Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Έτσι όπως πήγε το ματς, καλός είναι και ο πόντος

Ο Ίλιτς ανάμεσα σε δύο αντιπάλους του (ΦΩΤΟ novasports.gr)

Με λευκή ισοπαλία (0-0) σφραγίστηκε το παιχνίδι του ΠΑΣ με την Καλλονή στο στάδιο «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων. Η συνταγή για τον «Άγιαξ» χάλασε στο 51’ όταν αποβλήθηκε με κίτρινη κάρτα ο Άντι Λίλα από τον κακό ρέφερι Μάνταλο που πολλές φορές σφύριξε κατά του ΠΑΣ προκαλώντας την εξέδρα.
Το να παίζεις 39 λεπτά με 10 παίκτες δεν είναι λίγο πράγμα απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα σαν την Καλλονή και με ένα κακό διαιτητή.

Προς το τέλος το ματς έγινε ρουλέτα. Μπορούσε να κερδίσει η Καλλονή σε 2 καλές ευκαιρίες όπου αποσόβησε ο Μάρκος Βελλίδης, αλλά μπορούσε να κερδίσει και ο ΠΑΣ με το δοκάρι του Ντάσιου στο 91’. Ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο με το καλησπέρα είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Τσάβεζ να κάνει το 1-0. Και το πρώτο μέρος κύλησε με ισορροπία στο παιχνίδι δίνοντας την αίσθηση όποιος βάλει πρώτος γκολ θα κερδίσει.

Αλλά δυστυχώς για τα Γιάννινα  στο 51’ ο Λίλα ανοήτως, ενώ είχε κάρτα από το 21’ έδωσε το δικαίωμα στον Μάνταλο να του δείξει το δρόμο για τα αποδυτήρια. Η αποβολή αυτή όπως είπε ο Πετράκης ανέτρεψε τις ισορροπίες του αγώνα. Με 10 παίκτες ο ΠΑΣ σε 39 λεπρά αγώνα, συν 3 των καθυστερήσεων δεν ήταν κακός. Μπορεί να μη είχε ιδιαίτερη ποιότητα στο παιχνίδι του, αλλά οι παίκτες πάλεψαν, μόχθησαν και τουλάχιστον πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Με τέτοιες συνθήκες αγώνα κι ο ένας πόντος δεν είναι άσχημος. Κάπου στο άγραφο δίκαιο της μπάλας αναφέρεται ότι αν ένα ματς δεν μπορείς να το κερδίσεις, τότε μη το χάνεις.

Κορυφαίος για τον ΠΑΣ ήταν ο Μάρκος Βελλίδης. Σε ένα ακόμα παιχνίδι κράτησε όρθιο τον ΠΑΣ. Καλά τα πήγαν στην άμυνα Μπέριος, Τζημόπουλος, πολύ καλός ο Χαρίσης που δικαίωσε τον Πετράκη που του εμπιστεύθηκε θέση στην ενδεκάδα. Φιλότιμος ο Ακόστα πάλεψε αλλά προς το τέλος πήγε να κλατάρει από την κούραση όπως και ο Τσάβεζ. Ο Ίλιτς ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό και από την αποχή από τις προπονήσεις, δικαίως αντικαταστάθηκε με τον φιλότιμο Μανιά, που παρότι ξεκομμένος πάλεψε όσο μπορούσε. Βοήθησε και ο Ντάσιος και αν η τύχη βοηθούσε λίγο το σουτ στο δοκάρι στο 91’ να κατέληγε στα δίχτυα, τότε θα γινόταν και ο ήρωας της συνάντησης.
Η Καλλονή δεν βρέθηκε σε τόσο καλή μέρα και ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις να κάνει το παιχνίδι της ευνοούμενη και από τα σφυρίγματα του Μάνταλου, βρίσκοντας και έναν ΠΑΣ με 10 παίκτες, λίγο έλειψε να χάσει και το ματς. Καλά τα πήγαν Αναστασιάδης, Γιορέντε, Αντέτζο και κατά διαστήματα ο Ναβάρο. Όσο για τον Κεϊτά,, ήταν ο γνωστός Κεϊτά που ξέραμε και στα Γιάννινα. Πολλές φορές εκνεύρισε τον Ματζουράκη που του έκανε παρατηρήσεις από τον πάγκο.

Ο Μάνταλος έδωσε αρκετά σφυρίγματα σε βάρος του ΠΑΣ, ειδικά στην επανάληψη. Ευτυχώς δεν έγινε καμία φάση μέσα στα καρέ, για να δώσει και κανέναν πέναλτι. Ας τον ….χαίρονται αυτοί που τον έχουν στη σούπερ λίγκα.

Οι φάσεις του αγώνα

1’: Μεγάλη ευκαιρία για ΠΑΣ. Ο Χαρίσης έφυγε από αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Ακόστα έστρωσε με το κεφάλι τη μπάλα στο Τσάβεζ που μόνος του πλάσαρε άτσαλα και απέκρουσε ο Χογκ.

3’: Σουτ του Κεϊτά πάνω από τα δοκάρια.

20’: Σέντρα από δεξιά Στρούνα κεφαλιά Ακόστα μπλόκαρε στη γωνία ο Χογκ.

21’: Κίτρινη κάρτα στο Λίλα για σκληρό μαρκάρισμα στον Λεοζίνιο

26’: Ξαφνικό σουτ Τσάβεζ έξω από μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ.

31’: Σουτ του Μανούσου από ύψος περιοχής έφυγε άουτ.

41’: Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ ο Μιχαήκ μπήκε στα καρέ της Καλλονής από αριστερά, έφτασε κοντά στην εστία από πλάγια θέση, αντί να σουτάρει προτίμησε να κάνει τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας αλλά δεν υπήρχε κανείς συμπαίκτης του και η μπάλα έφυγε άουτ.

51’: Αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα στο Λίλα γιατί απέκρουσε τη μπάλα με το χέρι.

58’: Ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τσάβεζ μέσα στην περιοχή Καλλονής.

61’: Καλή απόκρουση Βελλίδη σε σουτ του Μανούσου.

72’: Σουτ Στεφάνοβιτς από ύψος περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

82’: Σε μπαλιά Λεοζίνιο ο Στεφάνοβιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Βελλίδη αλλά το πλασέ απέκρουσε με το πόδι ο γκολκίπερ του ΠΑΣ.

91’: Συρτό σουτ του Ντάσιου στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χογκ.

Διαιτησία

Διαιτητής του αγώνα ο Μάνταλος (Καβάλας) με βοηθούς τους Κααβαλίδη (Καβάλας), Βλάσση (Λασηθίου). Τέταρτος διαιτητής ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) και παρατηρητής διαιτησίας ο Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας).

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα (78’ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Χαρίσης, Τσουκαλάς (86’ Γιάκος), Ίλιτς (54’ Μανιάς), Στρούνα, Τσάβεζ, Λίλα.


ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Μπαρέρα (60’ Στεφάνοβιτς), Κεϊτά, Γιορέντε (80’ Κύπρου), Ναβάρο (75’ Πιπίνης), Λεοζίνιο, Μανούσος, Χουάνμα.