Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Το φιλικό με ΑΕΛ θυμίζει τον παλιό καλό καιρό

Στιγμιότυπο από τον αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΣ - Λάρισα 2-0 τον Ιανουάριο 2010 στο άδειο στάδιο "Ζωσιμάδες"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την ιστορική Λάρισα θα φιλοξενήσει αύριο το μεσημέρι σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι. Μέχρι χτες δεν είχε ανακοινωθεί αν θα υπάρχει εισιτήριο.
Θα είναι μια ευκαιρία στους προπονητές των δύο ομάδων Πετράκη και Γράφα να περάσουν από ένα τεστ τους παίκτες τους και να τους δώσουν την ευκαιρία ενός αγώνα, αφού και αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν επίσημοι αγώνες σε εθνικά πρωταθλήματα, λόγω της γνωστής απόφασης της ΕΠΟ να μη ορίσει διαιτητές. 

Με το που έγινε γνωστό ότι αναβάλλονται και πάλι τα παιχνίδια, ήταν επόμενο στον ΠΑΣ να ψαχτούν για ένα φιλικό παιχνίδι, αφού το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αναλώθηκε με προπονήσεις. Έτσι την τελευταία στιγμή κλείστηκε το φιλικό με τη Λάρισα που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική κατηγορία προσπαθώντας να επιστρέψει στους μεγάλους του ποδοσφαίρου, εκεί που έχει γράψει τη δική της ιστορία. 

Βέβαια το ενδιαφέρον του αυριανού αγώνα θα είναι περισσότερο για τους προπονητές, για να δουν αυτά που θέλουν από τη δική τους σκοπιά, αλλά και οι φίλαθλοι να θυμηθούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο λαοφιλείς ομάδες της επαρχίας, που στο ίδιο γήπεδο αλλά και στο  «Αλκαζάρ» προσέφεραν καλό θέαμα στον κόσμο με σπουδαίους ποδοσφαιριστές στις τάξεις τους. 

Ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Σαπαλίδη, Ιωάννου που εξακολουθούν να κάνουν θεραπεία, αφού ο πρώτος έπαθε διάστρεμμα και ο δεύτερος έχει ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Δεν θα παίξει ούτε ο Ντάσιος που ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να καλύψει το χαμένο έδαφος και αν είναι απολύτως καλά, μόλις ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα. Με το αυριανό φιλικό θα κορυφωθεί το πρόγραμμα προετοιμασίας της εβδομάδας. 

Χτες η προπόνηση έγινε κανονικά στο ΠΕΑΚΙ με τους παραπάνω απόντες, ενώ ξεκίνησαν και οι διεθνείς Λίλα (εθνική Αλβανίας) και Στρούνα (εθνική Σλοβενίας) που επέστρεψαν από τις πατρίδες τους. Η επιστροφή τους έγινε προχτές αργά το απόγευμα και τους δόθηκε από τον γυμναστή Βασίλη Αλεξίου ατομικό πρόγραμμα, για να επανέλθουν σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς και οι δύο ήταν βασικοί και χωρίς να τους γίνει αλλαγή στα φιλικά παιχνίδια που έκαναν οι ομάδες τους. 

Προπόνηση θα γίνει και σήμερα, ενώ αυτό που «καίει» τον Γιάννη Πετράκη αλλά και τον κάθε προπονητή είναι πότε θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα και με ποια σειρά θα γίνουν οι αγώνες. Και αυτό είναι λογικό, γιατί σε κάθε προετοιμασία ομάδας υπάρχει χρονοδιάγραμμα και κάθε αγώνας που έρχεται έχει άλλη υφή και σημασία. Άλλο είναι για τον ΠΑΣ να προετοιμαστεί για το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο που είναι ο προσεχής αντίπαλος και άλλο να ετοιμάζεται για το ματς με τον ΟΦΗ στα Γιάννινα που είναι ο επόμενος αντίπαλος. 

Ίσως αυτά τα διαδικαστικά ζητήματα να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες για να μπορεί και ο Κρητικός τεχνικός να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Επί του παρόντος ισχύει αυτό που είπε στους παίκτες του από την πρώτη στιγμή που είχε προκύψει το ερώτημα αν γίνουν οι αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο, να είναι αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα και ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή που θα ξεκινήσουν οι αγώνες, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος που έρχεται από απέναντι.

Λίγα λόγια για την ΑΕΛ

Και μια μικρή αναφορά για την ΑΕΛ που θα παίξει αύριο φιλικό στα Γιάννινα. Είναι στην 4η θέση του βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής με 9 βαθμούς σε 5 παιχνίδια. Πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης Πλεξίδας, πρώην πρόεδρος του Α.Ο. Τρικάλων που πρόσφατα ήρθε σε κόντρα με τους οργανωμένους φιλάθλους και ανακοίνωσε ότι πουλά την ομάδα! Μέχρι τώρα η Λάρισα άλλαξε δύο προπονητές. 

Ξεκίνησε με τον Αλέκο Βσνιάδη που αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Παναγόπουλο και αυτός αντικαταστάθηκε από τον Θωμά Γράφα που είναι τώρα στην τεχνική ηγεσία. Στο ρόστερ της ομάδας εμβληματική φυσιογνωμία είναι ο Κώστας Νεμπεγλέρας που σε ηλικία 39 ετών συνεχίζει να φορά τη βισινί φανέλα με σήμα το αλογάκι. Άλλοι γνωστοί ποδοσφαιριστές που πέρασαν και από ομάδες Α’ Εθνικής είναι οι Σαρακατσάνος, Αναστασάκος, Σουάνης, Μουλόπουλος, Μελισσάς, Κοντοδήμος, Ζούνιορ Σίλβα και άλλοι.

Τα τελευταία παιχνίδια με ΑΕΛ

Ο ΠΑΣ είχε ξαναπαίξει φιλικό με τη Λάρισα και το καλοκαίρι του 2011. Τότε στον «Άγιαξ» προπονητής ήταν ο Στεφάν Ντεμόλ. Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι των δύο ομάδων στα Γιάννινα έγινε στις 30-1-2010 για το πρωτάθλημα σούπερ λίγκα, αλλά κεκλεισμένων των θυρών αφού υπήρχε η τιμωρία της έδρας για τα επεισόδια με τον Άρη. Ο ΠΑΣ είχε κερδίσει 2-0 με γκολ του Μίρνες Σίσιτς.
 

Προπόνηση και στους μικρούς


Δεν θα γίνουν το Σαββατοκύριακο ούτε αγώνες για τα πρωταθλήματα νέων της σούπερ λίγκα αφού η απόφαση της ΕΠΟ να μη ορίζει διαιτητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό του αντιπροέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορου Ζωγράφου ισχύει για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα. Έτσι οι προπονητές των ομάδων νέων Γιάννης Τάτσης (Κ20), Χρήστος Αγγέλης (Κ17), Γιώργος Οικονόμου (Κ15) θα προσαρμόσουν ανάλογα τα προγράμματα για να βγει το Σαββατοκύριακο με προπονήσεις μέχρι να ξεκινήσουν και γι’ αυτούς τα επίσημα παιχνίδια. 

Η ομάδα νέων Κ-20 ακολουθεί το πρόγραμμα της ΠΑΕ, οπότε δεν ξέρει τον επόμενο αντίπαλο, ενώ οι άλλες δύο ομάδες επειδή τα πρωταθλήματά τους είναι «σπασμένα» σε ομίλους  έχουν ξεχωριστό πρόγραμμα. Αν και δεν ανακοινώθηκε κάτι επίσημα, ίσως δώσουν κάποιο ανεπίσημο φιλικό μεταξύ τους.