Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Απρόσμενα λεφτά από την ΟΥΕΦΑ σε ελληνικές ομάδες

Λεφτά θα πάρουν από την ΟΥΕΦΑ ελληνικές ομάδες αποκαλύπτει το a-sports.gr


Λεφτά από το πουθενά θα μπουν τις επόμενες ημέρες στο ταμείο των ελληνικών ομάδων που συμμετείχαν πέρσι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος και η Ξάνθη (σημείωση gianninasports: έπαιξε στη θέση του ΠΑΣ τον οποίο είχε αποκλείσει η ΟΥΕΦΑ) θα εισπράξουν από 265 χιλιάδες ευρώ, έπειτα από συμφωνία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων με την ΟΥΕΦΑ.

Μια συμφωνία που προβλέπει να μοιραστούν στις ομάδες που έπαιξαν πέρσι στην Ευρώπη τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τη μη τήρηση των κανόνων του financialfairplay.
Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν, για παράδειγμα, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 60 εκατομμυρίων ευρώ έκαστη, το οποίο ναι μεν θα πέσει στα 24 σε περίπτωση που συμμορφωθούν από τούδε και στο εξής, πλην όμως δεν παύει να είναι μεγάλο.
Τιμωρημένες, εξάλλου, είναι και άλλες ομάδες όπως οι Ζενίτ, Ρούμπιν Καζάν, Ανζί, Γαλατάσαραϊ, Μπούρσασπορ, Τραμπζονσπόρ και Λέφσκι Σόφιας, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.
Έτσι, σύμφωνα με την κοινή απόφαση της Ένωσης και της ΟΥΕΦΑ, οι 70 ομάδες που έπαιξαν πέρσι στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα πάρουν από 265 χιλιάδες ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα μοιραστεί σε όσες αποκλείστηκαν από τις προκριματικές φάσεις.

ΠΗΓΗ: a-sports.gr