Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η εικόνα του ΠΑΣ με τη γλώσσα των αριθμών

Ο Θέμης Τζημόπουλος και ο Μάρκος Βελλίδης είναι οι παίκτες που δεν έχασαν ούτε λεπτό στις 9 πρώτες αγωνιστικές

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δύο παίκτες του ΠΑΣ έχουν μέχρι τώρα τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, καθώς δεν έχασαν ούτε λεπτό στις 9 πρώτες αγωνιστικές. Πρόκειται για τους Μάρκο Βελλίδη και Θέμη Τζημόπουλο, που σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργανώτριας αρχής έχουν από 851 λεπτά συμμετοχής στους αγώνες, δηλαδή εννέα εννενηντάλεπτα συν τις καθυστερήσεις.
Και οι δύο ξεκουράστηκαν μόνο στο ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, στις διακοπές του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής, όπως είναι συμβαίνει και αυτές τις μέρες που διανύουμε. 


Ο Βελλίδης έχει μια σταθερή παρουσία κάτω από τα δοκάρια, σε σημείο  να γίνεται και μπόλικη κουβέντα γιατί δεν τον καλεί στην εθνική ομάδα και ο Ρανιέρι. Είναι ο δεύτερος χρόνος θητείας του στα Γιάννινα (είχε αποκτηθεί το 2013 από τον Άρη) και αν όλα πάνε καλά στις συζητήσεις που θα γίνουν για την ανανέωση του συμβολαίου που λήγει στις 30 Ιουνίου 2015, θα είναι και για τα επόμενα χρόνια ο «φύλακας άγγελος» των δικτύων του «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Ο Θέμης Τζημόπουλος είναι από τις «παλιοσειρές» της ομάδας, καθώς ανήκει στην οικογένεια των κυανόλευκων από το καλοκαίρι 2010 όταν είχε μετακομίσει στα Γιάννινα από τον Εθνικό Αστέρα. Αρχικά αγωνιζόταν αμυντικό χαφ αλλά από πέρσι τον γύρισαν στην άμυνα και είναι κεντρικός αμυντικός, όπου τα πάει εξίσου καλά. 

Σε χρόνο συμμετοχής μετά τους Βελλίδη και Τζημόπουλο με τα 851 λεπτά στο ενεργητικό τους ακολουθούν κατά σειρά: Λίλα 808 λεπτά, Μιχαήλ 800, Τσουκαλάς 784, Τσάβεζ 728, Στρούνα 705, Ακόστα 635, Ίλιτς 597, Γιάκος 481, Μπέριος 443, Κοροβέσης 378, Ντάσιος 370, Μανιάς 301, Χαρίσης 246, Σαπαλίδης 105, Κρητικός 65, Ναδάλες 54, Σκόνδρας 47, Ηλιάδης 14. Χωρίς χρόνο συμμετοχής σε αγώνες πρωταθλήματος είναι οι Σωτηρίου, Γιαννιώτης, Νάκος, Αυγενικού, Ιωάννου, Γαρουφαλιάς. 

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία του ΠΑΣ, όπως καταγράφηκαν στις 9 πρώτες αγωνιστικές, τα δεδομένα είναι: Έχει σημειώσει 11 γκολ σε 80 τελικές προσπάθειες, ήτοι 1 γκολ ανά 7,3 τελικές προσπάθειες. Έχει επίσης 10 ασίστ, 564 πάσες, 412 λάθη, έχει κερδίσει 108 φάουλ και έχουν υποπέσει οι παίκτες του σε 134, 17 κίτρινες κάρτες, 0 αποβολές, 2 αποβολές με 2η κίτρινη κάρτα. 

Οι μέσοι όροι των στατιστικών στοιχείων ανά αγώνα είναι: 1,2 γκολ, 8,9 τελικές προσπάθειες, 1,1 ασίστ, 62,7 πάσες, 45,8 λάθη, 12 φάουλ υπέρ, 14,9 κατά, 1,9 κίτρινες κάρτες, 0,2 αποβολές. Ο ΠΑΣ έχει σημειώσει 11 γκολ και έχει δεχτεί 8. Οι σκόρερ είναι: Ίλιτς 3 γκολ, Ακόστα, Τσάβεζ 2 γκολ, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Μανιάς από 1 γκολ. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Πετράκης αποφάσισε το Σαββατοκύριακο να μη γίνει φιλικό παιχνίδι αλλά προπόνηση και παράλληλα θα δοθεί και ένα ρεπό για ξεκούραση. Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν πάλι στα Γιάννινα, έκαναν βαρείς τους αγωνιστικούς χώρους στο ΠΕΑΚΙ και κρίθηκε καλύτερο  να μη γίνει φιλικό, προς αποφυγή επιπρόσθετης ταλαιπωρίας και κίνδυνο κάποιου τραυματισμού. Κάτω από βροχή έγινε και η χτεσινή προπόνηση και μάλιστα ολοκληρώθηκε με δίτερμα, στο οποίο πολλές φορές ο Κρητικός τεχνικός έδωσε οδηγίες για καλύτερη ανάπτυξη του παιχνιδιού. 

Ειδικό πρόγραμμα με τον φυσιοθεραπευτή Φίλιππο Σκόρδο ακολούθησαν οι Ντάσιος, Κρητικός, Μπέριος που έχουν προβλήματα τραυματισμών. Απουσίασε ο Χαρίσης που έμεινε σπίτι λόγω ίωσης, όπως επίσης είναι και οι διεθνείς Λίλα, Στρούνα που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες Αλβανίας και Σλοβενίας αντίστοιχα.

Παίζουν οι ομάδες νέων

-Στο πρωτάθλημα νέων Κ-20 θα γίνει το Σαββατοκύριακο η 6η αγωνιστική που για τους επαγγελματίες θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου. Έτσι η ομάδα νέων Κ-20 του ΠΑΣ αύριο Σάββατο (15/11) στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ θα υποδεχτεί τον Λεβαδειακό με στόχο τη νίκη και να καλυφτεί το χαμένο έδαφος από την ήττα που υπέστη από τη Νίκη Βόλου.

-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 ο ΠΑΣ θα παίξει την Κυριακή (16/11) στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Η αναμέτρηση αυτή θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις EMILEON του Παναιτωλικού.

-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα παίξει στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣΜ στην περιοχή της Μίκρας, κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».


Φιλικό την Κυριακή ο Παναιτωλικός

Λόγω του ότι δεν θα γίνουν αγώνες στη σούπερ λίγκα, ο Παναιτωλικός για να μη έχει κενό αγωνιστικά το Σαββατοκύριακο έκλεισε φιλικό με τον Παναιγιάλειο στο Αγρίνιο, αφού λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου αναβλήθηκαν και οι αγώνες της Β’ Εθνικής. Το φιλικό αυτό παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή και ώρα 4 το απόγευμα στο γήπεδο του Παναιτωλικού. 

Χτες η προπόνηση του Παναιτωλικού περιελάμβανε προθέρμανση με μπάλα (passing game), ασκήσεις ταχυδύναμης – σπριντ, ασκήσεις επιθετικής τακτικής και πιεστικά παιχνίδια υψηλής έντασης σε περιορισμένο χώρο. Ο Μορένο έκανε τρέξιμο και στη συνέχεια θεραπεία, αυξάνοντας καθημερινά ρυθμό μετά τον τραυματισμό του. Θεραπεία έκανε ο Θεοδωρίδης. 

Η προπόνηση της Παρασκευής (σήμερα) θα γίνει στις 4.00 το απόγευμα. Ο Μάκης Χάβος έχει ξεκινήσει να καταστρώνει στα πλάνα του ενόψει της αναμέτρησης της ενδέκατης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας μία απουσία. Αυτή ακούει στο όνομα του Κουτρομάνου, ο οποίος έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του λόγω συμπλήρωσης καρτών στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Αντίθετα, ο Έλληνας τεχνικός αισιοδοξεί για τον Μορένο, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα πιτς αλλά ακολουθεί ξεχωριστό πρόγραμμα και όλα δείχνουν ότι θα προλάβει να δώσει το «παρών» κόντρα στον «Άγιαξ της Ηπείρου». 

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (14-11-2013) στις αθλητικές σελίδες του «Η.Α» κυριαρχούσε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών. Στο ρεπορτάζ της ημέρας τονιζόταν και τα εξής: «Ο Τσιώλης ποντάρει πολύ στους παίκτες του ΠΑΣ, πιστεύοντας ότι με την βελτίωση της ταχύτητας θα ανεβεί η απόδοση της ομάδας και θα γίνει πιο παραγωγική για να αξιοποιεί και τις ευκαιρίες, ανεβάζοντας τον δείκτη ευστοχίας. 

Και σημαντικό ρόλο για την βελτίωση της ταχύτητας θα παίξει και ο γυμναστής της ομάδας Κοσμάς Στράτος που έχει μια εξειδίκευση στον τομέα αυτό, καθώς υπήρξε επί σειρά ετών Βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδας στα 100 μέτρα. Από σήμερα θα ξεκινήσει το μίνι πρόγραμμα προετοιμασίας για να μη επηρεαστεί η ομάδα από την διακοπή του πρωταθλήματος και από την Τετάρτη και μετά που θα γυρίσουν και οι διεθνείς Στρούνα, Λίλα, Βίλα θα γίνουν εξειδικευμένες προπονήσεις και ασκήσεις κυρίως τακτικής για το ματς της άλλης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. 

Εκεί όπου ο ΠΑΣ θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα για να δείξει τα δόντια του και στα εκτός έδρας παιχνίδια και όχι μόνο μέσα στα Γιάννινα που φέτος είναι ιδιαίτερα παραγωγικός. Μάλιστα στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» έχει να αγωνιστεί 11 ολόκληρα χρόνια και το τελευταίο ματς στο «κλουβί» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είχε γίνει στις 1-12-2002 με νικητή τον Παναθηναϊκό 1-0 με γκολ του Μπασινά….».