Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στον λεοντόκαρδο Τάσο Πάντο

Ο Τάσος Πάντος σήμερα είναι προπονητής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Στα Γιάννινα άφησε την σφραγίδα του

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Τάσος Πάντος είναι ένας παίκτης που πέρασε από τον ΠΑΣ και άφησε την σφραγίδα του, αφού δεν είδε την ομάδα του «Άγιαξ» σαν μια κοινή ομάδα που θα του προσφέρει χρήματα για να βάλει τα τελευταία ένσημα πριν εγκαταλείψει την ποδοσφαιρική δράση. Την είδε σαν μια ομάδα καρδιάς, καθώς όταν το 2010 αποφάσισε να εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό και να έρθει στα Γιάννινα, το έκανε συνειδητά, εκπληρώνοντας και ένα παιδικό όνειρο να παίξει στον ΠΑΣ. Γιατί είναι Γιαννιώτης στην καταγωγή, ασχέτως αν μεγάλωσε στην Αθήνα και κάποια στιγμή είχε δοκιμαστεί στα Γιάννινα, αλλά τον είχαν απορρίψει! 

Ο Πάντος, παρόλα αυτά, έπαιξε στον ΠΑΣ τρία χρόνια (2010-2013), ξεχωρίζοντας για την αγωνιστικότητα και τη φιλοτιμία του. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του. Τώρα είναι προπονητής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και παίζει μόνο ποδόσφαιρο στην ομάδα των βετεράνων. 

Ενδεικτικό της εκτίμησης που τρέφουν όλοι στον Πειραιά για τον Τάσο Πάντο είναι και το αφιέρωμα που του έκανε πρόσφατα ένας σπουδαίος δημοσιογράφος, επί σειρά ετών ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, ο Κώστας Μυλωνάς στην ιστοσελίδα olympiakos24.com

Από τα πιο αγαπητά παιδιά που πέρασαν από τον Ολυμπιακό είναι χωρίς αμφιβολία ο Τάσος Πάντος. Γεννημένος στην Αθήνα στις 5 Μαΐου 1976 άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην αρχή ερασιτεχνικά για να έρθει η Προοδευτική το 1998 να του ανοίξει την πόρτα για επαγγελματική καριέρα. Στην ομάδα του Κορυδαλλού η πορεία του ήταν ανοδική και το όνομα του άρχισε ν’ απασχολεί τις μεγάλες ομάδες. Στον Ολυμπιακό ο Πάντος μεταγράφηκε το 2003 μαζί με τον επιθετικό συμπαίκτη του Τάτση. 

Όμως αυτό το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Τάσου κράτησε επτά ολόκληρα χρόνια. Διάστημα στο οποίο ο δυναμικός αμυντικός γνώρισε σπουδαίες επιτυχίες και καταξιώθηκε στις συνειδήσεις όλων των φιλάθλων. Ο Τάσος διακρίθηκε σαν δεξιός αμυντικός, χωρίς να υστερήσει στη θέση του αριστερού πλάγιου αμυντικού, ενώ όποτε χρειάστηκε  έδωσε λύσεις αγωνιζόμενος και στο κέντρο της άμυνας, όπως και ως αμυντικός μέσος. Μπορεί ο Πάντος να μην ήταν ο απόλυτα ταλαντούχος, αλλά το πείσμα, η δύναμη και η αυταπάρνηση του ήταν τα στοιχεία που τον έκαναν απαραίτητο στο ρόστερ κάθε προπονητή. 

Με τον Ολυμπιακό ο δυναμικός αμυντικός πανηγύρισε την κατάκτηση 5 πρωταθλημάτων, 4 κυπέλλων Ελλάδας και ενός Σούπερ-Καπ. Παράλληλα στις επιτυχίες του καταγράφονται 4 νταμπλ, ενώ χάρηκε ιδιαίτερα και τις παρουσίες  του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2010 ο Πάντος κλείνοντας την καριέρα στον Πειραιά δεν κρέμασε τα παπούτσια του. Δέχτηκε δελεαστική πρόταση από τον ΠΑΣ Γιάννινα και συνέχισε να αγωνίζεται για άλλα τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του 2013 και σε ηλικία 37 ετών αποφάσισε να βάλει τέλος στο όμορφο ποδοσφαιρικό ταξίδι του. Σήμερα ο Πάντος, ως παλαίμαχος, έχει ενταχθεί στους βετεράνους του Ολυμπιακού και ήδη έκανε με τη φανέλα της ερυθρόλευκης ομάδας τις πρώτες συμμετοχές του.