Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Χαμηλά τη μπάλα κράτησε πάλι ο Πετράκης

Χαμηλούς τόνους κράτησε πάλι στον ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης. Τι γίνεται με αγωνιστικά και μεταγραφικά!

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Έχει κάθε λόγο ο Γιάννης Πετράκης να νιώθει ικανοποιημένος από τη νέα καλή εμφάνιση που έκανε η ομάδα του στη Βέροια, κερδίζοντας 1-0 τη «Βασίλισσα» με γκολ του Ίλιτς ως μια συνέχεια των καλών εμφανίσεων που έκανε και σε προηγούμενα παιχνίδια στο Καρπενήσι, αλλά ο Κρητικός τεχνικός θέλει να διατηρήσει χαμηλούς τόνους.
Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα φιλικά είναι ένα τεστ που προκαλούν και ένα κλίμα ικανοποίησης στον κόσμο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κριτήριο για την πορεία μιας ομάδας στο πρωτάθλημα, δεδομένου ότι ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι την πρεμιέρα των επίσημων αγώνων. Έτσι στις δηλώσεις που έκανε στον «Η.Α» μετά τη λήξη του αγώνα με τη Βέροια, στάθηκε περισσότερο στην προσπάθεια που γίνεται για να υπάρχει συνεχής βελτίωση της ομάδας, παρά στο αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Γιάννης Πετράκης πολλές φορές σχολίαζε θετικά τις κινήσεις τους αλλά υπήρξαν και κάποια σημεία, ειδικά στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων που ήταν καλή η Βέροια, που έβαζε τις φωνές. Κλείνοντας το παιχνίδι που έδωσε στη Βέροια ο ΠΑΣ οι εντυπώσεις είναι θετικές. Πρώτο γιατί ο Πετράκης δήλωσε ικανοποιημένος για την προσπάθεια και την εικόνα της ομάδας ανεξαρτήτου αποτελέσματος και δεύτερον προστέθηκε μια ακόμα νίκη που μπορεί για τους προπονητές τα αποτελέσματα στα φιλικά να έχουν μικρή σημασία, αλλά για τον κόσμο που βλέπει τα γεγονότα από μια άλλη σκοπιά, έχουν σημασία και τα αποτελέσματα, με την προσδοκία να σπάσει η αμφισβήτηση που υπάρχει από μια μερίδα φιλάθλων και να ενισχύσει η ομάδα πιο πολύ την εμπιστοσύνη της στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων. Επόμενο φιλικό είναι αύριο Σάββατο στις 18:30 με τον Παναιτωλικό στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Όσον αφορά τα μεταγραφικά χτες ήταν να υπογράψει ο Μανιάς, αλλά αυτό δεν έγινε, χωρίς να υπάρχει εμπλοκή ή πρόβλημα. Απλά πάγωσε λίγο η υπόθεση και πάει πιο πίσω. Τόσο από την πλευρά του παίκτη όσο και του ΠΑΣ λέγεται ότι τα έχουν βρει και αναμένονται οι υπογραφές του συμβολαίου. Χτες είδε το φως της δημοσιότητας και το όνομα του αριστερού αμυντικού Σλόμποταν Λακίσεβιτς που πέρσι πραγματοποίησε 18 συμμετοχές με τη φανέλα της Τσέλικ Ζένιτσα στο Μαυροβούνιο, αλλά από τον ΠΑΣ δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Ίσως και να μη θέλουν να δώσουν έκταση πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία ή πραγματικά να προτάθηκε απλώς και να μη υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον. Άλλωστε δεν καίγεται και τόσο πολύ ο ΠΑΣ για τη θέση αυτή που μπορεί να την καλύψει είτε ο Μιχαήλ που τώρα προορίζεται για σέντερ μπακ μαζί με το Τζημόπουλο, ή ο Στρούνα καθώς δεξιός αμυντικός είναι ο Ντάσιος. Στα τελευταία φιλικά ο Πετράκης χρησιμοποιεί ως αριστερό μπακ τον Κοροβέση που στα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν το βέλος της αριστερής πτέρυγας όταν τον χρησιμοποιούσαν οι προπονητές αριστερό χαφ. Τώρα, αν θέλει ο Πετράκης έναν άλλο αριστερό μπακ, που να είναι πιο κλασικός στη θέση αυτή και να τραβήξει πάλι μπροστά τον Κοροβέση θα φανεί στη συνέχεια.

Κανονικά χτες η προπόνηση


Συνεχίστηκε και χτες το πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΣ με μια προπόνηση που έγινε το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ. Το ευτύχημα είναι ότι όλοι οι παίκτες είναι εντάξει, καθώς το ματς με τη Βέροια έγινε στο μεγαλύτερο διάστημα κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Ειδικά στο τελευταίο 10λεπτο είχε… σκοτεινιάσει σα να ήταν Δεκέμβριος μήνας λόγω των μαύρων σύννεφων που είχαν πιάσει όλη την Κεντρική Μακεδονία. Πραγματικά πλημμύρισε η Βέροια και την ώρα που έφευγε από το γήπεδο η αποστολή του ΠΑΣ πολλά πυροσβεστικά οχήματα κινούνταν στους δρόμους για να βοηθήσουν έκτακτες καταστάσεις. Ο Ντάσιος είχε χτυπήσει στη μύτη στις αρχές του αγώνα, αλλά δεν είναι κάτι που να προκαλεί πρόβλημα.