβαιώνουν να μη υπάρχει ανησυχία, θα γίνουν στην ώρα τους μεταγραφές και θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους υπάρχοντες παίκτες που σήκωσαν μεγάλο βάρος τα τελευταία και έδωσαν εξετάσεις μέσα στα γήπεδα.  Όσο για την αποχώρηση των δύο Αλβανών διεθνών άσσων, πηγές του ΠΑΣ λένε ότι η ομάδα με τα οικονομικά δεδομένα που διαθέτει δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις των παικτών καθώς είχαν στα χέρια τους σημαντικές προτάσεις από το εξωτερικό.

Αναμένονται ανακοινώσεις


Όπως σημειώσαμε και χτες από τον «Η.Α» αναμένεται να επισπευστούν οι μεταγραφές στον ΠΑΣ, για να μετριαστούν οι εντυπώσεις και οι τριβές από την ξαφνική αποχώρηση των Λίλα, Βίλα. Κάποιο όνομα δεν «παίζει» επί του παρόντος αλλά είναι πολύ πιθανόν να ένας με δύο παίκτες να ανακοινωθούν πριν φύγει η αποστολή για το Καρπενήσι. Όπως γράψαμε και χτες, θα παραμείνει ο Απόστολος Σκόνδρας, καθώς η ΠΑΕ έχει δικαίωμα να ανανεώσει τα συμβόλαια 2 παικτών ανεξαρτήτου ηλικίας, χωρίς να κλείνει καμία από τις τρεις θέσεις για μεταγραφή παικτών άνω των 24 ετών. Όσο για το πρόγραμμα προετοιμασίας, οι προπονήσεις θα συνεχιστούν στο ΠΕΑΚΙ μέχρι την Τρίτη 8 Ιουλίου που η αποστολή θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι. Εκεί θα παραμείνει μέχρι 24 Ιουλίου όπου θα γίνουν και τρία φιλικά παιχνίδια με Πλατανιά, Λεβαδειακό και Πανιώνιο.