Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Γυαλίζει το μάτι τους για νίκη την Κυριακή

Τα κεφάλια μέσα στον ΠΑΣ καθώς την Κυριακή υπάρχει το δύσκολο ματς με την Ξάνθη.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
ΦΩΤΟ: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου από χτες όλοι στον ΠΑΣ έβαλαν τα κεφάλια μέσα και ξεκίνησαν τη σκληρή δουλειά ώστε η ομάδα στο ματς της Κυριακής με την Skoda Ξάνθη να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό της και να πάρει τη νίκη.
Περισσότερα για το ματς αυτό θα πει στους παίκτες ο Πετράκης προς το τέλος της εβδομάδας όπου θα γίνει και η προβολή βίντεο από αγώνες της, αλλά χτες δεν παρέλειψε να πει ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει καλούς παίκτες, έχει εμπειρία από τη σούπερ λίγκα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών, όπου η Θρακική ομάδα έχασε 3-2 στη Βέροια και έφερε ισοπαλία 1-1 στα Πηγάδια με την Κέρκυρα. «Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, έχουμε δυνατότητες να αντιπαρατεθούμε με όλους αρκεί να είμαστε εμείς σε καλή κατάσταση και να δουλεύουμε με μεθοδικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Κρητικός τεχνικός.

Η επιστροφή των Τσάβεζ και Τζημόπουλου είναι ένα γεγονός που του λύνει τα χέρια, ενώ μπορεί να υπολογίζει περισσότερο και στον Μιχάλη Μανιά που εκμεταλλεύτηκε αυτό το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος με εντατικές προπονήσεις για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Για το συγκεκριμένο ματς είναι λίγο δύσκολο ο ΠΑΣ να παίξει 4-4-2 με δύο φουνταριστούς κυνηγούς, τους Μανιά, Ίλιτς, αφού θα παίξει με ενισχυμένο κέντρο, καίτοι ως γηπεδούχος θα πρέπει να φτιάξει παιχνίδι για να πάρει τη νίκη. 

Επειδή ο Ίλιτς είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας και επίσης καλός όταν παίζει από τα άκρα, σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρξει δίδυμο με τον Μανιά. Με τον πρώην άσσο του Άρη να είναι η αιχμή του δόρατος και τον Σέρβο να παίζει από τα πλάγια.

Ο Πετράκης μέχρι τώρα έδειξε θιασώτης του 4-2-3-1 που φαίνεται ότι πάει καλύτερα στην ομάδα, εξ’ ου και τα δύο θετικά αποτελέσματα με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος (νίκη με 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης, ισοπαλία 1-1 στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό). Αλλά πολλές φορές το σύστημα αυτό μεταβάλλεται στην ανάπτυξή του σε 4-3-3 ή και σε 4-5-1 ανάλογα  με την εξέλιξη των αγώνων και τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας. Αυτό που θέλει περισσότερο από τους παίκτες ο Πετράκης είναι πάνω απ’ όλα να έχουν ψυχή, καλή φυσική κατάσταση, να είναι μαχητές και να έχουν αγωνιστική πειθαρχία.

Με διπλές προπονήσεις θα συνεχιστεί και σήμερα η προετοιμασία, ενώ στην απογευματινή προπόνηση θα είναι και ο Άντι Λίλα που στο βράδυ της Κυριακής στη μεγάλη νίκη που σημείωσε η Εθνική Αλβανίας μέσα στην Πορτογαλία μπήκε στο 75’ αλλαγή. Αύριο θα επιστρέψει και ο Στρούνα που χτες βράδυ ήταν με την Εθνική Σλοβενίας στο εκτός έδρας ματς με την Εσθονία για το EURO 2016. Αναμένεται και η μπλε κάρτα για τον Ισπανό αμυντικό Νταβίντ Λόπες Ναδάλες ή Φόνσι, αλλά για το ματς με την Ξάνθη δεν είναι ακόμα έτοιμος, οπότε όπως και να έχει το θέμα, δεν μπορεί να τον υπολογίζει ακόμα ο Πετράκης.

Αυτή η εβδομάδα είναι και η τελευταία για τις μεταγραφές των ελεύθερων παικτών, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι σε εξέλιξη για τον ΠΑΣ, καίτοι έχει ακόμα μια θέση ξένου ή άνω των 24 ετών ποδοσφαιριστή. Περισσότερο καίει το θέμα της φορολογικής ενημερότητας καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να λήξει και η παράταση που έγινε με νομοθετική ρύθμιση, παρά κάποια μεταγραφή. 

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι θα πάνε λίγο πίσω χρονικά οι αποφάσεις για αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων δόσεων στη δημόσιο και αυτό είναι θέμα που αφορά άμεσα τον ΠΑΣ που περιμένει τις νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να κάνει τον διακανονισμό με την εφορία και να πάρει  φορολογική ενημερότητα, ώστε να έχει ήσυχο το κεφάλι του.

Το μπλοκάκι του Γιάννη Πετράκη

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να μη είχε προπονήσεις στον ΠΑΣ, αφού ο Γιάννης Πετράκης έδωσε ρεπό, αλλά ο Κρητικός τεχνικός γέμισε με πολλές σημειώσεις το μπλοκάκι του, Το πρωί του Σαββάτου παρακολούθησε τον αγώνα για τον πρωτάθλημα νέων Κ-20 ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης (1-2) και το απόγευμα από την τηλεόραση είδε το φιλικό παιχνίδι Skoda Ξάνθη - Ιστανμπούλ Μπασάκσεχιρ. Και τα δύο αυτά θέματα ήταν ενδιαφέροντα για τον Κρητικό τεχνικό.

Βασικά είδε με μεγάλη προσοχή από την αρχή μέχρι το τέλος το ματς των νέων του ΠΑΣ με τον Αστέρα Τρίπολης, κάτι που δεν έκανε για πρώτη φορά, αλλά συνηθίζει να το κάνει για να έχει μια καλύτερη εικόνα και για τους παίκτες που έρχονται από πίσω. Άλλωστε και επαγγελματίες παίκτες συχνά παίζουν στην Κ-20 για να παίρνουν παιχνίδια και ο Πετράκης θέλει και εκεί να έχει μια προσωπική αντίληψη.


Για παράδειγμα το Σάββατο με την ομάδα νέων αγωνίστηκαν οι Κολιοφούκας, Τάχιας, Πανταζής, που είναι υποψήφιοι για να γίνουν επαγγελματίες και πολλές φορές προπονούνται με την επαγγελματική ομάδα. Το απόγευμα ο Γιάννης Πετράκης μέσω της τηλεόρασης είδε το παιχνίδι της Ξάνθης με την Τουρκική ομάδα, «κατασκοπεύοντας» στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό τη Θρακική ομάδα με την οποία θα κοντραριστεί την ερχόμενη Κυριακή στα Γιάννινα ο «Άγιαξ της Ηπείρου».