Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Στο φως τα σχέδια Πετράκη για την πρεμιέρα με Αστέρα

Στιγμιότυπο από την περσινή πρεμιέρα που έγινε στην Τρίπολη όπου το ματς με ΠΑΣ έληξε ισόπαλο 3-3.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αρκετά ικανοποιημένος έμεινε ο Γιάννης Πετράκης από την εμφάνιση του ΠΑΣ στο φιλικό  παιχνίδι της Τετάρτης με τη Βέροια και ειδικότερα από την εμφάνιση του α’ ημιχρόνου.
Ήταν το πρώτο ματς της σειράς των 9 φιλικών που έδωσε όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έβαζε γκολ με ευκολία, όχι από περιστασιακές φάσεις ή από λάθη αντιπάλων, αλλά από δικές του οργανωμένες επιθέσεις. Με λίγα λόγια, όπως έλεγαν και οι φίλαθλοι που ήταν στις εξέδρες, η ομάδα τους και καλή μπάλα έπαιξε και πολλά γκολ έβαλε. Βέβαια ο Πετράκης κράτησε πάλι χαμηλούς τόνους. Όπως προσπαθούσε να διατηρήσει χαμηλό προφίλ σε παιχνίδια με ήττες, έτσι ήταν και τώρα με τη καλή εμφάνιση και τη νίκη με ένα ευρύ σκορ. Δηλώσεις δεν έκανε αλλά συνεχάρη τους παίκτες στα αποδυτήρια λέγοντας ότι χρειάζεται ακόμα προσπάθεια και αυτή την εβδομάδα να τα δώσουν όλα ώστε να αντιμετωπίσουν με αξιώσεις τον Αστέρα Τρίπολης την άλλη Κυριακή στα Γιάννινα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ποια σχήματα δοκίμασε ο Κρητικός τεχνικός

Στιγμιότυπο από το φιλικό του ΠΑΣ με τη Βέροια (ΦΩΤΟ sportsioannina.gr)

Στο ματς με τη «Βασίλισσα», μετά το 60’ άλλαξε σχεδόν τους περισσότερους παίκτες και δοκίμασε διάφορα σχήματα. Ο Λίλα δοκιμάστηκε σαν αριστερός μπακ, θέση που έπαιξε και στο παρελθόν για να μπορέσει να παίξει στο κέντρο της άμυνας ο Μιχαήλ ως δίδυμο για τον Τζημόπουλο, γιατί στην πρεμιέρα είναι τιμωρημένος ο Μπέριος. Στη θέση του Βίλα στη γραμμή των αμυντικών χαφ, δίπλα από τον Τσουκαλά τοποθετήθηκε ο νεαρός Χαρίσης. Ο δε Κοροβέσης που σε πολλά ματς ήταν αριστερός αμυντικός, προωθήθηκε πιο μπροστά στη θέση του αριστερού χαφ, εκεί που ξεχώρισε τα δύο τελευταία χρόνια. Στη μεσαία γραμμή ο Γιάκος θα έχει φέτος έναν διαφορετικό ρόλο απ’ αυτόν που είχε προηγούμενα χρόνια. Ο Πετράκης τον καθιέρωσε σαν κεντρικό χαφ, σε ρόλο πλέι μέικερ και στα περισσότερα ματς, όπως και τελευταία με τη Βέροια πήγε καλά. Τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε σαν δεύτερο σέντερ φορ, είτε από τα πλάγια είτε πίσω από τον Ίλιτς που ήταν φουνταριστός κυνηγός.

Με ποιους θα ξεκινήσει στην πρεμιέρα

Σχεδόν η ομάδα που ξεκίνησε με Βέροια θα ξεκινήσει και με Αστέρα Τρίπολης με λίγες προσθαφαιρέσεις (ΦΩΤΟ sportsioannina.gr).

Το ματς αυτό ήταν πρόβα τζενεράλε της ομάδας για την πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης και το σχήμα του α’ ημιχρόνου κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό που θα ξεκινήσει την άλλη Κυριακή. Δηλαδή με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Λίλα, κεντρικούς αμυντικούς τους Τζημόπουλο. Μιχαήλ, αμυντικά χαφ τους Χαρίση, Τσουκαλά, κεντρικό χαφ τον Γιάκο, δεξί χαφ τον Τσάβεζ, αριστερό τον Κοροβέση και προωθημένο κυνηγό τον Ίλιτς. Αν υπάρξουν αλλαγές θα είναι πολύ περιορισμένες. Στο β’ ημίχρονο έγιναν προοδευτικά και 9 αλλαγές όπως: στο 46’ Σωτηρίου αντί Βελλίδη, 56’ Ακόστα αντί Χαρίση, 82’ Τάχιας αντί Τζημόπουλου, 67’ Μπέριος αντί Μιχαήλ, 67’ Κρητικός αντί Τσάβεζ, 76’ Μανιάς αντί Λίλα, 90’ Ιωάννου αντί Τσουκαλά, 67’ Βεσελίνοδ αντί Γιάκου, 67’ Σαπαλίδης αντί Ίλιτς.

Φάνηκε χρήσιμο για τον Πετράκη


Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Γιάννης Πετράκης από το τελευταίο φιλικό (ΦΩΤΟ sportsioannina.gr).

Πάντως το ματς αυτό, πέρα από το πόσο χρήσιμο φάνηκε για τον Πετράκη, καθώς τα φιλικά παιχνίδια πρωτίστως ενδιαφέρουν τους προπονητές, έριξε και τους τόνους της κριτικής και αμφισβήτησης που υπήρχαν τις τελευταίες μέρες, μετά τις ήττες από Παναιτωλικό, Κέρκυρα. Όσοι βιάστηκαν να υποβαθμίσουν τον ΠΑΣ σαν ομάδα, είδαν μια άλλη εικόνα της ομάδας, πολύ βελτιωμένη και μια ομάδα σωστά τοποθετημένη στο γήπεδο, που πατούσε μπάλα και έπαιζε σωστό ποδόσφαιρο. Εκδηλωτικός ήταν πάλι και ο κόσμος. Σε σχέση με Κέρκυρα και Παναιτωλικό, την Τετάρτη είχε λιγότερο κόσμο, αλλά μη ξεχνά κανείς ότι ήταν προπαραμονές Δεκαπενταύγουστου με ότι δείχνει αυτό. Το ματς αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν και στον ΠΑΣ αρχίζουν πλέον να μπαίνουν σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Μόνο στη γιορτή της Μεγαλόχαρη ο Πετράκης έδωσε ρεπό. Απόγευμα Σαββάτου θα γίνει μία προπόνηση και από την Κυριακή οι προπονήσεις θα είναι διπλές. Το πρωί της Πέμπτης έγινε αποθεραπεία στο ΠΕΑΚΙ. Όσον αφορά τα μεταγραφικά, ο Βούλγαρος Βεσελίνοφ στο 67’ μπήκε σαν αλλαγή στη θέση του Γιάκου και στο 69’ σημείωσε το 4ο γκολ του ΠΑΣ! Απ’ ότι φαίνεται ο ΠΑΣ δεν θα προχωρήσει στην απόκτησή του.