Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Άσχημη βραδιά για Ολυμπιακό στην Ισπανία

Συντριβή Ολυμπιακού 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης


«Ναυάγιο» Ολυμπιακού στη Μαδρίτη και συντριβή 4-0 από την Ατλέτικο. Πλήρωσε χοντρά ατομικά λάθη και συνολικά κακή απόδοση. Χατ τρικ ο Μάντζουκιτς. Με θαύμα πια η πρόκριση στους 16, στόχος να μη χαθεί και το Europa.

Ο χειρότερος Ολυμπιακός των τελευταίων ετών στο Τσάμπιονς Λιγκ εμφανίστηκε (;) στο Βιθέντε Καλντερόν και γνώρισε βαριά ήττα από την Ατλέτικο με -0. Οι ροχιμπλάνκος και ο Σιμεόνε ήθελαν να εκδικηθούν για την ήττα στο Φάληρο και το πέτυχαν χάρη στην εμφανή ανωτερότητά τους, όπως και στα γκολ-δώρα που πρόσφεραν στο πρώτο ημίχρονο ο Ρομπέρτο και ο Μποτία. Αλλά το κακό ήταν συνολικά για τους ερυθρόλευκους, καθώς η εμφάνιση της ομάδας ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος... αλλού γι΄αλλού.

Πρωταγωνιστής για την Ατλέτικο ο Μάριο Μάντζουκιτς που έβαλε τρία γκολ, ενώ το πρώτο είχε πετύχει ο Ραούλ Γκαρθία από πολύ νωρίς, με τον Ρομπέρτο να κάνει ένα από τα σοβαρότερα λάθη στην καριέρα του στον Ολυμπιακό. Σε ένα γήπεδο που τον χειροκρότησε θερμά, ενώ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αποδοκίμαζε και φώναζε συνθήματα κατά του Μίτσελ.

Τώρα ο Ολυμπιακός ελπίζει ότι η Ατλέτικο θα νικήσει στην Ιταλία την Γιουβέντους για να βγει δεύτερος, αλλά το σημαντικότερο είναι να νικήσει ο ίδιος την Μάλμε (ή έστω να μη χάσει) ώστε να συνεχίσει στο Europa League. Από αυτό το ματς δεν άξιζε τίποτα περισσότερο, καθώς ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο κόσμος του στην εξέδρα του Βιθέντε Καλντερόν και διασώθηκε εντός αγωνιστικού χώρου ο Ελαμπντελαουί.

Με 12 τελικές έναντι μιας, η Ατλέτικο ήταν λογικό να προηγηθεί του Ολυμπιακού, αλλά αυτό το 2-0 έγινε σε φάσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ο Ρομπέρτο σημάδεψε αβίαστα τον Χουναφράν στο 9' και ήταν αδύνατο να αποκρούσει το κοντινό πλάσε του Ραούλ Γκαρθία. Και το δεύτερο ισπανικό δώρο ήρθε στην Ατλέτικο από τον Μποτία στο 38'. καθώς απέτυχε να κόψει τη σέντρα του Ανσάλντι, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και ο Μάντζουκιτς έγραψε από κοντά το 2-0.
Η ομάδα του Σιμεόνε μπήκε από την αρχή πιεστικά και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο τέταρτο είχε κάνει ήδη έντεκα επικίνδυνες επισκέψεις στην περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Τσόλο είχε σε προωθημένο ρόλο τον Ραούλ Γκαρθία, ο οποίος έκανε πολλές ζημιές δίπλα στον Μάντζουκιτς, ενώ μεγάλα προβλήματα προκάλεσαν οι ακραίοι μπακ της ισπανικής ομάδας, καθώς από δικές τους προσπάθειες μπήκαν τα δύο γκολ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τρακ στο γήπεδο, οι παίκτες του δεν είχαν ρυθμό και καθαρό μυαλό, αλλά τα λάθη στα δύο γκολ ήταν καταδικαστικά. Ο Ρομπέρτο είχε τρεις καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες του Ραούλ Γκαρθία στο 2, του Ανσάλντι στο 28 και του Αρντά Τουράν στο 44, αλλά για τον Ολυμπιακό δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά. Ο Αμπιντάλ ήταν αυτός που προσπαθούσε να συμμαζέψει την ομάδα και μάλιστα; είχε και την μοναδική καλή στιγμή επιθετικά, όταν σούταρε ψηλά από καλή θέση μετά τη σέντρα του Τσόρι. Με τα χαφ να έχουν πολλά προβλήματα, αλλά και με τους μεσοεπιθετικούς να μην μπορούν να δημιουργήσουν και να απειλήσουν, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να περιμένουν περισσότερα σε μια τέτοια έδρα και απέναντι σε έναν αποφασιστικό αντίπαλο.

Ο Μίτσελ έβαλε με την έναρξη της επανάληψης Κασάμι και Φουστέρ αντί για Μανιάτη και Αφελάι, αλλά λίγα πράγματα άλλαξαν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού καθώς οι γηπεδούχοι έλεγχαν άνετα το ρυθμό χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα στο ξεκίνημα. Όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ...
Στο 59 ο Γοδίν βρήκε τον Μάντζουκιτς σε θέση βολής αλλά ο Μποτία έδιωξε σωτήρια. Ο Ολυμπιακός απάντησε με κεφαλιά του Μήτρογλου από σέντρα του Ομάρ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Το 3-0 έγινε στην αντεπίθεση, στο 62', με την κεφαλιά του Μάντζουκιτς από τη σέντρα του Αρντά Τουράν δίχως πάλι αντίδραση από την άμυνα του Ολυμπιακού και το 4-0 πάλι με κεφαλιά του Κροάτη, αυτή τη φορά από την εκτέλεση φάουλ του Κόκε.

Η Ατλέτικο όποτε έβρισκε ευκαιρία έψαχνε κι άλλα γκολ καθώς ο Ολυμπιακός ήταν πια εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, με τον Γκριζμάν να αστοχεί με κεφαλιά στο 75 από την ωραία προσπάθεια του Χουανφράν που και στο 80 σέρβιρε ωραία στον Χιμένεθ με την άμυνα του Ολυμπιακού εν υπνώσει, αλλά ο φορ των ροχιμπλάνκος αστόχησε. Ο Γκριζμάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 88 αλλά ήταν οφσάιντ.

Ο Γερμανός διαιτητής Σταρκ είχε εύκολο έργο με τα λίγα λάθη του να είναι υπέρ των Ισπανών και να μην επηρεάζουν φυσικά την εξέλιξη του ματς.
Κίτρινες: 15 Ανσάλντι--- 53 Εντινγκά, 55 Φουστέρ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά, Χουανφράν, Ανσάλντι, Χ. Χιμένεθ, Γοδίν, Τιάγκο (46’ Μάριο Σουάρεθ), Γκάμπι, Ραούλ Γκαρθία, Κόκε, Τουράν (66’ Ρ. Χιμένεθ), Μάντζουκιτς (69’ Γκριζμάν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Μποτία, Αμπιντάλ, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (46 Κασάμι), Αφελάι (46 Φουστέρ), Ντομίνγκες (72 Μπουχαλάκης), Μήτρογλου.
ΠΗΓΗ: pamesports.gr