Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Στα 40 του χρόνια αποβλήθηκε μετά από 12 χρόνια!

Αποβολή Κατερίνη μετά από 12 χρόνια. Έχει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τις δικές του χάρες

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Είχε να δει κόκκινη κάρτα 12 ολόκληρα χρόνια, παίζοντας σε πολλές ομάδες Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Και οι αποβολές που είχε στην καριέρα του ήταν ελάχιστες.
Όλο κι όλο σε μια πορεία 15 περίπου χρόνων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αποβλήθηκε 4 φορές σε 370 περίπου παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ο λόγος για τον Γιώργο Κατερίνη, που φέτος αγωνίζεται στα 40 χρόνια του στον Α. Ο. Μουζακαίων, ομάδα Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ και την περασμένη Κυριακή αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο παιχνίδι με την Χαραυγή Ιωαννίνων. Κι αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς είναι ένας πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά. 


Ψάχνοντας το θέμα πέσαμε στην περίπτωση. Η αποβολή αυτή στον αγώνα αυτόν ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση. Ο Γιώργος Κατερίνης ήρθε σε προστριβή με έναν συμπαίκτη του για το πώς θα παίξει η ομάδα με συνέπεια εκνευρισμένος κάπου στο 30΄του αγώνα να αποχωρήσει μόνος του από το γήπεδο βγάζοντας τη φανέλα. Και ο διαιτητής Πέτρος Τασιούλας, αφού δεν ήταν αλλαγή, του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα. 

Χτες για το περιστατικό αυτό ο Γιώργος Κατερίνης μιλώντας στον «Η.Α» τόνισε τα εξής: «Ήταν μια άτυχη στιγμή και μια ένταση της στιγμής. Με τον συμπαίκτη μου που τσακώθηκα έχω καλές σχέσεις και τον εκτιμώ. Αλλά δεν θα μείνω άλλο στην ομάδα. Είπα το καλοκαίρι να τους βοηθήσω, αλλά κάποια πράγματα δεν μ’ αρέσουν και με αφορμή αυτό το περιστατικό θα αποχωρήσω, περιμένοντας τον Ιανουάριο  να πάω σε κάποια άλλη ομάδα αφού δεν θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο».

Ο Γιώργος Κατερίνης που μπήκε στο ποινολόγιο της ΕΠΣΗΠ αυτή την εβδομάδα λόγω της παραπάνω αποβολής, σε όλη την καριέρα του αποβλήθηκε 3 φορές με 2η κίτρινη κάρτα και μόνο μία φορά με απευθείας κόκκινη κάρτα. Έχει συνολικά 370 συμμετοχές σε Α’, Β’, Γ’ Εθνική κατηγορία στις ομάδες ΠΑΣ, Παναιτωλικός, Πατραϊκός, Ηλυσιακός, Λάρισα, Πανθρακικός, Καβάλα, Διαγόρας Ρόδου και Κέρκυρα. Σ’ αυτή τη διαδρομή αποβλήθηκε μόνο μία φορά με απευθείας κόκκινη κάρτα, τη σαιζόν 2001-2002 που ήταν στον Πατραϊκό. Σε ένα ματς με τη Χαλκηδόνα (πριν συγχωνευτεί με τον Ατρόμητο) για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής στις 19 Ιανουαρίου 2002 ο διαιτητής Χαράλαμπος Καρατζάς από τη Χαλκίδα τον απέβαλε στο 89’ γιατί είχε ένα επεισόδιο με τον Δημαδάμα της Χαλκηδόνας. 


Ο Κατερίνης αποβλήθηκε και άλλες 3 φορές με δεύτερη κόκκινη κάρτα και συγκεκριμένα: Στον αγώνα Πατραϊκός – Χαλκηδόνα 2-1 που έγινε τη σαιζόν 2002-2002 τον απέβαλε με 2η κίτρινη κάρτα διαιτητής από τα Γιάννινα και συγκεκριμένα ο Αβραάμ Εμβραίζογλου. Στον αγώνα κυπέλλου Παναθηναϊκός – Πατραϊκός 0-0 πάλι την ίδια σαιζόν με 2η κίτρινη κάρτα τον απέβαλε ο διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης. Και τέλος τη σαιζόν 2008-2009 που ήταν στην Καβάλα, για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και στον αγώνα Ιωνικός – Καβάλα 2-2 τον απέβαλε στο 77’ ο διαιτητής Ηρακλής Κατσιμίγκος με 2η κίτρινη κάρτα. 


Όλες αυτές οι αποβολές ήταν για σκληρό παιχνίδι, γιατί ο Γιώργος Κατερίνης είναι δυναμικός παίκτης. Αλλά τώρα στα 40 χρόνια του παίζοντας στη Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία, έμελε να γνωρίσει και αυτή την εμπειρία, να αποβληθεί για επεισόδιο με συμπαίκτη του. Είπαμε ότι και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει τις δικές του χάρες και ιδιαιτερότητες.