Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Πέρα από συστήματα θα μετρήσει και η ψυχή του ΠΑΣ!

Πέρα από συστήματα και τακτικές στο ματς της Κυριακής θα μετρήσει και η ψυχή των παικτών του μεγάλου "Άγιαξ της Ηπείρου" (ΦΩΤΟ: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το χτεσινό ρεπό, με διπλές προπονήσεις συνεχίζεται από σήμερα και πάλι η προετοιμασία του ΠΑΣ, μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία για το ματς της πρεμιέρας που θα γίνει την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα.
Η ξεκούραση για χτες ληταν επιβεβλημένη για να αποφορτιστούν για λίγο οι παίκτες, καθώς τον τελευταίο καιρό οι προπονήσεις είναι εντατικές και η πίεση για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα την Κυριακή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είναι μεγάλη. Προχτές πάντως έγινε προπόνηση το απόγευμα με τον Γιάννη Πετράκη να δοκιμάζει σχήματα, να επιδοκιμάζει τις καλές ενέργειες αλλά και να βάζει τις φωνές στα λάθη. 

Ο "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ" παρουσιάζει το ρεπορτάζ για την προετοιμασία του ΠΑΣ

Στόχος του είναι να φρεσκάρει την ομάδα και να κατεβεί με αποφασιστικότητα την Κυριακή στο ιστορικό στάδιο «Ζωσιμάδες», για να πάρει τη νίκη που θα του δώσει μεγάλο αέρα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Σε όλους υπάρχει επίγνωση των δυσκολιών και όλοι γνωρίζουν τις δυνατότητες που έχει φέτος ο Αστέρας Τρίπολης. Μπορεί η ομάδα του Μοριά να έχει το ματς στα Γιάννινα ανάμεσα από τα δύο μεγάλα παιχνίδια με τη Μακάμπι και είναι λογικό να προσέχει και την Ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά κανείς στην κυανόλευκη οικογένεια δεν παρασύρεται απ’ αυτό και ούτε μειώνει τον βαθμό δυσκολίας για τον ΠΑΣ. Γιατί κι αν ακόμα αποφασίσει ο Στάικος Βεργέτης να ξεκουράσει ή να προφυλάξει παίκτες για το επαναληπτικό παιχνίδι με τη Μακάμπι, πάλι ο ΠΑΣ θα πρέπει να έχει τα μάτια του τετρακόσια γιατί ο Αστέρας είναι ομάδα με πλούσιο δυναμικό και βάθος στο ρόστερ της, οπότε, όποια κι αν είναι τα σχέδια του νεαρού τεχνικού, δεν μειώνουν τον δείκτη αγωνιστικής ισχύος. 

Πάνω απ’ όλα χρειάζεται ψυχή

Ο Γιάννης Πετράκης πέρα από το αγωνιστικό στήσιμο της ομάδας ψάχνοντας το ιδανικό σχήμα που θα κάνει την ομάδα του να πατήσει γερά στο γήπεδο, δίνει μεγάλη βαρύτητα και στον ψυχολογικό τομέα που παίζει σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Πάντα σε ένα ματς πρεμιέρας πάντα υπάρχει άγχος και πίεση, γιατί ξεκινά ένα νέο πρωτάθλημα όπου κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με απόλυτο τρόπο το τι δυναμικότητα θα έχει η κάθε ομάδα. Τελευταία οι συζητήσεις του Κρητικού τεχνικού με τους παίκτες είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση, όπου προσπαθεί να τους αποφορτίσει, να τους ανεβάσει την αυτοπεποίθηση για να μπουν την Κυριακή στο γήπεδο με άλλο αέρα. Στην τελευταία προπόνηση που έγινε αργά το απόγευμα της Δευτέρας οι Σταύρος Τσουκαλάς και Μιχάλης Μανιάς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, χωρίς ιδιαίτερες ανησυχίες για τυχόν απουσία του πρώτου την Κυριακή.

Περιμένουν επιστροφή του Τσουκαλά

Σήμερα περιμένουν πως και πώς να γυρίσει καλά ο Σταύρος Τσουκαλάς και να μπει στο κανονικό πρόγραμμα, γιατί είναι μια πολύτιμη μονάδα που θα δέσει σε σημαντικό βαθμό τη μεσαία γραμμή. Μάλιστα πέρσι στην πρεμιέρα που έγινε στην Τρίπολη κόντρα και πάλι με τον Αστέρα, ο Μακεδόνας άσσος ήταν ο ηγέτης του «Άγιαξ» και ο κορυφαίος του αγώνα με μεγάλη συμβολή στο θετικό αποτέλεσμα της ισοπαλίας με σκορ 3-3. Πολλοί προπονητές της σούπερ λίγκα εκτιμούν ότι οι Τσουκαλάς, Λίλα είναι από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στην Ελλάδα. Καλύτερα πάει και ο Μανιάς και χτες, παρότι όλοι οι υπόλοιποι είχαν ρεπό, αυτός προπονήθηκε κανονικά για να καλύψει το χαμένο έδαφος από πλευράς φυσικής κατάστασης για να τεθεί πολύ σύντομα στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη. Υπενθυμίζεται ότι στο ματς της Κυριακής δεν υπολογίζεται και ο Θοδωρής Μπέριος που έχει κάρτες από πέρσι και οφείλει ποινή μιας αγωνιστικής. 

Αύριο "κατασκοπεύει" τη Μακάμπι


Ο Γιάννης Πετράκης θα κατασκοπεύσει» αύριο τον Αστέρα Τρίπολης (μια ομάδα που ξέρει καλά αφού πέρασε από τον πάγκο της) στο ματς με τη Μακάμπι και την Παρασκευή ή το Σάββατο θα κάνει στους παίκτες την ανάλυση του αγώνα. Η εκτίμηση για την αναμέτρηση της Κυριακής είναι ότι όλοι όσοι αγωνιστούν θα πρέπει να κάνουν κατάθεση ψυχής και να προσέξουν πάρα πολύ τους επικίνδυνους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Ο Γιάννης Πετράκης έχει παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια του Αστέρα στην Ευρώπη, περνά σε καθημερινή βάση από…. ακτινογραφία τον τρόπο παιχνιδιού, ώστε να βρει την κατάλληλη τακτική για να μπορέσει ο ΠΑΣ να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι φτάνοντας στη νίκη. Πέρα από τακτικές και συστήματα, ο Πετράκης ποντάρει πολύ στην ψυχή και το πάθος που θα δείξουν οι παίκτες του όπως και το δέσιμο που έχουν σαν σύνολο μεταξύ τους καθώς μοιάζουν και λειτουργούν σαν μια μεγάλη παρέα.

Καμπάνια για τον κόσμο

Στο επόμενο τριήμερο θα γίνει μια προσπάθεια να κεντριστεί περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου η παρουσία του οποίου την Κυριακή θα είναι σημαντική. Θα υπάρξουν μηνύματα και από πλευράς ΠΑΕ αλλά και από πλευράς παλαίμαχων παικτών για να στηρίξουν όλοι την ομάδα. Μπορεί να υπάρχει από πολλούς διάθεση κριτικής για την ομάδα, μπορεί το καλοκαίρι να ακούστηκαν και  να γράφτηκαν πολλά, αλλά πάντα οι Γιαννιώτες στις δύσκολες στιγμές βοηθάνε την ομάδα τους. Σήμερα θα τεθούν σε κυκλοφορία και τα εισιτήρια του αγώνα με τιμές όμοιες με τις περσινές σε ανάλογου ενδιαφέροντος παιχνίδια.  Όσον αφορά τα μεταγραφικά η περίπτωση Σκρέτα (γράφονται διάφορα ότι θα δοθεί δανεικός) δεν απασχολεί πλέον τον ΠΑΣ και δεν προτίθεται να κλείσει θέση άνω των 24 ετών για να τον δώσει δανεικό και οι αναζητήσεις στρέφονται σε άλλα επίπεδα.

Το μυαλό στη Μακάμπι ο Αστέρας


Με το μυαλό όλων να είναι στον αγώνα της Πέμπτης (21/08, 21:15) με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αστέρα, με τον προπονητή της ομάδας Στάικο Βεργέτη να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης σε θέματα τακτικής και ανάπτυξης παιχνιδιού στον αγωνιστικό χώρο και δουλειά στις στημένες φάσεις. Στα ευχάριστα της χτεσινής προπόνησης (19/08) είναι ότι ο Τάσος Τσοκάνης μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα και συμμετείχε χωρίς πρόβλημα, ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα έδειξαν ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στις οδηγίες του Στάικου Βεργέτη και ακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή όλο το πρόγραμμα. Στον αντίποδα, ο Πάρα έβγαλε ένα μέρος του προγράμματος και στη συνέχεια έκανε αερόβιο πρόγραμμα, ο Τορμένα συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας του σε συνδυασμό με μερικές ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ο Κοσίσκι έκανε θεραπεία και τέλος ο Μπαντιμπανγκά συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας του. Η προετοιμασία του Αστέρα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης και αμέσως μετά ο Στάικος Βεργέτης θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Μακάμπι.