Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η σαιζόν των μεγάλων διακρίσεων στα κουπιά!

Πολλές επιτυχίες είχαν και φέτος οι αθλητές και αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων


«Χρυσή» αποδείχθηκε για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων η φετινή αγωνιστική χρονιά, η οποία έφτασε πλέον στο τέλος της, καθώς μικροί και μεγάλοι αθλητές του Ν.Ο.Ι. κατάφεραν να πετύχουν διακρίσεις και να κατακτήσουν μετάλλια σχεδόν σε κάθε αγώνα Κωπηλασίας στον οποίο έλαβαν μέρος, είτε εντός είτε εκτός των συνόρων.
Απέδειξαν έτσι ότι, παρά τις δυσκολίες, η Γιαννιώτικη Κωπηλασία παραμένει η πιο ισχυρή δύναμη του αθλήματος κι ο Ν.Ο.Ι. ένα «φυτώριο» που αναδεικνύει διαρκώς πρωταθλητές, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στους διεθνείς στίβους!

Στο Πανελλήνιο Πρωτ/μα

Εντός των συνόρων ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αναδείχθηκε για μία ακόμη χρονιά, την 26η συνεχόμενη, Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων τόσο στην α΄ όσο και στη β΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Συνολικά τα πληρώματά του κατέκτησαν 23 χρυσά, τρία αργυρά κι εννέα χάλκινα μετάλλια και ο Ν.Ο.Ι. άφησε πολύ πίσω του τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά σωματεία τόσο στον πίνακα των μεταλλίων όσο και στην βαθμολογία.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο δεύτερος σύλλογος σε επιτυχίες φέτος, ο Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών, συγκέντρωσε συνολικά έξι χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια!

Νίκες εκτός συνόρων

Σπουδαίες εμφανίσεις έκαναν φέτος οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. στις διοργανώσεις που έτρεξαν και εκτός συνόρων, ως μέλη των πληρωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Σχεδόν σε όλους τους αγώνες κατέκτησαν μετάλλια ή τουλάχιστον πλασαρίστηκαν στις κορυφαίες θέσεις των αγωνισμάτων τους.

*Το πρώτο μεγάλο τεστ για τα Γιαννιώτικα «κουπιά» ήταν η διεθνής Ρεγκάτα του Πιεντιλούκο στην Ιταλία. Σ’ αυτήν η Κατερίνα Ζέρβα απέσπασε με τα πληρώματα που αγωνίστηκε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο, ο Γιώργος Τζιάλλας δύο ασημένια μετάλλια, η Ελένη Διαμάντη και ο Στέφανος Ντούσκος από ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο και ο Γιάννης Τσίλης ένα χάλκινο μετάλλιο.

*Μεγάλο ανταγωνισμό είχε το φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη στο Βελιγράδι της Σερβίας. Σ‘ αυτό οι δύο Ολυμπιονίκες του Ν.Ο.Ι., ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιώργος Τζιάλλας κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με την Τετράκωπο άνευ των Ανδρών, κάνοντας μία εντυπωσιακή επιστροφή μετά από έναν χρόνο αποχής από την Εθνική Ομάδα. Καλές εμφανίσεις με τα πληρώματά τους έκαναν επίσης η Ελένη Διαμάντη και ο Αποστόλης Λαμπρίδης.

*Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών, οι τρεις αθλητές του Ν.Ο.Ι. που έλαβαν μέρος βρέθηκαν με τα πληρώματά τους στις κορυφαίες δεκάδες του κόσμου βάζοντας μία πολύ ελπιδοφόο παρακαταθήκη για το μέλλον. Ο Αποστόλης Λαμπρίδης κατέκτησε την πέμπτη θέση στην Δίκωπο άνευ, η Αμαλία Τσιάβου την έκτη θέση στο Σκιφ ελαφρών βαρών και ο Στέφανος Ντούσκος την όγδοη θέση στο διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών.

*Παρουσία με τρεις αθλητές είχε ο Ν.Ο.Ι. και στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, κατακτώντας μάλιστα ένα μετάλλιο! Την σπουδαία διάκριση πέτυχε η Κατερίνα Ζέρβα, η οποία πήρε το χάλκινο στο αγώνισμα του διπλού Σκιφ Νεανίδων. Εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν επίσης ο Νίκος Βλάχος που βρέθηκε στην Πέμπτη θέση με την Τετράκωπο άνευ των Εφήβων και ο Στέφανος Ντούσκος που ήταν έκτος στο διπλό Σκιφ Εφήβων.

*Τεράστιος ήταν ο ανταγωνισμός στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, την μεγαλύτερη ετήσια κωπηλατική διοργάνωση σε διεθνές επίπεδο. Σ’ αυτό οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας έτρεξαν με την Τετράκωπο των Ανδρών αποδεικνύοντας ότι παραμένουν ως πλήρωμα μία μεγάλη δύναμη στο αγώνισμα ικανή να πάρει του χρόνου με άνεση την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Στην τελική κατάταξη βρέθηκαν έκτοι. Στις πρώτες εικοσάδες των αγωνισμάτων τους πλασαρίστηκαν επίσης ο Αποστόλης Λαμπρίδης και η Αμαλία Τσιάβου που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα.

*Η φετινή χρονιά των επιτυχιών σφραγίστηκε για τον Ν.Ο.Ι. με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, στο οποίο οι εννέα αθλητές του θριάμβευσαν, κατακτώντας εννέα μετάλλια! Πιο αναλυτικά, χρυσά μετάλλια πήραν με τα πληρώματά τους ο Στέφανος Ντούσκος, η Κατερίνα Ζέρβα και οι Σπύρος Αντώνης – Κώστας Βαρδάκας – Βασίλης Νάσιος – Χρήστος Παπαδημητρίου. Τα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι Κώστας Μάντζιος - Νίκος Βλάχος, η Βασιλική Κοζανίτη, πάλι η Κατερίνα Ζέρβα και ο Στέφανος Ντούσκος. Τέλος, με άλλα πληρώματα χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Σπ. Αντώνης – Κ. Βαρδάκας – Β. Νάσιος - Χρ. Παπαδημητρίου και Αλέξανδρος Μπούγιας και οι Κ. Μάντζιος  - Ν. Βλάχος – Αλ. Μπούγιας.
Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων