Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Παλιοί γνώριμοι ΠΑΣ και Σκεντέρμπεου

Η Σκεντέρμπεου φημίζεται για την δυνατή έδρα της στην Κορυτσά και τους ένθερμους φιλάθλους της

Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΣ θα παίξει την ερχόμενη Τετάρτη φιλικό με την πρωταθλήτρια Αλβανίας Σκεντέρμπεου που έχει έδρα την Κορυτσά και τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί τον τίτλο στη γειτονική χώρα. Φέτος έπαιξε και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ φτάνοντας μέχρι τον 3ο γύρο. Εκεί αγωνίζεται και ο παλιός άσσος του Άρη Κρίστι Βανγκέλι.
Η ομάδα αυτή πήρε το όνομά της από τον Αλβανό εθνικό ήρωα Σκεντέρμπεου. Προπονητής είναι ο Μίρελ Γιόσα. Διαθέτει μια πολύ σκληρή έδρα με φανατικούς οπαδούς και αγωνίζεται στο στάδιο Skënderbeu χωρητικότητας 10.000 θεατών.

Φέτος η Σκεντέρμπεου δεν τα πάει και τόσο καλά στο πρωτάθλημα Αλβανίας και στη  6η αγωνιστική βρίσκεται στην 4η θέση με 10 βαθμούς ενώ από 11 έχουν Τίρανα, Παρτιζάν Τιράνων και Φλαμουρτάρι Αργυροκάστρου. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο Αλβανικό πρωτάθλημα είναι: Ελμπασάν – Σκεντέρμπεου 0-1, Σκεντέρμπεου – Λατσί 2-0, Παρτιζάν – Σκεντέρμπεου 1-0, Απολόνια Φιέρι – Σκεντέρμπεου 0-0, Σκεντέρμπεου – Κουκέσι 2-0, Τιούτα – Σκεντέρμπεου 2-0. Έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με τέρματα 5-3.


Ο ΠΑΣ και η Σκεντέρμπεου είχαν ξαναπαίξει φιλικό παιχνίδι στα Γιάννινα και συγκεκριμένα την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011. προηγήθηκε η Αλβανική ομάδα στο 14΄με τον Ριμπέϊρο, ο ΠΑΣ ανέτρεψε το αποτέλεσμα με γκολ των Γεωργίου (16’) και Μπακαγιόκο (26’).