Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Μεγάλη μπάλα, μεγάλη νίκη, μεγάλος ο ΠΑΣ

Μεγάλη μπάλα ο ΠΑΣ και σπουδαία νίκη με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.


Μεγάλη μπάλα, μεγάλη νίκη 3-1, μεγάλη εμφάνιση και ιδανική πρεμιέρα σήμερα για τον ιστορικό «Άγιαξ της Ηπείρου». Στην κυριολεξία διέλυσε τον Αστέρα Τρίπολης και η νίκη με 3-1 φαντάζει μικρή σε σχέση με την εικόνα του αγώνα και τις πλείστες φάσεις και ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΣ.
Ο Αστέρας χτες έπεσε πάνω σε έναν ορμητικό και πεινασμένο ΠΑΣ και το μόνο που κατάφερε ήταν να σημειώσει το γκολ στο 42’ με τον Μπαράλες. Σε μια στιγμή του παιχνιδιού που ο ΠΑΣ είχε την καθολική υπεροχή χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Όμως παρόλη αυτή την ψυχρολουσία, στην επανάληψη μέτρησε η ψυχή και η βαριά φανέλα του ΠΑΣ. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη δεν παράτησαν το παιχνίδι, έδειξαν ψυχή χιλίων γιγάντων με αποτέλεσμα στο β’ ημίχρονο να κάνει τη μεγάλη ανατροπή σε 3-1 με τα γκολ που σημείωσαν στο 58’ ο Τσάβεζ στο 67’ ο ϊλιτς και στο 70’ ο Τζημόπουλος. Ο «Άγιαξ» όχι απλ’ά κέρδισε παιχνίδι δίκαια και καθαρά, αλλά έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο, μεγάλη μπάλα αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα και μια μεγάλη νίκη που θα τον βοηθήσει ψυχολογικά και αγωνιστικά.

Τα γκολ

42’: Το γκολ για τον Αστέρα με κεφαλιά ψαράκι στη γωνία του Μπαράλες μετά από σέντρα του Ρόλες από αριστερά.
58’: Η ισοφάριση 1-1 με τον Κριστιάν Τσάβεζ. Αρχικά ο Ίλιτς έδωσε την πάσα στον Αργεντινό μέσο που με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.
67’: Το 2-1 για τον ΠΑΣ με τον Μπράνα Ίλιτς. Δημιουργός της φάσης ο Τσάβεζ που έδωσε την κάθετη πάσα στον Κοροβέση αυτός σέρβιρε στον Ίλιτς που με κοντινό σουτ έκανε το 2-1.
70’: Το 3-1 για τον ΠΑΣ με κεφαλιά του Τζημόπουλου σε σέντρα του Ντάσιου.

Οι φάσεις

12’: Μπαλιά τρύπα του Τσάβεζ βγήκε στον κενό χώρο ο Γιάκος αλλά δεν του κόλησε όπως θα ήθελε η μπάλα και έδιωξε ο Ζησόπουλος.
17’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να ανοίξει το σκορ. Ο Ίλιτς έφυγε θαυμάσια από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα στην αριστερή πλευρά, ο Κοροβέσης έστρωσε τη μπάλα στον Γιάκο που ήταν μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
20’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΣ όταν σε μπαλιά του Τσάβεζ ο Ίλιτς που πέρασε τον Παπαχρήστο έκανε τη σέντρα αλλά ο Κοροβέσης δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.
33’: Ντάσιος, Τσάβεζ, Κοροβέσης άλλαξαν τη μπάλα με ωραίο τρόπο αλλά στην τελική προσπάθεια η μπάλα έφυγε άουτ.
36’: Κίτρινη κάρτα στο Τζημόπουλο για ένα δυνατό φάουλ στον Μάσα.
37’: Σε μπαλιά του Λίλα ο Ίλιτς πήγε να χωθεί ανάμεσα από Ζησόπουλο και Γκοϊάν αλλά ο τελευταίος τον ανέκοψε αντικανονικά έξω από την περιοχή χωρίς να καταλογιστεί το φάουλ.
40':’Δυνατό σουτ του Μάσα μπλόκαρε σταθερά ο Βελλίδης.
48’: Φάουλ του Τσάβεζ καρφωτή κεφαλιά του Μιχαήλ απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος.
49’: Κίτρινη κάρτα στον Παπαχρήστο του Αστέρα.
51’: Σε μπαλιά του Ντάσιου ο Τσουκαλάς μπήκε στα καρέ του Αστέρα από δεξιά αλλά το συρτό σουτ μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.
62’: Κόρνερ του Κοροβέση κεφαλιά του Λίλα άουτ.
63’: Κόρνερ Ίλιτς από δεξιά στροφογυριστή κεφαλιά του Λίλα άουτ.
69’: Κίτρινη κάρτα στον Κιτόκο.
73’ Αποβολή του Παπαχρήστου με 2η κίτρινη κάρτα.
77’: Καλό σουτ Πάρα έφυγε άουτ.

Η διαιτησία

Διαιτητής του αγώνα ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσων) με βοηθούς τους Φραγκιαδάκη (Δωδεκανήσου), Κούλα Χασάν (Ξάνθης). Τέταρτος διαιτητής ο Κύζας (Δράμας) και παρατηρητής ο Τεροβίτσας (Αγρινίου).

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ: Βελλίδης, Ντάσιος, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος (83’ Χαρίσης), Κοροβέσης, Ίλιτς (79’ Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσάβεζ (76’ Ακόστα), Λίλα.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάϊκος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Ζησόπουλος, Γκόϊαν, Παπαχρήστος, Ουσέρο, Τιε Μπι, Μάσα, Φερνάντες (46’ Κουρμπέλης), Ρόλε, Μπαράλες.