Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η βράβευση Τσάβεζ και Γιάκου από τον παπα-Θανάση

Ο πατέρας Αθανάσιος με τους Κριστιάν Τσάβεζ και Ευριπίδη Γιάκο στη βράβευση που έγινε στην Ιερά Μονή Ντουραχάνης στα Γιάννινα


Έγινε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Μονή Ντουραχάνης στα Γιάννινα η βράβευση του Κριστιάν Τσάβεζ (βραβείο MVP της 12ης αγωνιστικής) και του Ευριπίδη Γιάκου (Best goal της 13ης αγωνιστικής).
Η επίδοση των βραβείων έγινε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής πατέρα Αθανάσιο Χατζή, ένα πρόσωπο σεβαστό στην κοινωνία των Ιωαννίνων και όχι μόνο που ανάλωσε τη ζωή του στην εκκλησία και στο φιλανθρωπικό έργο της. Η Ιερά Μονή Ντουραχάνης περιθάλπει άπορα παιδιά και εκεί ο παπα – Θανάσης έβαλε την προσωπική σφραγίδα του. 


Ο παπα – Θανάσης υπήρξε ποδοσφαιριστής στον Ατρόμητο Ιωαννίνων στη δεκαετία του ’50 πριν γίνει κληρικός. «Όπως λάμπουν τα κύπελλα που σας δίνω έτσι να λάμπει και η ψυχή σας» είπε στους Τσάβεζ και Γιάκο όταν τους έδωσε τα βραβεία καταλήγοντας: «Να έχετε πάντα επιτυχίες στους στίβους της ευγενούς άμιλλας και τα πόδια σας να είναι πάντα από σίδερο. Δίπλα σας νιώθω παιδί, τα νιάτα μου δίνουν χαρά και δύναμη. Θυμάμαι τα χρόνια που έπαιζα και εγώ ποδόσφαιρο στα Γιάννινα». Στην εκδήλωση ήταν όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο της Ιεράς Μονής που βγήκαν φωτογραφίες και πήραν αυτόγραφα από τους παίκτες. Ο Τσάβεζ που με την απόδοσή του στο ματς με τον ΟΦΗ πήρε το βραβείο MVP το αφιέρωσε στην οικογένεια και στα παιδιά του και ευχήθηκε νίκη την Κυριακή στο δύσκολο ματς με τον Ατρόμητο. 

Ο Γιάκος τόνισε ότι το γκολ επί του Ολυμπιακού που του έδωσε το βραβείο ήταν ομαδικό και σημείωσε ότι με προσοχή η ομάδα του ΠΑΣ μπορεί να πάρει τη νίκη στο Κυριακάτικο παιχνίδι. Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε και ο προπονητής Γιάννης Πετράκης που στο τέλος συνομίλησε για λίγο με τον Ηγούμενο της Μονής.