Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Με δύναμη και αποφασιστικότητα στην Κέρκυρα ο ΠΑΣ

Από μετάδοση αγώνα Κέρκυρα - ΠΑΣ στη NOVA το στιγμιότυπο με τον τεράστιο Τάσο Πάντο να διαμαρτύρεται για μια κίτρινη κάρτα


ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την παράδοση των καλών αποτελεσμάτων και των καλών εμφανίσεων θέλει να συνεχίσει και αύριο στην Κέρκυρα ο ΠΑΣ Γιάννινα, που θα τεθεί αντιμέτωπος με την τοπική ομάδα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος σούπερ λίγκα. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 18:15 και θα μεταδοθεί από τη NOVA 4.
Πετράκης και παίκτες στις συζητήσεις που έκαναν τις τελευταίες μέρες εκτίμησαν ότι για να έχουν τύχη στην αυριανή αναμέτρηση και να αναζητήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους, δεδομένου ότι έχουν δύσκολη αποστολή αφού η τοπική ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φτάσει στη νίκη. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» που είναι αήττητος τα τελευταία 42 χρόνια στο νησί των Φαιάκων, εξακολουθεί να παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα, αφού στις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχει μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Είναι δε το δεύτερο παιχνίδι που θα δώσει μακριά από τους «Ζωσιμάδες» καθώς είχε προηγηθεί η ισοπαλία 1-1 με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Έτσι στην Κέρκυρα θα πάει βασικά να μη χάσει, αφού κάθε βαθμός ή βαθμοί από εκτός έδρας παιχνίδια και από ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο είναι πολύτιμοι. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα και πως θα είναι τα δεδομένα του παιχνιδιού θα προσπαθήσει και για τη νίκη όπως έκανε άλλες δύο φορές τα τελευταία χρόνια για το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα. 

Είναι αυτονόητο ότι θα παίξει με δεμένο κέντρο και σφιχτή άμυνα για να μη μπορούν εύκολα οι Φαίακες να φτάνουν στα καρέ του Βελλίδη , αλλά παράλληλα στη δεδομένη στιγμή να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα επίθεση για τον αιφνιδιασμό. Ο Γιάννης Πετράκης είδε από την τηλεόραση παιχνίδια των Κερκυραίων, μελέτησε το στυλ παιχνιδιού, αξιολόγησε την αντίπαλη ομάδα ως ιδιαίτερα δυνατή και αξιόλογη, αλλά είναι πεπεισμένος ότι ο καλός ΠΑΣ Γιάννινα αν είναι προσεκτικός και τον βοηθήσει λίγο και η τύχη που πάντα χρειάζεται στο ποδόσφαιρο, μπορεί να σταθεί όρθιος στη μάχη αυτή. 

Αρκετά πράγματα για το αυριανό παιχνίδι είπε στους παίκτες του στις τελευταίες προπονήσεις που ασχολήθηκε πάρα πολύ με την τακτική. Ο ΠΑΣ, πέρα από μια δεμένη ομάδα, με παίκτες που βρίσκονται με κλειστά μάτια στο γήπεδο, αφού οι περισσότεροι που είναι στ βασική ενδεκάδα είναι μαζί τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρόνια, έχει και ένα επιπλέον πλεονέκτημα, ότι θα παραταχτεί χωρίς ελλείψεις και χωρίς απουσίες από τραυματισμούς και τιμωρίες. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη για να επιλέξει τους καλύτερους και όσους θα μπορέσουν να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα. 

Σήμερα το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για το νησί των Φαιάκων. Ο ΠΑΣ δεν ζήτησε εισιτήρια και δεν θα γίνει οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο ομάδες πολύ σύντομα θα ξαναπαίξουν μεταξύ τους, αφού είναι στον 2ο όμιλο της 2ης προκριματικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας και την ερχόμενη Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου θα τεθούν αντιμέτωπες στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Η κλήρωση το έφερε πολύ σύντομα να ξεκαθαρίσουν αγωνιστικούς λογαριασμούς σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κάτι που δεν συμβαίνει και τόσο συχνά. Επί του παρόντος η προσοχή είναι στραμμένη στο αυριανό παιχνίδι.

Πιθανή ενδεκάδα

Όπως τονίσαμε πολλές φορές αυτή την εβδομάδα ο Πετράκης είναι γενικά ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας και για το λόγο αυτό, αν γίνουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, θα είναι περιορισμένες. Έτσι αύριο στην Κέρκυρα θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον  Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Ντάσιο, αριστερό τον Στρούνα, στο κέντρο της άμυνας τους Μιχάηλ, Τζημόπουλο, αμυντικά χαφ τους Λίλα, Τσουκαλά, κεντρικό χαφ τον Γιάκο ή τον Ακόστα, δεξιά τον Τσάβεζ, αριστερά τον Κοροβέση και στην επίθεση τον Ίλιτς.

Διαιτητής ο Δελφάκης

Τον αυριανό αγώνα στην Κέρκυρα θα διευθύνει ο Ιωάννης Δελφάκης του συνδέσμου Αρκαδίας. Βοηθοί του θα είναι οι Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) και παρατηρητής ο Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας). Πέρσι ο Δελφάκης είχε διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Εργοτέλης 2-0 για την 15η αγωνιστική στις 14-12-2013. Επίσης πρόπερσι (σαιζόν 12-13) ήταν ρέφερι στο νικητήριο ματς του ΠΑΣ στο Χαριλάου επί του Άρη με 2-1 και επίσης στο ματς κυπέλλου με τον Φωστήρα στα Γιάννινα, όπου ο ΠΑΣ πάλι κέρδισε με 2-0.

Μίνι τουρνουά οι ομάδες νέων

Αναβλήθηκαν οι αγώνες των ομάδων νέων Κ-20 και Κ-17 του ΠΑΣ που ήταν να γίνουν στην Κέρκυρα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 19χρονος παίκτης των Φαιάκων Ανδρέας Νίκας. Έτσι οι δύο ομάδες για να μη πάει χαμένο το Σαββατοκύριακο μαζί με την νεοσυσταθείσα ομάδα νέων Κ-15 θα παίξουν φιλικό μεταξύ τους, σαν ένα μίνι τουρνουά σήμερα Σάββατο στις 10 το πρωί στα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 20/09/2014
16:00: Ξάνθη – Λεβαδειακός (NS2)
18:15: ΟΦΗ – Ατρόμητος (NS1)
20:30: Ολυμπιακός – Βέροια (NS2)
Κυριακή 21/09/2014
16:00: Αστέρας Τρίπολης – Καλλονή (NS2)
18:15: Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα (NS4)
18:15: Νίκη Βόλου – Εργοτέλης (NS2)
18:15: Πανθρακικός – Πανιώνιος (NS3)
20:30: Πλατανιάς – Παναθηναϊκός (NS1)
Δευτέρα 22/09/2014
19:30: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ(NOVA1)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 3 αγώνες)
Βέροια 9
-------------------------------------
ΠΑΟΚ 7
Καλλονή 7
Ολυμπιακός 7
Ατρόμητος 7
--------------------------------------
Πανιώνιος 6
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Κέρκυρα 4
Παναθηναϊκός 4
Αστέρας Τρίπολης 3
ΟΦΗ 3
Πλατανιάς 3
Λεβαδειακός 2
Πανθρακικός 2


--------------------------------------

Skoda Ξάνθη 2

Παναιτωλικός 2

Εργοτέλης 0
Νίκη Βόλου 0