Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Μαύρη Κυριακή με σοβαρό τραυματισμό φιλάθλου

Με το σοβαρό τραυματισμό ενός φιλάθλου στον αγώνα Γ' Εθνικής Ηρόδοτος - Εθνικός Πειραιώς στιγματίστηκε η αθλητική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου. (ΦΩΤΟ cretalive.gr)


Μαύρη Κυριακή ήταν αυτή για το ποδόσφαιρο, καθώς στον αγώνα Γ’ Εθνικής που έγινε στην Κρήτη Ηρόδοτος – Εθνικός Πειραιώς, που διεκόπη στο 75’ λόγω επεισοδίων, τραυματίστηκε σοβαρά ένας 46 χρονος οπαδός του Εθνικού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr η αστυνομία ερευνά το περιστατικό και έχει ήδη προβεί σε 3 συλλήψεις, μεταξύ των συλληφθέντων και ένας 27χρονος. Δίπλα στον άτυχο άνδρα βρίσκονται οι  άνθρωποι της διοίκησης του συλλόγου του Εθνικού. Στο ίδιο ματς, τραυματίστηκε και ένας 37χρονος αλλά όχι τόσο σοβαρά. Ο άνδρας δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και έχει υποστεί  κάταγμα ζυγωματικού.


Ανακοίνωση του Βενιζελείου  Νοσοκομείου

Την Κυριακή στις  17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο», άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος.
Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και δια της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγο ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή.

Καταδικάζει τα επεισόδια ο Ηρόδοτος

Θέση για τα επεισόδια στην Αλικαρνασσό πήρε με ανακοίνωσή του ο Ηρόδοτος, κάνοντας λόγο για ανεγκέφαλους που δεν τον εκφράζουν και δεν γίνεται να τον... εκπροσωπούν ως σύλλογο στις κερκίδες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ.Α. ΗΡΟΔΟΤΟΣ το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως, μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το σοβαρό τραυματισμό του φίλαθλου της ιστορικής ομάδας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Δυστυχώς ένα μεμονωμένο περιστατικό ήταν αρκετό για να χαλάσει την όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο φίλαθλος κόσμος της Νέας Αλικαρνασσού αλλά και να αμαυρώσει την προσπάθεια όλων εμάς που ανιδιοτελώς υπηρετούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό των ποδοσφαιριστών της ομάδος και κυρίως την ιστορία του συλλόγου μας.
Μία «χούφτα» ανεγκέφαλων που θέλουν να ονομάζονται «φίλαθλοι», δεν εκπροσωπούν το ύφος και το ήθος του συλλόγου μας.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις πράξεις τους και καλούμε τους υγιείς φιλάθλους κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να απομονώσουμε όλους αυτούς που με τέτοιες πράξεις προσβάλουν τον σύλλογο.
Ο ΠΑΣΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, δεν έχει πλέον άλλη επιλογή απο το να υποστηρίξει όποια συναφή μέτρα (αστυνομία, τηλεοπτικές κάμερες κλπ) προκειμένου απο εδώ και στο εξής να διασφαλίσει τις καταλληλότερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων της ομάδας μας, κάνοντας γνωστό ότι τέτοιους φίλαθλους δεν τους έχει ανάγκη και φυσικά η ομάδα μας δεν τους χρειάζεται.
Η διοίκηση του συλλόγου είναι υποχρεωμένη πλέον να διαφυλάξει με άλλους τρόπους τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, κινώντας με νομικές διαδικασίες σε βάρος οποιουδήποτε θα ήθελε να τολμήσει στο μέλλον να δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα.
Τέλος, για άλλη μια φορά εκφράζουμε τη θλίψη μας και ευχόμαστε απο καρδιάς στον άτυχο φίλαθλο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ταχεία ανάρρωση.
Για τον Π.Α.Σ.Α ΗΡΟΔΟΤΟ
Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ


Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με αφορμή τα επεισόδια που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 46χρονου οπαδού στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Αλίμονο! Η τυφλή βία έκανε δυστυχώς μετά από πολύ καιρό την εμφάνιση της σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός ανθρώπου 46 ετών, που χαροπαλεύει στο νοσοκομείου του Ηρακλείου. Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού που πήγε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ηρόδοτο, βρίσκεται στην ΜΕΘ μετά από βάναυση επίθεση και χτυπήματα που δέχθηκε από αλήτες, οι οποίοι του επιτέθηκαν λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Η ΕΠΟ εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τον τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με αυτόν τον τρόπο και φυσικά ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής και το διοικητικό συμβούλιο συμπαρίστανται στους οικείους του και στην οικογένεια του Εθνικού.

Πρέπει όλοι να είναι απολύτως βέβαιοι ότι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης θα πέσει βαρύς και αμείλικτος. Ο τραυματισμός του άτυχου ανθρώπου που απλά πήγε στο γήπεδο για να ζήσει τη χαρά του ποδοσφαίρου και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει ποτέ σπίτι του, είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σκληρή και βαρύτατη τιμωρία. Το ποδόσφαιρο είναι ζωή κι όχι θάνατος. Και η ΕΠΟ θα το προστατεύσει με κάθε τρόπο».