Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Πανιώνιο από την ΕΕΑ

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Πανιώνιο από την ΕΕΑ.

Τις αποφάσεις της γνωστοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/11) η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που έριξε βαριά «καμπάνα» στον Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε διορία για να καταθέσει την εγγυητική επιστολή, ωστόσο για μία ακόμα φορά οι «κυανέρυθροι» απέφυγαν να το κάνουν.

Ουσιαστικά η κίνησή τους αυτή αποτελεί άρνηση κατάθεση στοιχείων και καλούνται πλέον να πληρώσουν το ποσό των 150.000 ευρώ, πρόστιμο που έχει επιβληθεί και στον ΟΦΗ για τον ίδιο λόγο.
Η ΠΑΕ Πανιώνιος είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τα χρήματα του προστίμου μέσω εφορίας, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ΕΕΑ προχώρησε σε αυτή την απόφαση βάσει του νόμου 2725/99 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και συγκεκριμένα του άρθρου 77Α, παρ. 6, σύμφωνα με το οποίο: «Σε περιπτώσεις παραβίασης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον παρόντα νόμο, η Επιτροπή, ανεξάρτητα από τις τυχόν άλλες συνέπειες, επιβάλλει στους παραβάτες πρόστιμο από χίλια (1.000) έως τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης. Το πρόστιμο επιβάλλεται πάντοτε μετά από ακρόαση του υπευθύνου.
Οι αποφάσεις επιβολής προστίμου επιδίδονται στον παραβάτη και συνιστούν εκτελεστό τίτλο βάσει του οποίου συντάσσονται από τη βεβαιούσα Αρχή οι τίτλοι είσπραξης, κατά τις διατάξεις του άρθρου 55 του Π.Δ. 16/1989 (ΦΕΚ 6 Α΄), που αποστέλλονται στις Δ.Ο.Υ. για βεβαίωση και είσπραξη κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.). Τα παραπάνω ποσά των προστίμων μπορούν να αναπροσαρμόζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού μετά από πρόταση της Επιτροπής».
Την ίδια ώρα ο Χιονίδης παραιτήθηκε από το αίτημά του για κατάπτωση της εγγυητικής του Ηρακλή, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης για τις οφειλές προς το πρόσωπό του.
Αναλυτικά: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
Ακρόαση και παροχή διευκρινίσεων για μη κατάθεση μέχρι σήμερα της ελλείπουσας εγγυητικής επιστολής από την κάτωθι ΠΑΕ:
- ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ 150.000€ (λόγω υποτροπής)
Αίτηση του αθλητή Γεωργίου Χιονίδη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ».

ΠΗΓΗ: a-sports.gr