Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκινήσαμε άσχημα αλλά χρειάζεται υπομονή

Έχασε 1-0 η Εθνική Ελλάδος από τη Ρουμανία αλλά θέλει υπομονή.


Πρεμιέρα με το... αριστερό για την Εθνική μας στα προκριματικά του EURO 2016. Μπροστά σε άδειες εξέδρες η "γαλανόλευκη" ηττήθηκε με 1-0 από τη Ρουμανία στο ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της ομάδας. Σκόρερ του αγώνα ο Μαρικά στο 10' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 53'. Δοκάρι για την Ελλάδα με τον Τοροσίδη στο 88'.

Ούτε τώρα... Η "κατάρα" 18 χρόνων που θέλει τον προπονητή της Εθνικής ομάδας να μην νικάει στο ντεμπούτο του στον "γαλανόλευκο" πάγκο διατηρήθηκε και στην περίπτωση του Κλαούντιο Ρανιέρι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 1-0 από την Ρουμανία στο άδειο λόγω τιμωρίας "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στην 1η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO της Γαλλίας.

1ο ημίχρονο: Επηρεασμένη από την “παγωμάρα” του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” η Εθνική μας ομάδα μπήκε… μουδιασμένα στην αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016. Οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι επιχείρησαν στα πρώτα λεπτά να κάνουν παιχνίδι πρωτοβουλίας όμως, γρήγορα οι Ρουμάνοι απέδειξαν πως… θέλουν προσοχή. Στο 7’ ο Μαξίμ απείλησε την ελληνική εστία αλλά ο Καρνέζης έπεσε και μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα ο Τσίπσιου “τσίμπησε” την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Χολέμπας τον ανέτρεψε και Κλάτενμπεργκ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μαρικά ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πιτούρκα.

Το γκολ των Ρουμάνων “πάγωσε” ακόμα περισσότερο την Εθνική. Οι διεθνείς έχασαν το ρυθμό τους αλλά και την αγωνιστική συνοχή τους. Τα λάθη των ποδοσφαιριστών του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν αβίαστα την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά κλείνοντας όλους του διαδρόμους προς την περιοχή τους. Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι με εξαίρεση τη φάση του 23’ όταν ο Ταταρουσάνου έδιωξε με υπερένταση τη σέντρα – σουτ του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά η “γαλανόλευκη” δεν κατάφερε σε καμία άλλη περίπτωση να γίνει απειλητική και το 1-0 υπέρ των Ρουμάνων ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο: Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρανιέρι επιχείρησε να “φρεσκάρει” την μεσοεπιθετική γραμμή της Εθνικής περνώντας στο ματς τον Δημήτρη Διαμαντάκο στη θέση του Γιώργου Σαμαρά. Στο ξεκίνημα της επανάληψης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η αποβολή του Μαρικά στο 53’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Σάμαρη άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης.

Αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω η Εθνική μετέφερε το ματς στο μισό του γηπέδου. Η “γαλανόλευκη” πίεσε την ρουμάνικη άμυνα όμως, η εν λόγω πίεση αποδείχτηκε… φλύαρη αφού οι Έλληνες διεθνείς δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν στόχο.

Στο 66’ ο Ρανιέρι πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Κονέ και Χριστοδουλόπουλο να αντικαθιστούν τους Σάμαρη και Μάνταλο αντίστοιχα. Οι δύο “Ιταλοί” της Εθνικής πρόσφεραν παραπάνω… κίνηση στον άξονα όμως, το πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων παρέμεινε. Ότι δεν κατάφερε να κάνει η “γαλανόλευκη” σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το έκανε στα τελευταία λεπτά. Αρχικά είχε δοκάρι στο 88’ μετά την κεφαλιά του Τοροσίδη και εν συνεχεία απείλησε δις με τα σουτ του Λάζαρου να καταλήγουν άουτ. Το σκορ δεν άλλαξε και το τελευταίο σφύριγμα του Κλάτενμπεργκ βρήκε τους Ρουμάνους να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη – εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους από το Μουντιάλ.

Που κρίθηκε: Το γρήγορο γκολ των Ρουμάνων ‘έκοψε” τα πόδια των παικτών του Ρανιέρι και έδωσε αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους να αμυνθούν μυαλωμένα και να αποδυναμώσουν επιθετικά την Ελλάδα.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Ο Αλεξάντρου Τσιπσίου ήταν ο πολυτιμότερος του αγώνα με τα τρεξίματά του, τις σωστές μεταβιβάσεις. Αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της ομάδας του Πιτούρκα.

Η “σφυρίχτρα”: Στις δύο πιο δύσκολες φάσεις του αγώνα ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ υπέδειξε σωστά πέναλτι στην ανατροπή του Τσιπσίου από τον Χολέμπας και απέβαλε ορθώς με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μαρικά για σκληρό μαρκάρισμα στον Σάμαρη.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Σάμαρης(65’ Κονέ), Ταχτσίδης, Μάνταλος (65’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (46’ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.


ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουτσάνου, Ρατ, Ταμάς, Χόμπαν, Τσιρίτσες, Τσιπτσίου, Πιντίο, Μαρτικά, Μαξίμ (67' Ενάτσε), Στάνκου, Γκριγκόρε.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr