Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Πετράκης ψάχνει να βρει το ιδανικό σχήμα

Το ιδανικό σχήμα που θα τον οδηγήσει στη νίκη, όπως στο ματς της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης (φωτο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ) ψάχνει ο Γιάννης Πετράκης


Βελτίωση παρουσίασε από χτες ο καιρός στα Γιάννινα, αφού σταμάτησαν οι βροχές και υπήρξε ηλιοφάνεια, κάτι που είναι σύμμαχος στην προσπάθεια του Γιάννη Πετράκη για να ετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα για το δύσκολο ματς της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη.
Γιατί στέγνωσαν κατά κάποιο τρόπο  τα γήπεδα που τις προηγούμενες μέρες ήταν γεμάτα λασπόνερα, λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων. Έτσι δεν χρειάστηκε ο ΠΑΣ να αναζητήσει άλλο γήπεδο από τα βοηθητικά του ΠΕΑΚΙ για να κάνει προπόνηση.


Η προετοιμασία μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και ο Γιάννης Πετράκης ψάχνει για το ιδανικό σχήμα που θα καταφέρει να πάρει τους 3 βαθμούς. Απέναντι σε μια καλή ομάδα που είχε παράδοση να παίρνει ισοπαλίες στα Γιάννινα αλλά στα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ της πήρε τον αέρα και στη σούπερ λίγκα τα δύο τελευταία ματς στους «Ζωσιμάδες» σφραγίστηκαν με νίκη από τους κυανόλευκους.

Άρχισε και η επιστροφή των διεθνών. Χτες έφτασε στα Γιάννινα ο Άντι Λίλα ευτυχισμένος που η Εθνική ομάδα της Αλβανίας κέρδισε εκτός έδρας την Πορτογαλία με τον ίδιο να μπαίνει αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο. Σήμερα αναμένεται να γυρίσει καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Αντράζ Στρούνα που και πάλι ήταν βασικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Σλοβενίας που έχασε 1-0 μέσα στην Εσθονία. Μάλιστα ο Στρούνα έπαιξε και σ’ αυτό το παιχνίδι σαν αριστερός μπακ, εκεί που τον χρησιμοποιεί και ο Πετράκης από την αρχή του πρωταθλήματος, εκεί που θα παίξει και στο ματς της Κυριακής κόντρα στην Ξάνθη. Με την επιστροφή του Τσάβεζ πιθανόν να μείνει στον πάγκο ένας από τους Γιάκο και Ακόστα, αν βέβαια πάνε όλα καλά με τον Αργεντινό μέσο και είναι σε θέση να ξεκινήσει το παιχνίδι, γιατί προέρχεται από τραυματισμό.

Από χτες τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα με τιμές 15 ευρώ στη μεγάλη σκεπαστή εξέδρα και 10 ευρώ στη μικρή σκεπαστή. Ήδη τα σημάδια είναι θετικά όσον αφορά τη ζήτηση των εισιτηρίων και εκτιμάται ότι την Κυριακή θα έχει αρκετό κόσμο, περισσότερο από το ματς της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης και πιο εκδηλωτικό.

Ο κόσμος πιστεύει στην ομάδα, ότι παρά τις αντιξοότητες και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που έχει, μπορεί να κάνει μια καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα στη σούπερ λίγα για να ριζώσει ακόμα περισσότερο στην κατηγορία αυτή. Σε αντίθεση με το τι γινόταν άλλα χρόνια που είχε πορεία ασανσέρ ανεβαίνοντας τη μια χρονιά και πέφτοντας την άλλη!


Το καλό ξεκίνημα και τα δύο θετικά αποτελέσματα στα πρώτα βήματα της νέας σαιζόν έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και τελευταία έχουν πέσει και οι τόνοι κριτικής που υπήρχαν άλλες μέρες. Αυτό εκτιμάται και από την πλευρά των οργανωμένων ότι είναι ένα καλό σημείο για να υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση.