Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΣ άγγιξε τη νίκη αλλά τελικά έμεινε στο 2-2

ΠΑΣ - Ξάνθη 2-2 για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος σούπερ λίγκα.


Με ισοπαλία 2-2 σφραγίστηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με την Ξάνθη σε ένα καλό παιχνίδι για την 3η αγωνιστική στο στάδιο Ιωαννίνων. Ο κόσμος στο τέλος χειροκρότησε την προσπάθεια των κυανόλευκων ειδικά στο β' ημίχρονο για να πάρουν τη νίκη.
Δεν την πέτυχαν αλλά την άγγιξαν καθώς έχασαν πέναλτι και ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. 

Ας δούμε αναλυτικά το ρεπορτάζ. Φοβερό παιχνίδι με έντονες συγκινήσεις, ειδικά στο β’ ημίχρονο έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» όπου δύο φορές προηγήθηκε η Ξάνθη, αλλά ισοφάρισε ο ΠΑΣ ενώ όταν το σκορ ήταν 2-2 ο «Άγιαξ» κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσουκαλάς και απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Στο α’ μέρος δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων και η Ξάνθη με ένα γκολ στο 32’ με τον Σολτάνι και αυτό ήταν αρκετό να τη δώσει το προβάδισμα στο α’ μέρος όπου ήταν λιγοστές και οι φάσεις,

Στην επανάληψη η κατάσταση ήταν διαφορετική. Ο ΠΑΣ, παρά τις αναγκαστικές αλλαγές των Στρούνα και Ντάσιου ανέβασε στροφές, κατάφερε να ισοφαρίσει δύο φορές και να φτάσει κοντά σε ένα τρίτο γκολ με το πέναλτι του Τσουκαλά. Παράλληλα δημιούργησε και καλές προϋποθέσεις για γκολ πέρα από το χαμένο πέναλτι. 

Στο μεγαλύτερο διάστημα της επανάληψης ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή, πίεσε για το νικητήριο γκολ, ενώ η Ξάνθη κλείστηκε στην άμυνα και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να χτυπήσει τον ΠΑΣ. Με λίγα λόγια με την καλή εμφάνιση του β΄ημιχρόνου ο ΠΑΣ θα μπορούσε να πάρει τους 3 βαθμούς και η ισοπαλία εν μέρει τον αδικεί.

Τα γκολ

21’: Γκολ για την Ξάνθη με τον Σολτάνι. Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Γουάλας στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ εκεί δεν βρέθηκε κάποιος να διώξει τη μπάλα και ο Σολτάνι με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
71’: Καταπληκτικό γκολ από τον Μπράνα Ίλιτς και ΠΑΣ – Ξάνθη 1-1. Προηγήθηκε μπαλιά του Τσουκαλά ο Ίλιτς με προσποίηση απέφυγε Καρυπίδη, Λισγάρα και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
75’: Το 1-2 για την Ξάνθη με γυριστό σουτ του Σολτάνι. Είχε εκτελεστεί το κόρνερ από δεξιά και ο Σολτάνι με φάλτσο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
77’: Η ισοφάριση 2-2 για τον ΠΑΣ με κοντινό σουτ του Τσάβεζ.

Το πέναλτι

78’: Ανατροπή του Κοροβέση και πέναλτι για τον ΠΑΣ. Το εκτέλεσε ο Τσουκαλάς στην αριστερή γωνία όπου έπεσε έγκαιρα ο Κυριακίδης και απέκρουσε τη μπάλα.

Οι φάσεις


5’: Σε κάθετη μπαλιά Λουσέρο ο Καπετάνος συνελήφθη ορθώς σε θέση οφσάϊντ και το συρτό σουτ στο δοκάρι έγινε μετά το σφύριγμα του ρέφερι.

25’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε μπαλιά του Γιάκου ο Κοροβέσης μέσα από την περιοχή ακάλυπτος έκανε το σουτ που έφυγε άουτ.
27’ Κίτρινη κάρτα στο Λίλα για σκληρό μαρκάρισμα.
34’: Κίτρινη κάρτα στο Σολτάνι για φάουλ στο Λίλα.
46’: Με το ξεκίνημα του ημιχρόνου σουτ από κοντά του Κοροβέση δεν βρήκε στόχο.
49’: Καλή ευκαιρία για την Ξάνθη όταν ο Λουσέρο έκανε συρτή σέντρα από αριστερά ο Καπετάνος έκανε την προβολή μπροστά από το Βελλίδη αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
52’: Στην αντεπίθεση του ΠΑΣ, καλό σουτ του Ίλιτς απέκρουσε ο Κυριακίδης.
58’: Κίτρινη κάρτα στο Μιχαήλ του ΠΑΣ.
60’: Μακρινό σουτ του Τσουκαλά στην αγκαλιά του Κυριακίδη.
64’: Κίτρινη κάρτα στον Αμπόντο
67’: Σέντρα από δεξιά Λίλα ανάποδο ψαλίδι του Μανιά η μπάλα έφυγε άουτ.
70’: Συρτό διαγώνιο σουτ από αριστερά του Ίλιτς απέκρουσε ο Κυριακίδης.
92': Κοντινό σουτ του Τσάβεζ βρήκε το σώμα αμυντικού και έφυγε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
93': Σουτ από κοντά του Τσουκαλά έφυγε άουτ.

Η διαιτησία

Διαιτητής του αγώνα ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας) με βοηθούς τους Σταθόπουλο (Ηλείας), Μερκενίδη (Μακεδονίας). Τέταρτος διατητής ήταν ο Λιαχούδης (Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (46’ Τσουκαλάς), Ακόστα, Μιχαήλ (72’ Μανιάς), Τζημόπουλος, Γιάκος, Κοροβέσης, Ίλιτς, Στρούνα (19’ λ.τρ. Μπέριος), Τσάβεζ, Λίλα.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Σάκης Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας (46’ Ολιβέιρα), Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο, Φλίσκας, Κομεσίδης (80’ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (68’ Γούτας), Λισγάρας, Καρυπίδης.

Οι πάγκοι των ομάδων

ΠΑΣ: Σωτηρίου, Χαρίσης, Κρητικός, Μανιάς, Σαπαλίδης, Τσουκαλάς, Μπέριος.

ΞΑΝΘΗ: Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Γούτας, Ολιβέιρα, Ράνος.