Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πρώτο βήμα για "ποδοσφαιρικό Καλλικράτη" στα Γιάννινα!

Κοινή ακαδημία ποδοσφαίρου δημιουργούν οι 4 ομάδες του Δήμου Πωγωνίου. 

Ακαδημία ποδοσφαίρου υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου δημιουργείται από τις 4 ομάδες που υπάρχουν στην περιοχή, δηλαδή από Καλπάκι, Παρακάλαμο, Πωγωνάτο Δελβινακίου και Κεφαλόβρυσο σύμφωνα με ανακοίνωση που φιλοξενείται στο parakalamoscity.blogspot.gr
Η πρωτοβουλία αυτή, αν πραγματικά υλοποιηθεί, γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να υπάρξει κοινή συνισταμένη ανάμεσα σε σωματεία γειτονικών περιοχών και αν είναι έτσι όπως παρουσιάζεται, μπορεί να αποτελέσει "πιλότο" για ένα "Ποδοσφαιρικό Καλλικράτη" σε πόλεις και χωριά του νομού Ιωαννίνων για να λειτουργούν οι ομάδες σε καλύτερα πρότυπα. Κατά την δική μας εκτίμηση δεν είναι άσχημη ιδέα και τα σωματεία ας το δουν από μια ευρύτερη σκοπιά γιατί θα είναι προς το συμφέρον τους, ξεφεύγοντας από τη λογική των τοπικών ανταγωνισμών. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ομάδες δεν χάνουν την αυτοτέλειά τους. Απλά θα γίνει μια κοινή ακαδημία υπό την αιγίδα του Δήμου ώστε να είναι πολλά παιδιά και να γυμνάζονται με καλύτερες συνθήκες. Αλλιώς μπορεί να λειτουργήσει η ακαδημία μιας ομάδας ενός χωριού και αλλιώς ακαδημία ενός Δήμου. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Μας άρεσε αυτό το δημοσίευμα σαν ιδέα και καταθέτουμε τις απόψεις μας. Από εκεί και πέρα είναι στην ευχέρεια των σωματείων αν συνδράμουν σε μια τέτοια προσπάθεια που φέρεται να είναι από τον Δήμο Πωγωνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που φέρεται ότι είναι του Δήμου Πωγωνίου από το  parakalamoscity.blogspot.gr

Ύστερα  από  συνεννόηση  και  των  τεσσάρων  ομάδων  του  Δήμου  Πωγωνίου, αποφασίστηκε  η δημιουργία  Ακαδημίας  Ποδοσφαίρου  υπό την αιγίδα  του  Δήμου  Πωγωνίου.
Καλούνται  οι  γεννηθέντες  από  το έτος  1998  έως  και το  έτος  2006  να  προσέλθουν  στην  πρώτη  συγκέντρωση  που  θα  πραγματοποιηθεί  στο  γήπεδο  Καλπακίου  την Δευτέρα  18  Αυγούστου  και  ώρα  7:00 μ.μ.
Τηλ. Επικοινωνίας:
Γκέλης  Χρήστος  
Τσαραώσης  Κώστας  
Γραμμόζης  Γιώργος  
Ντάγκας  Θεόδωρος   


ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΩΓΩΝΑΤΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

Το ΔΣ της ΑΕ Δελβινακίου  Πωγωνάτος σχετικά με την ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου  (είναι τελικά του Δήμου Πωγωνίου η ανακοίνωση?) για την δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου στο Δήμο μας έχει να κάνει τις εξής επισημάνσεις:
1. Σαν ΔΣ δεν ενημερωθήκαμε, ούτε συνεννοηθήκαμε, ούτε αποφασίσαμε με κανέναν για την δημιουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου στο Δήμο Πωγωνίου.
2. Σαν ΔΣ είμαστε υπέρ της ακαδημίας ποδοσφαίρου αφού πρόκειται για το καλό της νεολαίας της περιοχής μας, χωρίς όμως ιδιοτέλειες και δεύτερες σκέψεις από κανέναν.
3. το που θα γίνονται τελικά οι προπονήσεις αφορά κατά κύριο λόγο τα ίδια τα παιδιά, που είναι ανήλικα, και τους γονείς τους και εν πάση περιπτώσει ας αποφασισθεί στις 18 Αυγούστου που θα γίνει και η πρώτη συγκέντρωση.
Το ΔΣ της

ΑΕΔ Πωγωνάτος
ΠΗΓΗ: parakalamoscity.blogspot.gr