Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Και τεσσάρα και καλή εμφάνιση ο "Άγιαξ"

Τέσσερα γκολ και χαμόγελα μοίρασε ο ΠΑΣ στο τελευταίο φιλικό με τη Βέροια (ΦΩΤΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Παρά τη ζέστη που έκανε χτες στα Γιάννινα, το ματς του ΠΑΣ και της Βέροιας είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και ήταν τυχεροί οι 500 φίλαθλοι που πήγαν στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Γιατί είδαν ένα πολύ καλό παιχνίδι, με 6 γκολ, πολλές φάσεις, καλή ποιότητα και με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, συνέτριψε με σκορ 4-2 τη «Βασίλισσα» και σκόρπισε πάλι χαμόγελα στους οπαδούς του που είχαν ανησυχήσει από τις ήττες στα προηγούμενα παιχνίδια. Όμως χτες οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έπαιξαν ποδόσφαιρο ποιότητας και έδειξαν ότι θα μπουν στο νέο πρωτάθλημα με δύναμη και αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν. 

Ήταν μια πρόβα τζενεράλε ενόψει των επίσημων αγώνων που αρχίζουν την άλλη εβδομάδα. Ο ΠΑΣ κέρδισε δίκαια, ήταν καλύτερος από τη Βέροια στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και επισφράγισμα αυτής της ανωτερότητας είναι το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αλλά και η Βέροια προς το τέλος έδειξε καλά στοιχεία. Παράλληλα με τις τελευταίες πινελιές των προπονητών, αφού ήταν το τελευταίο φιλικό, από πλευράς ΠΑΣ δοκιμάστηκε ο Βεσελίνοφ και από πλευράς Βέροιας ο Κόβιτς. Το ωραίο είναι ότι και οι δύο υπό δοκιμή παίκτες πέτυχαν γκολ! Για την τύχη τους θα αποφασίσουν οι Πετράκης και Γκρανέρο αντίστοιχα τις επόμενες μέρες.Ο ΠΑΣ ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα σύστημα 4-2-3-1 δηλαδή με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Λίλα, κεντρικούς αμυντικούς τους Τζημόπουλο. Μιχαήλ, αμυντικά χαφ τους Χαρίση, Τσουκαλά, κεντρικό χαφ τον Γιάκο, δεξί χαφ τον Τσάβεζ, αριστερό τον Κοροβέση και προωθημένο κυνηγό τον Ίλιτς. Με την ίδια διάταξη (4-2-3-1) παρατάχτηκε και η Βέροια. Δηλαδή με τερματοφύλακα τον Καντιμοίρη, δεξιό αμυντικό τον Μαλόν, αριστερό τον Καλί, στόπερ τους Όστοϊτς, Καταλά, αμυντικά χαφ τους Βεργώνη, Παυλίδη, κεντρικό χαφ τον Μπεν, δεξί χαφ τον Καλτσά, αριστερό τον Μπαργκάν και προωθημένο κυνηγό τον Κάμπορα.

Ο ΠΑΣ μπήκε με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι και στο α’ ημίχρονο ήταν ανώτερος από την αντίπαλη ομάδα. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, καλά πατήματα στο γήπεδο και οι 500 περίπου φίλαθλοι που αψήφησαν τη ζέστη και ήταν στις εξέδρες, είδαν μια ομάδα πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια με Παναιτωλικό, Κέρκυρα. Η Βέροια ελάχιστες φορές απείλησε την εστία του Βελλίδη, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που συνεχώς πίεζε και σχεδόν είχε κλείσει τους αντίπαλους παίκτες στο μισό γήπεδο. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν το προβάδισμα των δύο γκολ που σημείωσαν Τσάβεζ και Γιάκος, από τα κεντρικά πρόσωπα του α’ 45λεπτου. 

Το ίδιο καλός ήταν στην επανάληψη ο ΠΑΣ που έφτασε στο 70’ να προηγείται με 4-0 με γκολ που σημείωσαν Ακόστα και Βεσελίνοφ. Η Βέροια στο τελευταίο 20λεπτο ισορρόπησε τον αγώνα με συνέπεια να μειώσει σε 4-2 το σκορ και να απαλύνει την μέτρια εικόνα που είχε στο προηγούμενο διάστημα. Παρότι οι προπονητές των δύο ομάδων έκαναν πολλές αλλαγές το παιχνίδι δεν έχασε το ρυθμό και την ποιότητά του, καθώς υπήρχε συνεχές ανεβοκατέβασμα της μπάλας στις δύο περιοχές και ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση του αποτελέσματος μέχρι το τέλος οι παίκτες έδειχναν το ίδιο πάθος για να είναι μέσα στο πνεύμα της συνάντησης. Τα τέσσερα γκολ που σημειώθηκαν στην επανάληψη όπως και το δοκάρι της Βέροιας με κάποιες άλλες καλές στιγμές και των δύο ομάδων, κράτησαν μέχρι το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.