Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Για νέες εθνικές επιτυχίες Τσίλης και Παππάς

Έτοιμοι για νέες επιτυχίες είναι οι διεθνείς κωπηλάτες του ΝΟΙ Γιάννης Τσίλης (Ολυμπιονίκης), Ηλίας Παππάς (Παγκόσμκιος Πρωταθλητής).

Πανέτοιμοι να ριχτούν στην μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, εκπροσωπώντας τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία και το σωματείο τους, τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων,  είναι ο Ολυμπιονίκης Γιάννης Τσίλης και ο Παγκ. Πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Ηλίας Παππάς.

Οι εντυπωσιακοί αγώνες του Πρωταθλήματος ανοιχτής θαλάσσης, που γίνονται για πρώτη φορά στην χώρα μας, θα διεξαχθούν από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου στον Θερμαϊκό Κόλπο, κατά μήκος της προκυμαίας της Θεσσαλονίκης, μπροστά σε ένα κοινό δεκάδων χιλιάδων θεατών.

Οι δύο Γιαννιώτες Πρωταθλητές, που αυτές τις ημέρες προπονούνται στην Παμβώτιδα, θα τρέξουν στο Διπλό Σκιφ Ανδρών, με στόχο σε πρώτη φάση την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος και στη συνέχεια την διεκδίκηση μίας καλή θέσης και πιθανώς ενός μεταλλίου. Ο ανταγωνισμός προβλέπεται ιδιαίτερα υψηλός και πολλά θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, καθώς η ανοιχτή θάλασσα έχει ρεύματα, αέρα και κύμα!

Δηλώσεις πριν τους αγώνες

Σε δηλώσεις του σήμερα ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γιάννης Τσίλης τόνισε ότι αγωνιστικά βρίσκονται και οι δύο αθλητές σε υψηλό επίπεδο, ενώ σημείωσε ότι δεν τους φοβίζει ο αγώνας που θα διεξαχθεί σε ανοιχτή θάλασσα, αφού η τεχνική είναι περίπου η ίδια. Απλά πρόκειται για μία εμπειρία πολύ διαφορετική, όπως είπε.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα εξασφαλίστηκε με την στήριξη χορηγών, καθώς τα έξοδα γι’ αυτόν (μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή, εξοπλισμός) δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν αλλιώς. «Δυστυχώς, διανύουμε μία δύσκολη οικονομική περίοδο και χωρίς την βοήθεια των χορηγών δεν θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε στον αγώνα. Ελπίζουμε να του βγάλουμε ασπροπρόσωπους», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Παππάς, επίσης αθλητής με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, αφού ευχαρίστησε τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων  που τους έδωσε την δυνατότητα να τον εκπροσωπήσουν στο Παγκ. Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, ανέφερε ότι «πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αγώνα, είναι κάτι τελείως καινούριο για μας, δεν έχουμε αγωνιστεί ξανά σε ανοιχτή θάλασσα και υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, όπως ρεύματα, ριπές του ανέμου κ.λ.π. Ωστόσο, έχουμε ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία γι’ αυτόν, έχουμε τεχνική κατάρτιση, ευελπιστώ και πιστεύω ότι θα πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και θα πάνε όλα καλά».

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας θα αγωνιστούν ακόμη ο βετεράνος πηδαλιούχος Λάμπρος Ρίζος, ο οποίος μετράει περίπου τρεις δεκαετίες ενεργής παρουσίας στο άθλημα, καθώς και ο Πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Άκης Παππάς.

Οι χορηγοί

Μεγάλος χορηγός της προσπάθειας των Γ. Τσίλη – Ηλ. Παππά στο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας της Θεσσαλονίκη είναι η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Τους δύο Πρωταθλητές στηρίζουν επίσης η Ελληνική Εταιρία Υγραερίου «Fgas», η εταιρία «Newfarm Α.Ε.», η Σχολή Οδηγών «Κούκος», το Κομμωτήριο «Beauty for you», τα καταστήματα αθλητικών ειδών «Siontis» και «Nutrition Planet», καθώς και τα έπιπλα «Ζαφειρόπουλος» από τα Τρίκαλα.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων