Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΑΣ κέρδισε δύσκολα 1-0 την Αναγέννηση Άρτας

Ο Ευριπίδης Γιάκος πέτυχε το γκολ της νίκης για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με την Αναγέννηση Άρτας


Το κυρίως πιάτο του αγωνιστικού διήμερου για τον ΠΑΣ, έστω με ανεπίσημο φιλικό χαρακτήρα, μπορεί να είναι την Κυριακή (23/11) το μεσημέρι με τη Λάρισα, αλλά σήμερα Σάββατο έδωσε και άλλο φιλικό με την Αναγέννηση Άρτας στο ΠΕΑΚΙ και το οποίο κέρδισε με 1-0.
Συμμετείχαν από πλευράς ΠΑΣ παίκτες που δεν είχαν πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και κάποιοι παίκτες από την ομάδα νέων Κ-20 που είναι προς αξιολόγηση. 

Το παιχνίδι κρίθηκε 58’ με ένα δυνατό σουτ του Γιάκου στο μικρό παραθυράκι της εστίας των φιλοξενούμενων. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΣ, παρά την ανωτερότητά του και το γεγονός ότι απείλησε σε κάποιες φάσεις, βρήκε μεγάλες αντιστάσεις την πολύ καλά δουλεμένη ομάδα της θρυλικής Αναγέννησης, ειδικά στην αμυντική της οργάνωση, που δείχνει πέρα από βαριά φανέλα να έχει δυνατό μέταλλο. Έτσι εξηγείται και το γεγονός που είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής, κάνοντας πολύ καλή δουλειά και ικανότατος προπονητής Ηλίας Μαγκάκης. 

Πέρα από το γκολ του Ευριπίδη Γιάκου, ο ΠΑΣ είχε στο 39’ τρία απανωτά δοκάρια στην ίδια φάση, σε εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, σε νέο σουτ του Σαπαλίδη και σε νέο σουτ μετά την επιστροφή της μπάλας του Γιάκου. Όσοι από τους παίκτες είχαν σήμερα λίγο χρόνο συμμετοχής, θα παίξουν αύριο κανονικά στο φιλικό με τη Λάρισα στις 3 το μεσημέρι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με ελεύθερη είσοδο φιλάθλων. Το φιλικό με την Αναγέννηση είχε προπονητικό και ανεπίσημο χαρακτήρα χωρίς να υπάρχουν επίσημοι διαιτητές.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Σωτηρίου, Ναδάλες, Αυεγνικού, Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς, Χαρίσης, Πασχάλης, Γιάκος, Σαπαλίδης, Κρητικός, Νάκος. Αγωνίστηκαν και οι Κολιοφούκας, Δ. Γιάκος, Τάχιας, Ηλιάδης, Μπέριος.


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (Ηλίας Μαγκάκης): Τσάκαλος, Ηλίας, Μάρκος, Παπαρούνης, Χριστογιάννης, Δημουλιάς, Γεωργίου, Σιδηρόπουλος, Νικοπολίδης, Γούλας, Βερλέκης. Αγωνίστηκαν και οι Παπαβασιλείου, Μπακόλας, Μαγκάκης, Νικολαίδης, Τριαντάφυλλος, Τάσος, Κολιούλης.