Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Λουσέρο: Μπορούμε να τα καταφέρουμε στα Γιάννινα

Δεξιά ο Αντριάν Λουσέρο που έδωσε τη συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Skoada Ξάνθη.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι ο τρίτος μεταγραφικός σταθμός του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Αντριάν Λουσέρο έχοντας συμπληρώσει 2 μήνες στην Ξάνθη μιλά στο επίσημο site της ομάδας για το νέο του ξεκίνημα, την 3η αγωνιστική και το παιχνίδι στα Γιάννινα και τις φιλοδοξίες του…


Εορταστική η εβδομάδα που πέρασε στην Ξάνθη λόγω των εορτών Παλιάς Πόλης. Η SKODA ΞΑΝΘΗ έδωσε ποδοσφαιρικό… χρώμα την περίοδο αυτή με το περίπτερό της. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου και από το περίπτερο αλλά και από την παρουσίαση των πρόσφατων μεταγραφών της ομάδας;
Ήταν μία πολύ όμορφη έκπληξη για όλους. Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης είναι από μόνες τους όμορφες αλλά τώρα ήταν κάτι διαφορετικό. Πρώτη φορά στην Ελλάδα συναντώ τέτοια πράγματα. Νιώθω πολύ όμορφα και είμαι ευχαριστημένος που είμαστε κι εμείς κομμάτι της ιστορίας της SKODA ΞΑΝΘΗ στην Superleague. Επίσης, χάρηκα πολύ το γεγονός ότι είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε από κοντά με τους φιλάθλους μας.


Μετά τον Πανθρακικό και τον Απόλλωνα βρίσκεσαι στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου με την ξανθιώτικη ομάδα;
Νομίζω ότι διανύω τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια της καριέρας μου. Βρίσκομαι στην SKODA ΞΑΝΘΗ για να βοηθήσω την ομάδα από τη θέση μου, όποια κι αν είναι αυτή στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για μας το πρωτάθλημα κι εύχομαι τα καλύτερα και για μένα και για τους συμπαίκτες μου και γενικά για όλη την ομάδα. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.


Έχεις συμπληρώσει δύο μήνες στην Ξάνθη. Έχεις εγκλιματιστεί πλήρως με την ομάδα και την πόλη;
Κι εγώ και η οικογένειά μου είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην πόλη της Ξάνθης και την ομάδα της SKODA ΞΑΝΘΗ. Όταν έπαιζε στην Κομοτηνή, είχαμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε λίγο αλλά τώρα που μένουμε εδώ έχουμε την δυνατότητα να εξερευνήσουμε την πόλη. Αναφορικά με την ομάδα, όλα είναι φανταστικά! Προσωπικά πιστεύω ότι οι συνθήκες εδώ είναι μέσα στις καλύτερα που έχω συναντήσει. Έχουμε πληρότητα στα πάντα.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το ξεκίνημα της SKODA ΞΑΝΘΗ στο πρωτάθλημα μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές;
Δουλέψαμε πολύ όλη την περίοδο της προετοιμασίας αλλά στα παιχνίδια ίσως να μας έλειψε η συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό ενώ δεν έχουμε αποκτήσει τη συνοχή που θέλουμε να βρούμε. Η SKODA ΞΑΝΘΗ όμως διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και τεχνικό επιτελείο και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα βρούμε τον δρόμο μας.


Ακολουθεί το Κυριακάτικο παιχνίδι στα Γιάννινα, όπου η ξανθιώτικη ομάδα έχει δύο διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα μετά τη νίκη με 0-2 το 2011…
Πάντα προετοιμαζόμαστε για τους τρεις πόντους της νίκης. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε και μέσα στο γήπεδο γιατί θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και πιστεύω πως έχουμε την ποιότητα για να τα καταφέρουμε.


Η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι αρκετά διαφορετική συγκριτικά με πέρσι. Μόνο τα νέα πρόσωπα είναι 14. Από την εμπειρία σου, πόσος χρόνος χρειάζεται περίπου για να δει ο κόσμος το ποδόσφαιρο που περιμένει;
Στα επόμενα δύο παιχνίδια θα φανεί σε μεγάλο ποσοστό η δυναμική της ομάδας. Σε κάθε ομάδα οι νέοι παίκτες χρειάζονται και κάποιο χρόνο για να βρουν την «χημεία» μεταξύ τους και γι’ αυτό δουλεύει και ο προπονητής με το επιτελείο του. Είναι κάτι φυσιολογικό. Όλοι θέλουμε να πετύχουμε.


Αγωνίζεσαι στο χώρο του κέντρου. Ποια είναι τα σημαντικότερα προσόντα που πρέπει να έχει ένας δημιουργικός παίκτης;
Πιστεύω πως πλέον πρέπει να κάνει γρήγορο παιχνίδι καθώς επίσης και κάνει την σωστή επιλογή σε κάθε φάση. Είναι μία δύσκολη θέση καθώς στο κέντρο βρίσκονται πολλοί παίκτες αλλά κι εμείς γι’ αυτό προπονούμαστε. Για να γινόμαστε καλύτεροι.


Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;
Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα. Καμιά φορά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και υπομονή αλλά θα ήθελα να ξέρουν πως δουλεύουμε για το καλύτερο και για την ομάδα μας.


ΠΗΓΗ: skodaxanthifc.gr