Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ψηλά το κεφάλι, υπάρχει και η επόμενη μέρα!

Ο Μιχάλης Μανιάς στον αγώνα κυπέλλου με την Κέρκυρα (ΦΩΤΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)


ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μίνι προετοιμασία ξεκινά στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά την αναβολή των αγώνων (λόγω του θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη) και στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το ματς με τον Λεβαδειακό στα Γιάννινα (6η αγωνιστική) θα προσπαθήσει ο Κρητικός τεχνικός να διατηρήσει την ομάδα σε καλά επίπεδα και παράλληλα να την φρεσκάρει καλύτερα.


Απλά περιμένουν την ανακοίνωση της σούπερ λίγκα για το πότε θα γίνουν τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής για να προσαρμόσουν ο Πετράκης και οι συνεργάτες του καλύτερα το χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας που θα γίνει. Πάντως χτες κρίθηκε αναγκαίο όλοι να πάρουν ανάσες ξεκούρασης και ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί προπόνηση, μετά την αναβολή δόθηκε ρεπό, αφού υπάρχει πολύς χρόνος μπροστά για την προετοιμασία.

Με αρκετά προβλήματα τραυματισμών γύρισε η αποστολή από τη Βέροια. Αποθεραπεία έκαναν χτες ο Μπράνα Ίλιτς που είχε πρόβλημα στον αστράγαλο, ο Μιχάλης Μανιάς ενοχλήσεις στη γάμπα και ο γκολκίπερ Γιαννιώτας που έχει ενοχλήσεις στην ποδοκνημική. Δεν είναι κάτι το σοβαρό για κανένα και ίσως και αν όχι από σήμερα που θα ξαναρχίσουν οι προπονήσεις, από αύριο οι Ίλιτς και Μανιάς θα μπουν στο κανονικό πρόγραμμα. 

Και επειδή για τον τελευταίο έγινε πολύ κουβέντα, γιατί ο Πετράκης άργησε να τον περάσει στον αγώνα, διευκρινίστηκε για να μη γίνονται αυθαίρετες ερμηνείες και τοποθετήσεις, ότι ο Μανιάς είχε από πριν ενοχλήσεις στη γάμπα και με σφιγμένα δόντια έπαιξε και το διάστημα που μπήκε αλλαγή στο 59’ στη θέση του Ακόστα.

Χτες ειδικό ατομικό πρόγραμμα με τον γυμναστή Βασίλη Αλεξίου έκανε ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς που ήταν η τελευταία μεταγραφή του ΠΑΣ λίγο πριν εκπνεύσει και η τελευταία προθεσμία που είχε δοθεί. Επειδή δεν έκανε προετοιμασία, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να καλύψει το χαμένο έδαφος ώστε σταδιακά να ενσωματωθεί προπονητικά με την υπόλοιπη ομάδα και να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη. Εντάξει είναι ο Κοροβέσης, ενώ για το επόμενο ματς δεν υπολογίζεται ο Γιώργος Ντάσιος που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα στη Βέροια και θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής.

Για να μη γίνεται σύγχυση οι αρχηγοί τιμωρούνται με συν μία επιπλέον αγωνιστική όταν αποβάλλονται για παραπτώματα αντιαθλητικής συμπεριφοράς και η ποινή είναι από 2 αγωνιστικές και άνω και όχι για κίτρινες κάρτες. 

Τι λένε εντός των τειχών


Κατά τα άλλα στον ΠΑΣ, πέρα από το αγωνιστικό, προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν και στον ψυχολογικό τομέα, καθώς η ομάδα έχει να κερδίσει από την 1η αγωνιστική που κέρδισε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα και τελευταία υπήρξαν οι ήττες εκτός έδρας από Κέρκυρα και Βέροια. Μάλιστα με το ίδιο σκορ 2-0 και με κύριο χαρακτηριστικό το ότι δεν μπόρεσε ο «Άγιαξ» να σκοράρει. 

Εντός των τειχών λένε ότι ο κόσμος έχει το δικαίωμα να εκφράζεται, είτε θετικά για την ομάδα είναι αρνητικά, αλλά θα πρέπει οι παίκτες να βουλώσουν τα αυτιά τους και να συνεχίσουν απτόητοι τη δουλειά τους, γιατί το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή και έχει μπροστά πολύ δρόμο. Αυτό συμβουλεύει στους παίκτες πολλές φορές και ο Πετράκης. Να είναι αφοσιωμένοι στις προπονήσεις και μέσα από τη δουλειά θα έρθει και τα καλά αποτελέσματα.