Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΑΣ, η μεταγραφολογία και ο Γενάρης που έρχεται

Στην αξιοποίηση του ρόστερ ποντάρει ο Πετράκης παρά στις μεταγραφές του Ιανουαρίου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μπορεί σε πολλές ομάδες να ξεκίνησε από τώρα ο σχεδιασμός για το τι μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν στην περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά στον ΠΑΣ ακόμα δεν τους έχει απασχολήσει το ζήτημα αυτό.
Πρώτο γιατί θέλουν όλοι να είναι αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα και μια πρόωρη μεταγραφολογία θα μπορούσε να προκαλέσει θέμα αποπροσανατολισμού. Δεύτερον στον ΠΑΣ δεν θέλουν να χαλάσουν τις ισορροπίες που υπάρχουν, ο Γιάννης Πετράκης θέλει να δώσει σε όλους τους παίκτες ευκαιρίες αξιοποιώντας και τους 28 που υπάρχουν στο ρόστερ και ακόμα δεν ασχολήθηκε με μεταγραφικά θέματα.


Όπως λένε πληροφορίες από πηγές της ομάδας, ο ΠΑΣ καίτοι ακόμα έχει 2 θέσεις για παίκτες άνω των 24 ετών δεν καίγεται ιδιαίτερα για το πότε θα έρθει ο Γενάρης για να καλύψει ανάγκες του, γιατί ο Πετράκης έκανε τολμηρά βήματα τον τελευταίο καιρό και δεν δίστασε να δώσει ευκαιρίες και σε νέους παίκτες, πέρα απ’ αυτούς που αποτελούν τον βασικό κορμό στο πρωτάθλημα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μόνο αν υπάρξει κάποια καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει και να μπορεί να προσαρμοστεί στο πνεύμα και στο κλίμα της ομάδας, τότε ο ΠΑΣ θα κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και όσα ακολούθησαν στο πρωτάθλημα αποκάλυψαν ότι ο ΠΑΣ μπορεί να μη έχει πολλούς έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του και στα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος να έχουν το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής 15 με 16 παίκτες, αλλά υπάρχει από πίσω και μια γενιά ελπιδοφόρων παικτών που δείχνουν έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία για να πάρουν φανέλα βασικού στην ομάδα.

Σιγά σιγά καθιερώνεται ο Χάρης Χαρίσης, που παρότι είναι 19 χρονών, ο Πετράκης τρεις φορές τον ξεκίνησε με τη βασική ενδεκάδα και είναι ένας παίκτης που μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Χρόνο συμμετοχής πήραν επίσης Ηλιάδης, Σκόνδρας, Αυγενικού, Γαρουφαλιάς, Σαπαλίδης που άφησαν καλές εντυπώσεις. Συνεπώς ενόψει του ότι πλησιάζει ο Δεκέμβριος που είναι ο μήνας των μεταγραφικών ζυμώσεων, περισσότερο ενδιαφέρει τον Πετράκη και τους επιτελείς της ομάδας πως θα αξιοποιήσουν όλο το δυναμικό που υπάρχει και θα δουλέψουν όσο το δυνατόν καλύτερα πάνω σ’ αυτό, παρά να ακολουθήσουν την γνωστή πεπατημένη και εύκολη λύση στο να προσφύγουν  σε μεταγραφές για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν.

Θα κρατήσουν τον Βελλίδη;

Επαναλαμβάνουμε, ότι όπως λένε πηγές της ομάδας, μόνο αν υπάρξει κάποια καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή θα κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή ο ΠΑΣ. Και επίσης θα προσπαθήσει να κρατήσει τον γκολκίπερ Μάρκο Βελλίδη που το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου 2015 και μπορεί από 1ης Ιανουαρίου να διαπραγματευτεί και επίσημα τη μεταγραφή του. Επειδή στον ΠΑΣ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία του Βελλίδη στην ομάδα, τόσο σαν ποδοσφαιρική αξία όσο και από πλευράς χαρακτήρα και συμπεριφοράς, ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης θα προσπαθήσει να τον κρατήσει στην ομάδα, κάνοντάς τον μια καλή πρόταση. Αν όλα πάνε καλά δεν αποκλείεται να ανανεωθεί από τον Ιανουάριο το συμβόλαιό του.

Σενάρια για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη

Στα Γιάννινα τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχτεί και μια φημολογία για επιστροφή στον ΠΑΣ του Γιούρκα Σεϊταρίδη προκειμένου να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από εκεί που την ξεκίνησε, σαν μια προσωπική του επιθυμία. Κατά πόσο ισχύουν αυτά θα φανεί στην πορεία. Επί του παρόντος δεν έγινε επίσημα κάποια συζήτηση με τον συγκεκριμένο Γιαννιώτη ποδοσφαιριστή, που είναι ελεύθερος.

Ξεκίνησε η προετοιμασία

Μετά το ρεπό της Τρίτης, με μια προπόνηση που έγινε χτες το πρωί ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό που θα γίνει την άλλη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στο Αγρίνιο. Για την χτεσινή αγωνιστική δραστηριότητα στο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής: «Με ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο του ΠΕΑΚΙ, δούλεψαν σήμερα το πρωί οι ποδοσφαιριστές μας. Οι Γιαννιώτης, Κολιοφούκας ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα νευρομυικής συναρμογής και ταχυδύναμης, στο βοηθητικό του ΠΕΑΚΙ, με τον  προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστο Τσελιόπουλο. Θεραπεία με τον φυσιοθεραπευτή Φίλιππο Σκόρδο έκαναν οι Μπέριος, Κρητικός και Ντάσιος. Απουσίαζαν οι διεθνείς Λίλα, Στρούνα και ο Γιάκος που ταλαιπωρείται από ίωση. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε με απογευματινή προπόνηση που συμπεριελάμβανε αγωνιστικά παιχνίδια».

Βραβεύουν τον Μαλεζά στο Αγρίνιο


Τον Στέλιο Μαλεζά ανέδειξαν οι φίλοι του Παναιτωλικού ως κορυφαίο παίκτη της ομάδας στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδα του συλλόγου. Ο έμπειρος αμυντικός έλαβε το 51% των προτιμήσεων στη σχετική ψηφοφορία που γίνεται μετά από κάθε αγωνιστική. Όπως έγινε γνωστό, η απονομή του βραβείου θα γίνει σήμερα Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 18.00. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν ο επικίνδυνος μεσοεπιθετικός Νίκο Μαρτίνες και ο… υπερκινητικός Ντιέγκο Μπεχαράνο.