Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον Βαγγέλη Λέκκο

Ένας χρόνος χωρίς τον Βαγγέλη Λέκκο. Όμως ζει στις καρδιές όλων μας.



Πως περνά ο καιρός χωρίς να το καταλάβουμε. Σαν από ψέμα μας φαίνεται ότι συμπληρώνεται τις μέρες αυτές ένας χρόνος από τότε που έφυγε για το ταξίδι της αιωνιότητας ο Βαγγέλης Λέκκος. Έχουμε ακόμα την αίσθηση ότι πήγε σε κάποια δημοσιογραφική αποστολή με τον ΠΑΣ Γιάννινα, από τις αμέτρητες που έχει κάνει επί σειρά ετών και θα γυρίσει.


Άλλωστε σαν ένα ψέμα είναι και η ίδια η ζωή. Στο χρόνο αυτό που ο αθλητικογράφος, ο φίλος, ο συνάδελφος, ο «Πατριάρχης» του αθλητικού ρεπορτάζ στα Γιάννινα, μπορεί να έφυγε από τα επίγεια για την κοινωνία των αγγέλων, αλλά δεν έφυγε ποτέ από τις καρδιές μας. Η θέση του παραμένει κενή στα δημοσιογραφικά μπουθ με το όνομά του, άφησε πίσω του ένα μεγάλο έργο με αμέτρητα κείμενα, αλλά προπαντός εύστοχα και καυστικά πολλές φορές σχόλια και άρθρα που αναδείκνυαν τα προβλήματα του Γιαννιώτικου αθλητισμού. Τα οποία έχουν μια διαχρονική αξία, ενώ οι αναγνώστες του ποτέ δεν θα ξεχάσουν τον έντιμο, δίκαιο και άτεγκτο αθλητικογράφο που μοχθούσε επί σειρά δεκαετιών για να πάει καλά ο αθλητισμός και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν θα ξεχαστεί ποτέ ο Πατριάρχης. Πολλές φορές ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο αρχείο μας για να δούμε φωτογραφίες με τον Βαγγέλη Λέκκο, από αγώνες στα Γιάννινα, από αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και από άλλα γήπεδα. Ήταν ο πιο πολυταξιδεμένος αθλητικός συντάκτης στα Γιάννινα, μια αστείρευτη πηγή γνώσεων και σοφίας, που άφησε μια παρακαταθήκη και στις νεώτερες γενιές των αθλητικογράφων. Πάντως να είναι περήφανος εκεί που είναι, γιατί άφησε άξιο διάδοχο, τον γιό του Άρη Λέκκο που συνεχίζει με επιτυχία από το μετερίζι της εφημερίδας «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ». Και κάποια κείμενα μας θυμίζουν τον Βαγγέλη, κατά τη γνωστή παροιμία το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά.


Σήμερα Κυριακή έγινε το ετήσιο μνημόσυνο του Βαγγέλη Λέκκου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Κοπάνων, όπου και αναπαύεται. Θα μείνει αξέχαστος. Εκφράζουμε στην οικογένειά του τις ευχές μας όλοι τους να έχουν πάντα δύναμη, υγεία και κουράγιο και να θυμούνται τον Βαγγέλη. 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ