Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Τέτοια ματς πρέπει να τα κερδίζει ο ΠΑΣ

Μόνο νίκη θέλει ο ΠΑΣ στο ματς με τη Νίκη Βόλου που θα γίνει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου και ώρα 17:15 (NOVA 4)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με μοναδικό απόντα τον Γιώργο Ντάσιο θα παραταχτεί αύριο ο ΠΑΣ κόντρα στη Νίκη Βόλου στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος σούπερ λίγκα.
Ο αρχηγός του ΠΑΣ θα είναι έτοιμος για το επόμενο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, καθώς μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος και θα έχει καλύψει το χαμένο έδαφος. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη που ενδεχομένως να δώσει πιο επιθετικό σχήμα στην ομάδα, καθώς η νίκη στο ματς αυτό είναι επιβεβλημένη. 

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:15 και θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι NOVA4. Σ’ αυτά τα ματς με ομάδες μικρομεσαίου βεληνεκούς μέσα στα Γιάννινα, θα πρέπει να παίρνει τρίποντα για να είναι μέσα στο στρατηγικό στόχο που είναι η άνετη παραμονή στη σούπερ λίγκα. Κάτι που δεν πέτυχε μέχρι τώρα, δηλαδή να εκμεταλλευτεί κατά το δυνατόν καλύτερα τη δύναμη της έδρας, αφού κέρδισε μόνο το ματς της πρεμιέρας στις 24 Αυγούστου με τον Αστέρα Τρίπολης και έκτοτε έφερε ισοπαλίες με Ξάνθη (2-2) και Καλλονή (0-0). Βέβαια αυτές τις απώλειες τις αναπλήρωσε με το τρίποντο μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιώνιου (0-1) και τις ισοπαλίες στην Κομοτηνή με Πανθρακικό (1-1) και στον Πλατανιά. 

Αλλά στη δεδομένη χρονική στιγμή παίζοντας κόντρα σε μια ομάδα που είναι τελευταία στη βαθμολογία, χωρίς να έχει γευτεί ούτε ισοπαλία μακριά από το Βόλο, ο ΠΑΣ πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρει τη νίκη για να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Κι όπως σχολιάζουν στα Γιάννινα, πιο εύκολο είναι να πάρει βαθμούς μέσα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» που θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων του, παρά μετά να ψάχνει εναγωνίως και με άγχος βαθμούς σε εκτός έδρας παιχνίδια που ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει περισσότερο. Έτσι οι κυανόλευκοι είναι διψασμένοι για νίκη στο αυριανό παιχνίδι.

 Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε όλη την εβδομάδα να εμψυχώσει τους παίκτες, να ανεβάσει την ψυχολογία τους, για να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ωστόσο πολλές φορές πάτησε και το φρένο για να είναι σοβαροί και να μη υποτιμήσουν την αντίπαλη ομάδα λόγω της βαθμολογικής θέσης της. Όπως εκτιμάται η Νίκη Βόλου έχει νέους και φιλόδοξους παίκτες που θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Και επιπλέον δεν έχουν και τίποτα να χάσουν αφού είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας που θεωρητικά φαβορί είναι ο γηπεδούχος. 

Αυτός που καίγεται περισσότερο για τη νίκη είναι ο ΠΑΣ, γιατί όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, δεν πρέπει να χάνονται τζάμπα βαθμοί μέσα στα Γιάννινα. Στο παιχνίδι αυτό νέο πρόσωπο είναι ο Νίκος Κοροβέσης που επέστρεψε στην ομάδα μετά από 1,5 μήνα αγωνιστικής απραξίας. Αν θα ξεκινήσει ή όχι με τη βασική ενδεκάδα, θα εξαρτηθεί σε τι κατάσταση είναι από πλευράς φυσικής κατάστασης, αφού προπονήθηκε μόνο τις τελευταίες μέρες. Είναι πολύτιμος παίκτης, που ενδυναμώνει τα άκρα της ομάδας και αν δεν τον ξεκινήσει από την αρχή ο Πετράκης, σίγουρα θα τον έχει στα πλάνα του σαν μια από τις εναλλακτικές λύσεις ή αλλαγές που θα κάνει. 

Η προετοιμασία του «Άγιαξ» θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί με μια ελαφρά προπόνηση που θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή. Να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά σε επίπεδο Α’ Εθνικής κατηγορίας που θα συναντηθούν οι δύο ομάδες. Οι προηγούμενες 6 συναντήσεις στα Γιάννινα ήταν για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, όπου σημειώθηκαν 3 νίκες του ΠΑΣ, 2 της Νίκης Βόλου και 1 ματς έληξε ισόπαλο.

Πιθανή ενδεκάδα

Ο ΠΑΣ με δεδομένη την απουσία του Ντάσιου και την επιστροφή του Κοροβέση, πιθανόν να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Μιχαήλ, στο κέντρο της άμυνας τους Τζημόπουλο, Μπέριο. Αμυντικά χαφ τους Λίλα, Τσουκαλά, κεντρικό χαφ τον Χαρίση, από αριστερά τον Ακόστα, δεξιά τον Τσάβεζ και προωθημένο κυνηγό τον Ίλιτς. Αν ξεκινήσει από την αρχή ο Κοροβέσης θα μείνει εκτός ομάδας ο Χαρίσης ή ο Ακόστα.

Διαιτητής ο Αμπάρκιολης

Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης θα είναι ο Αμπάρκιολης του συνδέσμου Καβάλας με βοηθούς τους Καραϊσαρίδη (Πιερίας), Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ο Ιωαννίδης (Αργολίδας) και παρατηρητής διαιτησίας ο Γιαννόπουλος (Αθηνών).  Την περασμένη σαιζόν ο Αμπάρκιολης σφύρισε τρία παιχνίδια του ΠΑΣ στη σούπερ λίγκα και συγκεκριμένα: Λεβαδειακός – ΠΑΣ 1-0, Πανθρακικός – ΠΑΣ 2-0, Άρης – ΠΑΣ 0-0.

Το πρόγραμμα των ομάδων νέων

Για το πρωτάθλημα νέων Κ-20 σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τη Νίκη Βόλου. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γιώργος Τάσης (Ηπείρου) με βοηθούς τους Αθανάσιος Κόλια, Θεόφιλο Μωϋσιάδη (Ηπείρου).
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 αύριο Κυριακή στις 1 το μεσημέρι ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί στο ΠΕΑΚΙ την αντίστοιχη ομάδα της Κέρκυρας. Διαιτητής ορίστηκε ο Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου) με βοηθούς τους Δημήτριο Μπόσια, Δημήτριο Σπυρογιώτη (Ηπείρου).
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό σήμερα Σάββατο στις 2 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΣ στο Σταυράκι. Διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Μπούμπας (Ηπείρου) με βοηθούς τους Δημήτριο Τσάντα, Χρήστο Πεχλεβανούδη (Ηπείρου).


Πρόβλημα στο γκολ έχει η Νίκη


Πρόβλημα στο σκοράρισμα έχει η Νίκη Βόλου που στα 8 παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει βάλει μόνο 3 γκολ και έχει δεχτεί 14. Έχει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Ενδεικτικό είναι και το παρακάτω σχόλιο από ιστοσελίδα της Μαγνησίας (magnesiasports.gr): Τρία γκολ σε οκτώ αγώνες… Σκούρτης στην πρεμιέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», Ίβενς στο 1-4 του Εργοτέλη και Ροτζέριο στη νίκη με τον Πανθρακικό… Αυτά είναι όλα κι όλα τα γκολ που έχει καταφέρει να πετύχει η Νίκη σε οκτώ αγώνες της Super League, που σκοράρει με το... σταγονόμετρο… Αναμφίβολα η επίθεση προβληματίζει τον Παναγιώτη Τζαναβάρα, αφού χωρίς να σκοράρεις δεν μπορείς να κερδίσεις. 

Ο Χρήστος Τζιώρας, που πέρυσι έβρισκε δίχτυα με ευκολία στη Football League, δεν έχει ακόμη σκοράρει, ο Ροτζέριο που μπορεί να δώσει λύση αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας, ο Σκούρτης μετά το γκολ της πρεμιέρας σίγησε και έτσι η Νίκη έχει μείνει στα τρία γκολ στο πρωτάθλημα και αναζητά λύσεις ώστε να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία.Φυσικά και στα Γιάννινα πρωτεύον στόχος είναι το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο οι κυανόλευκοι θέλουν το γκολ και για ψυχολογικούς λόγους. 

Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα είναι η πιο αδύναμη παραγωγικά στη Super League. Τα τρία γκολ είναι τα λιγότερα που έχει πετύχει ομάδα στην κατηγορία, ενώ αμέσως μετά είναι ο Πανθρακικός με πέντε. Το δημιουργικό κομμάτι και η επίθεση είναι κάτι λοιπόν που θέλει να δει να βελτιώνεται ο Κορίνθιος τεχνικός, αφού στην άμυνα η Νίκη δείχνει να έχει βρει τη «χημεία» της και να λειτουργεί πλέον καλύτερα. Μετά από το χαλάρωμα που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στα Γιάννινα.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
(10η αγωνιστική)
Σάββατο 8 Νοεμβρίου
15:00 Εργοτέλης - Βέροια
17:15 Κέρκυρα - Παναιτωλικός
19:30 Skoda Ξάνθη - ΟΦΗ
Κυριακή 9 Νοεμβρίου
15:00 Ολυμπιακός - Πανθρακικός
17:15 Λεβαδειακός - Πλατανιάς
17:15 Πανιώνιος - Καλλονή
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Νίκη Βόλου
19:30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 10 Νοεμβρίου
19:30 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης


 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 8 αγώνες) 
ΠΑΟΚ 22
----------------------------------------------------
Ολυμπιακός 17
Βέροια 16
Καλλονή 15
Αστέρας Τρίπολης 14
Παναθηναϊκός 13
Κέρκυρα 11
Ατρόμητος 11
Παναιτωλικός 10 
ΠΑΣ Γιάννινα 10
Πλατανιάς 10
ΟΦΗ 10
Skoda Ξάνθη 9
Πανιώνιος 8
---------------------------------------
Πανθρακικός 6
Λεβαδειακός 6
Εργοτέλης 5
Νίκη Βόλου 4